ΑΕΚ

Ολυμπιακός-ΑΕΚ: 1-0

Ολυμπιακός-ΑΕΚ: 1-0
Ντάρκο-γκολ

Ο χρυσοκέφαλος Ντάρκο Κοβάσεβιτς, έγραψε το Ολυμπιακός-ΑΕΚ 1-0 και έστειλε την ομάδα του στην κορυφή (videos!) Πριμ από Κόκκαλη

Η αλήθεια είναι ότι το "χρυσό" γκολ, από την μαεστρική σέντρα του Τοροσίδη, έμοιαζε με φιλί ζωής για τον βραχυκλωμένο στο δεύτερο ημίχρονο Ολυμπιακό, αλλά έφτανε και περίσσευε για να στείλει την ΑΕΚ ηττημένη στα αποδυτήρια.
Οι "κίτρινοι" έχοντας καταναλώσει μεγάλη ενέργεια και φέρνοντας το ματς στα μέτρα τους, είδαν τον Ολυμπιακό να τους παίρνει τη μπουκιά από το στόμα και τον "χρυσό" βαθμό από το στόμα. Ήθελαν την ισοπαλία, μπορούσαν και το διπλό, ωστόσο στο τέλος πανηγύρισαν οι Πειραιώτες.

Ο Ολυμπιακός έμεινε όρθιος, είχε υπομονή και μη ξεχνάτε ότι έδωσε τον δεύτερο "τελικό", πριν από τα Χριστούγεννα, μέσα σε λίγες μέρες καθώς την Τρίτη τα είχε δώσει όλα, εναντίον της Βέρντερ Βρέμης. Και εκτός των άλλων, έχασε (με μια ακόμη θλάση) μόλις στομ 26ο λεπτό, τον Κριστιάν Λεντέσμα. Όμως οι Πειραιώτες, εκτός από την διάκριση στο Τσάμπιονς Λιγκ, θέλουν (να πάρουν) και το Τσάμπιονς Γκρικ!
Οι συνθέσεις των ομάδων
Ολυμπιακός: Νικοπολίδης, Πάντος, Τοροσίδης, Άντζας, Ζεβλάκοφ, Λεντέσμα (28' Μενδρινός), Στολτίδης, Τζόρτζεβιτς, Λούα Λούα, Γκαλέτι (87 Σέζαρ), Κοβάσεβιτς (92' Μήτρογλου)

AEK:Μορέτο, Ράμος, Παπασταθόπουλος, Δέλλας, Αρουαμπαρένα, Ζήκος (87 Σέζαρ), Καφές, Λαγός (55' Παππάς), Ριβάλντο, Μαντούκα (55' Μπλάνκο), Λυμπερόπουλος.

Κίτρινες:Ριβάλντο, Αρουαμπαρένα, Τζόρτζεβιτς, Μαντούκα, Παππάς

Κόκκινη: Μορέτο

Διαιτητής: Κάκος
Με μια ματιά
Ο Ολυμπιακός μπήκε φουριόζος θέλοντας να πιέσει την ΑΕΚ, όσο το δυνατόν ... περισσότερο. Πριν συμπληρωθεί μισό λεπτό αγώνα, ο Λουα Λουα (από το κλέψιμο του Λεντέσμα) πάσαρε στον Γκαλέτι, που βρέθηκε φάτσα με τον Μορέτο. Το πλασέ δεν ήταν καλό κι ο Βραζιλιάνος γκολκίπερ, έδιωξε με τα πόδια κρατώντας το μηδέν ενώ το Καραϊσκάκη έμοιαζε έτοιμο να πανηγυρίσει το γκολ.

Με τον Τζόρτζεβιτς περισσότερο στον άξονα, τον Λεντέσμα πρώτο πάνω στη μπάλα, θεωρητικά οι "ερυθρόλευκοι" έπαιζαν με ένα προωθημένο (Κοβάσεβιτς), αλλά ουσιαστικά έπαιζαν 4-3-3. Στο 11 ο Κοβάσεβιτς μέσα από την περιοχή σούταρε λίγο άουτ, ενώ ούτε ο Τζόρτζεβιτς,
σημάδεψε σωστά, δύο λεπτά αργότερα.

