ΑΕΚ

Λεμονής: "Ο Ολυμπιακός ήθελε τη νίκη"

Λεμονής: "Ο Ολυμπιακός ήθελε τη νίκη"
Λεμονής

Ο προπονητής του Ολυμπιακού δήλωσε πως η ομάδα του έπαιξε για τη νίκη και η ΑΕΚ για την ισοπαλία

Από την πλευρά του, ο Τάκης Λεμονής, σε σχετική ερώτηση που δέχθηκε, δεν θέλησε να σχολιάσει τα λεγόμενα του Ισπανού, που μίλησε πρώτος στην αίθουσα Τύπου. Ο τεχνικός του πρωταθλητή Ελλάδας τόνισε πως η ομάδα του ήταν αυτή που έπαιξε για τη νίκη, σε αντίθεση με την Ένωση, που, σύμφωνα με τον 48χρονο προπονητή, έπαιξε για το βαθμό της ισοπαλίας.
Τάκης Λεμονής (προπονητής Ολυμπιακού): " Πλέον, είμαστε πρώτοι. Δεν μπορούμε να αλλάξουμε τον τρόπο σκέψης μας από εδώ και πέρα. Βλέπουμε κάθε ματς ξεχωριστά. Κάθε αγώνας είναι σημαντικός. Θα προτιμούσα να μην σχολιάσω τα λεγόμενα του κ. Φερέρ. Στο πρώτο ημίχρονο, ο Ολυμπιακός επικράτησα πλήρως στον αγωνιστικό χώρο. Θέλαμε ένα γρήγορο γκολ για να βγει η ΑΕΚ πιο ψηλά και να βρούμε κενούς χώρους. Πρέπει να συνυπολογίσουμε και την κούραση από το ευρωπαϊκό παιχνίδι. Στο δεύτερο ημίχρονο, δεν είχαμε το ρυθμό και το πρέσινγκ του πρώτου μέρους. Το παιχνίδι μας ήταν πολύ καλό από πλευράς τακτικής. Η ΑΕΚ δεν έκανε καμία οργανωμένη επίθεση και αντιδράσαμε σωστά. Ο Ολυμπιακός έδειξε ότι ήθελε τη νίκη. Η ΑΕΚ δεν έπαιξε για τη νίκη, έδειξε ότι πήγαινε καθαρά για την ισοπαλία.

Ο Λεντέσμα είναι σημαντικός παίκτης για εμάς. Όταν είναι παρών, η ομάδα είναι πολύ επιθετική στο κέντρο και πρεσάρει. Ο Λεντέσμα κλέβει μπάλες στη μεσαία γραμμή και οργανώνει πολύ καλά το παιχνίδι μας. Δεν έδωσα ιδιαίτερες οδηγίες για την αντιμετώπιση του Ριβάλντο. Δεν υπήρχαν εντολές. Κάθε παίκτης μας έχει συγκεκριμένο ρόλο στο χώρο που κινείται, όταν αμυνόμαστε. Αποφύγαμε τα φάουλ γιατί ξέρουμε ότι ο "Ρίμπο" είναι επικίνδυνος. Σε γενικές γραμμές, παίξαμε πάρα πολύ καλά

Στο πρώτο ημίχρονο θέλαμε να κτυπήσουμε από τα δεξιά, με τους Τοροσίδη και Γκαλέτι, αλλά δεν έγινε σωστή κίνηση στο πρώτο δοκάρι σε 4-5 περιπτώσεις. Μιλήσαμε στο ημίχρονο και το γκολ της νίκης ήρθε με αυτόν τον τρόπο. Ο Τοροσίδης συνδυάστηκε με το Γκαλέτι και ο Ντάρκο κινήθηκε στο πρώτο δοκάρι και σκόραρε. Αυτή η κίνηση που έκανε, είναι το σήμα κατατεθέν του Κοβάσεβιτς.

Ο τρόπος που παίζει ο Ολυμπιακός έχει μεγάλη διαφόρα από τον τρόπο που αγωνίζονται οι άλλες ομάδες στην Ελλάδα (σ.σ. εννοώντας ΑΕΚ και ΠΑΟ). Είμαστε πολύ γρήγορη ομάδα και μερικές φορές οι παίκτες αλλάζουν καταπληκτικά την μπάλα, παίζουν με τη μία. Αν έμπαινε το γκολ στο πρώτο λεπτό, πιστεύω πως θα βλέπαμε τελείως διαφορετικό παιχνίδι στη συνέχεια.

Θα δείτε τί θα κάνουμε τον Γενάρη και πού θα ενισχυθούμε. Είμαι πολύ ευχαριστημένος από το ρόστερ που έχουμε, όμως θέλουμε ενίσχυση προκειμένυ να ανέβουμε ακόμα περισσότερο ως ομάδα







".

Λορένσο Σέρα Φερέρ (προπονητής ΑΕΚ): " Ήταν ένα ισοδύναμο παιχνίδι, χωρίς καθαρό κυρίαρχο. Στο πρώτο ημίχρονο, ήμασταν πιο κοντά στο αντίπαλο τέρμα. Εκτός από την ευκαιρία στο πρώτο λεπτό, ο Ολυμπιακός δεν έκανε άλλη καθαρή ευκαιρία. Εμείς από τα στημένα δημιουργήσαμε ευκαιρίες. Στο δεύτερο ημίχρονο, προσπαθήσαμε για τη νίκη, καθώς οι αλλαγές που κάναμε ήταν για να κερδίσουμε. Ο αντίπαλος παρουσίασε αδυναμίες στην επανάληψη, έπαιξε ρόλο η σωματική κούραση των παικτών του. Μας έλειπε, όμως, το βάθος στο παιχνίδι μας. Δεν είχαμε καλά τελειώματα στις φάσεις και στα τελευταία μέτρα δεν είχαμε ταχύτητα.