Η ΑΕΚ προτίμησε το κλασικό 4-5-1, με τον Λυμπερόπουλο μοναδικό "μπροστινό", λίγο πιο πίσω τον Ριβάλντο και κάπου ανάμεσά τους, τον Μαντούκα. Ο Φερέρ είχε επιλέξει τον Λαγό για το αριστερό άκρο της μεσαίας γραμμής. Ήθελε ταχύτητα και δύναμη, αλλά ο 22χρονος άσος δεν έδειχνε ότι μπήκε στο πνεύμα του ντέρμπι.

Ο Ράμος ήταν στα δεξιά, σαν αμυντικός, μόνο που δεν φρόντιζε τόσο πολύ τα ανασταλτικά του καθήκοντα, με αποτέλεσμα να υπάρχουν ανοιχτοί χώροι, για Λούα Λουα και Πάντο. Το ότι δεν κινδύνευσε περισσότερο η "Ένωση" από εκείνη την πλευρά οφείλεται περισσότερο στα αντανακλαστικά του δυναμικού Παπασταθόπουλου που άφηνε τον Δέλλα, να "κοντράρει" τον Κοβάσεβιτς, "βουλώνοντας" τις τρύπες.

Καθώς, μετά το πρώτο εικοσάλεπτο κόπαζε η ορμητικότητα του Ολυμπιακού, η ΑΕΚ ανέβαζε στροφές και χωρίς να μπαίνει στην περιοχή των "ερυθρολεύκων", άρχισε να απειλεί με μακρινά σουτ. Αυτό του Λυμπερόπουλου στο 19' ήταν και το καλύτερο, με τον Νικοπολίδη να πέφτει στη γωνία για να διώξει σε κόρνερ. Ο "Λύμπε" ήταν παρών και στο κόρνερ του Ριβάλντο (21) έπιασε την κεφαλιά αλλά έστειλε τη μπάλα άουτ, ενώ στο 26' ο Λαγός μπερδεύτηκε από πλεονεκτική θέση, εντός της περιοχής.

Η ΑΕΚ είχε αναπνεύσει και πατούσε πιο γερά στα πόδια της, ενώ λίγο μετά την φάση του Λαγού, "κέρδιζε" ένα πόντο στους αστάθμητους παράγοντες του αγώνα. Ο Κριστιάν Λεντέσμα, ένιωσε τράβηγμα στο πόδι του κι ο Λεμονής είδε τον βασικό πνεύμονα της μεσαίας γραμμής να βγαίνει εκτός μάχης. Ο Μενδρινός πήρε τη θέση του Λεντέσμα, ο Τζόρτζεβιτς πήγε πιο αριστερά και ο Στολτίδης πήρε θέση στον κεντρικό άξονα.

Η άμυνα της ΑΕΚ είχε το νου της και ο Μορέτο ήταν σε σπουδαία μέρα, καθώς έδιωξε και την επικίνδυνη σέντρα του Τοροσίδη στο 30', ενώ "έσωσε" την ομάδα του και στο 45', στην θαυμάσια κάθετη πάσα του Τζόρτζεβιτς και το ωραίο πλασέ του Κοβάσεβιτς. Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να πετύχει στη λήξη του ημιχρόνου ό,τι στο ξεκίνημά του. Νωρίτερα (στο 39'), η ΑΕΚ είχε πλησιάσει στο γκολ (πάλι από στημένη φάση, φάουλ-πάσα του Ριβάλντο στον Ράμος και σέντρα) όμως η κεφαλιά του Μαντούκα, από εξαιρετική θέση, έφυγε άουτ!

Την πρώτη κίνηση στο δεύτερο ημίχρονο έκανε ο Φερέρ. Οι Παππάς, Μπλάνκο, έπαιρναν την θέση των Λαγού-Μαντούκα. Προφανώς, έβλεπε ό,τι και οι περισσότεροι στο γήπεδο. Ο Ολυμπιακός μπορεί να ήθελε, αλλά ήταν φανερά εκτός ρυθμού. Κι αυτός ήθελε φρέσκα πόδια, κυρίως στην κόντρα. Δεν είναι τυχαίο, πως η πρώτη φάση των γηπεδούχων στο δεύτερο ημίχρονο (60'), προήλθε από ένα σόλο του Πάντου, που κέρδισε φάουλ. Ο Γκαλέτι θέλησε να αιφνιδιάσει, ο Μορέτο όμως είπε και πάλι "όχι". Αντίθετα, η ΑΕΚ όταν βρήκε χώρο, έκανε ιδανικό αιφνιδιασμό, όμως από τη συστημένη σέντρα του Ράμος, ο Ριβάλντο έπιασε κεφαλιά, αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατήρι (62'). Λίγο αργότερα, ο "Ρίμπο", έπαιρνε πάσα από τον Παππά, αλλά αργούσε τόσο, όσο για να τον σταματήσει, ο Άντζας.

Η ΑΕΚ έδειχνε ανανεωμένη από τις αλλαγές, είχε το μυαλό της πρώτα στην ισοπαλία, αλλά έβγαινε, πλέον, με "αέρα" στις αντεπιθέσεις. Όμως, ο Φερέρ δεν "τόλμησε" να αποσύρει στο τελευταίο εικοσάλεπτο τον παθιασμένο, πλην όμως κουρασμένο, Ριβάλντο με αποτέλεσμα να ... χάσει το πλεονέκτημα του απόλυτου αιφνιδιασμού.

Ο Ολυμπιακός έμοιαζε να κάνει υπομονή, αν και το δίδυμο Παπασταθόπουλου-Δέλλα, με τη βοήθεια του Αουραμπαρένα και τις σταθερές λαβές του Μορέτο, έκαναν την άμυνα της ΑΕΚ να μοιάζει απροσπέλαστη!

Οι γηπεδούχοι έψαχναν ίσως μια φάση. Την έκαναν στο 82', με το καλό τάιμινγκ του Γκαλέτι, την σωστή πάσα στον Τοροσίδη και την ακόμη πιο σωστή σέντρα του τελευταίου. Ο Κοβάσεβιτς ήταν εκεί, σχεδόν χωρίς αντίπαλο. Κεφαλιά...και το ντέρμπι τελείωνε με 1-0!

Εκατό χιλιάδες ευρώ απέφερε αυτό το γκολ στους παίκτες του Ολυμπιακού, καθώς ο φάκελος που είχε δώσει ο Σωκράτης Κόκκαλης στον Κούλη Δουρέκα πριν τον αγώνα "έταζε" 100.000 ευρώ για κάθε γκολ.

Όλα τα λεφτά...
Το χάρισμα του Κοβάσεβιτς να σκοράρει. Έχει βάλει γκολ σε όλα τα εντός έδρας του Ολυμπιακού, μετράει 10 στην Ελλάδα και 3 στην Ευρώπη. Κι ακόμη δεν ...τελείωσε η μισή χρονιά.
Ας ξεχάσουμε καλύτερα...
Τα νεύρα του Μορέτο στο τέλος (ίσως και από το...θεατρικό πέσιμο του Πάντου) που του στοίχισαν την αποβολή, μοναδικό μελανό σημείο, σε ένα "έντιμο" και καθαρό ντέρμπι
Φάσεις από το πρώτο ημίχρονο