Ο κόσμος περίμενε πως θα τελειώσει ισόπαλο το ματς, αλλά ήρθε το γκολ στα τελευταία λεπτά. Το αποτέλεσμα δεν είναι δίκαιο. Η ισοπαλία ήταν το δίκαιο αποτέλεσμα. Θέλω να πω κάτι για τον διαιτητή... Δεν επηρέασε άμεσα το παιχνίδι, όμως δεν έδειξε την ίδια αυστηρότητα και στις δύο ομάδες. Στις ίδιες φάσεις, σφύριζε αλλιώς για την ΑΕΚ και διαφορετικά για τον Ολυμπιακό. Δεν καταλαβαίνω το γιατί. Στον Τζόρτζεβιτς είπα "πάμε, παίζουμε". Δεν έγινε τίποτα. Ο Τζόρτζεβιτς είναι ένας έμπειρος παίκτης και ήθελε να κάνει καθυστερήσεις. Πέρυσι, στο ίδιο γήπεδο, μετά το τέλος του αγώνα ήμασταν εννέα βαθμούς πίσω. Τώρα, η ΑΕΚ είναι πρώτη στη βαθμολογία, δεν είναι ο Ολυμπιακός. Κοιτάμε πρόσωπο με πρόσωπο τον Ολυμπιακό, οι διαφορές είναι μικρές. Πέρυσι, χάσαμε με ένα αυτογκόλ. Εμείς κάναμε αλλαγές για να κερδίσουμε και ο αντίπαλος για να μη χάσει. Δεν κερδίζει πάντα ο καλύτερος

".

Κοβάτσεβιτς: "Είμαστε η καλύτερη ομάδα"



Ο Σέρβος "εκτελεστής", ο Ντάρκο Κοβάτσεβιτς, αναδείχθηκε Vodafone MVP του ντέρμπι με την ΑΕΚ. Ο "Ντάρκογκολ", κατά την παραλαβή του βραβείου, δήλωσε: " Είμαστε η καλύτερη ομάδα. Ήταν πολύ καλή η σέντρα του Τοροσίδη. Βρέθηκα σε καλή θέση και σκόραρα. Ωστόσο, αυτό που μετράει είναι το αποτέλεσμα. Αρχίσαμε πολύ δυνατά τα πρώτα 25 λεπτά, αλλά μετά ίσως φάνηκε η κούραση από το ματς Champions League που δώσαμε μεσοβδόμαδα. Δεν υπάρχει φίλαθλος του Ολυμπιακού που να μην πιστεύει ότι δεν θα πάρουμε το πρωτάθλημα. Είμαστε η καλύτερη ομάδα. Θέλω να αφιερώσω αυτή τη νίκη στον κόσμο της ομάδας, στην οικογένειά μου και γενικά σε όλους τους ανθρώπους του Ολυμπιακού".

Ο Κριστιάν Λεντέσμα υπογράμμισε: " Πονάω πολύ. Θα κάνω εξετάσεις και θα δούμε. Παίξαμε πολύ καλά και κάναμε μεγάλη προσπάθεια. Είμαι ευχαριστημένος που κερδίσαμε μία καλή ομάδα και βρισκόμαστε στην κορυφή της βαθμολογίας, αλλά χρειάζεται πολλή δουλειά ακόμα".

Ο Τρεζόρ Λομάνα Λούα Λούα υποστήριξε: " Ευχαριστώ τον Θεό, που έκανε πραγματικότητα αυτή τη σπουδαία εβδομάδα με την πρόκριση στους "16" του Champions League και τώρα τη νίκη στο ντέρμπι. Είμαι πολύ ευχαριστημένος. Οι τρεις βαθμοί ήταν αυτό που θέλαμε".

Ο Τάσος Πάντος δήλωσε: " Είχαμε καλή τακτική. Η ΑΕΚ είναι πολύ καλή ομάδα. Μπήκαμε δυνατά, αλλά δεν καταφέραμε να σκοράρουμε. Στη συνέχεια φάνηκε η κούραση. Στο τέλος πήγαμε το παιχνίδι εκεί που θέλαμε. Συγχαρητήρια στον κόσμο για την υπομονή που έδειξε μέχρι τέλους. Δεν με χτύπησε, αλλά με βρήκε ο Μορέτο. Από εκεί και πέρα, έγινε ό,τι είδατε κι εσείς".

Πριμ 100.000 ευρώ

Όπως έγινε γνωστό, οι παίκτες του Ολυμπιακού θα μοιραστούν το ποσό των 100.000 ευρώ ως πριμ από τη διοίκηση του πειραϊκού συλλόγου. Το συγκεκριμένο ποσό είναι για το ένα γκολ που πέτυχαν οι πρωταθλητές εναντίον της ΑΕΚ. Αν πετύχαιναν παραπάνω τέρματα, το ποσό θα αυξανόταν κατά 100.000 ευρώ.

*Ο Κριστιάν Ραούλ Λεντέσμα υπέστη θλάση στον αριστερό δικέφαλο και θα υποβληθεί τη Δευτέρα (17/12) σε μαγνητική τομογραφία προκειμένου να διαπιστωθεί το ακριβές διάστημα της αποχής του από τα γήπεδα. Οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για απουσία δύο με τριών εβδομάδων και θα γίνει αγώνας δρόμου προκειμένου να προλάβει τα παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό για το πρωτάθλημα και το κύπελλο.

*Κόπηκαν 30.229 εισιτήρια και οι εισπράξεις έφτασαν τα 681.120 ευρώ.


















TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