Tο γκολ του Κοβάσεβιτς

To Live του αγώνα...
Η 11άδα των φιλοξενούμενων ΑΕΚ
Μορέτο, Ράμος, Παπασταθόπουλος, Δέλλας, Αρουαμπαρένα, Ζήκος, Καφές, Λαγός, Ριβάλντο, Μαντούκα, Λυμπερόπουλος.
Η 11άδα των γηπεδούχων Ολυμπιακός
Νικοπολίδης, Πάντος, Τοροσίδης, Άντζας, Ζεβλάκοφ, Λεντέσμα, Στολτίδης, Τζόρτζεβιτς, Λούα Λούα, Γκαλέτι, Κοβάσεβιτς.
1' Έναρξη αγώνα
1' Ευκαιρία Ολυμπιακός Γκαλέτι
Στο 16ο δευτερόλεπτο τραγικά λάθη στην άμυνα της ΑΕΚ, η μπάλα έφτασε στον Γκαλέτι αλλά ο Μορέτο τον νίκησε στο πρώτο τετ α τετ του αγώνα.
10' Σχόλιο
Ο Ολυμπιακός έχει την κατοχή στα πρώτα λεπτά και πιέζει την ΑΕΚ.
12' Σουτ Ολυμπιακός Κοβάσεβιτς
Ο Σέρβος επιθετικός έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή αλλά η μπάλα κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των δικτύων.
13' Σουτ ΑΕΚ Λυμπερόπουλος
Ο επιθετικός της Ένωσης έκανε το σουτ λίγο έξω από την περιοχή, η μπάλα κόντραρε και βγήκε κόρνερ.
14' Σουτ Ολυμπιακός Τζόρτζεβιτς
Ο αρχηγός έκανε το σουτ από καλή θέση έξω από την περιοχή αλλά η μπάλα πέρασε ψηλά πάνω από τα δοκάρια του Μορέτο.
17' Κίτρινη κάρτα ΑΕΚ Αρουαμπαρένα
20' Ευκαιρία ΑΕΚ Λυμπερόπουλος
Πολύ καλό σουτ του Λυμπερόπουλου αλλά ο Νικοπολίδης έπεσε στη γωνία του και έδιωξε σε κόρνερ.
21' Σουτ ΑΕΚ Λυμπερόπουλος
Ο Λυμπερόπουλος έκανε το σουτ έξω από την περιοχή η μπάλα κόντραρε και βγήκε κόρνερ.
22' Ευκαιρία ΑΕΚ Λυμπερόπουλος
Κεφαλιά του Λυμπερόπουλου από πολύ καλή θέση μετά από κόρνερ του Ριβάλντο αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Νικοπολίδη.
25' Σχόλιο
57%-43% η κατοχή υπέρ του Ολυμπιακού
26' Ευκαιρία Ολυμπιακός Λαγός
Πολύ καλή ευκαιρία για την Ένωση αλλά ο Λαγός που βρήθηκε μόνος του μέσα στην περιοχή δεν έπιασε καλά το σουτ.
26' Τραυματισμός Ολυμπιακός Λεντέσμα
Ο Αργεντίνος δεν θα μπορέσει να συνεχίσει
28' Αλλαγή παίκτη Ολυμπιακός
Ο Μενδρινός στη θέση του Λεντέσμα
31' Ευκαιρία Ολυμπιακός Λούα Λούα
Ο Τοροσίδης σέντραρε ο Μορέτο έδιωξε αλλά πάνω στον Λούα Λούα που σούταρε πάνω στον Παντελή Καφέ.
36' Σουτ ΑΕΚ Ριβάλντο
Σουτ του Βραζιλιάνου έξω από την περιοχή η μπάλα πέρασε πάνω από τα δοκάρια.
40' Ευκαιρία ΑΕΚ Μαντούκα
Πολύ καλή ευκαιρία για την ΑΕΚ με τον Μαντούκα να πιάνει αμαρκάριστος την κεφαλιά λίγο έξω από την μικρή περιοχή αλλά σημάδεψε πάνω από το τέρμα.
45' Ευκαιρία Ολυμπιακός Κοβάσεβιτς
Ο Σέρβος απέφυγε τον Δέλλα μέσα στην περιοχή έκανε το σουτ αλλά ο Μορέτο και πάλι απέκρουσε εντυπωσιακά.
45' Κίτρινη κάρτα ΑΕΚ Ριβάλντο
45' Λήξη ημιχρόνου
46' Σέντρα 2ου ημιχρόνου
48' Σουτ ΑΕΚ Μαντούκα
Ο Βραζιλιάνος έκανε προσπάθησε να απειλήσει αλλά το σουτ που έκανε έξω από την περιοχή πέρασε απελπιστικά άουτ.
50' Κίτρινη κάρτα ΑΕΚ Μαντούκα
55' Αλλαγή παίκτη ΑΕΚ
Ο Μπλάνκο στη θέση του Μαντούκα.
55' Αλλαγή παίκτη ΑΕΚ
Ο Παππάς στη θέση του Λαγού.
56' Κίτρινη κάρτα Ολυμπιακός Τζόρτζεβιτς
61' Φάουλ Γκαλέτι
Ο Αργεντίνος προσπάθησε να αιφνιδιάσει τον Μορέτο εκτελώντας απ' ευθείας από πολύ πλάγια θέση αλλά ο πορτιέρο της ένωσης έδιωξε σε κόρνερ.
63' Κεφαλιά ΑΕΚ Ριβάλντο
Εξαιρετική ευκαιρία για την Ένωση. Ο Ράμος έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Ριβάλντο έπιασε την κεφαλιά αλλά η μπάλα πέρασε εκατοστά δίπλα από το δοκάρι του "παγωμένου" Νικοπολίδη.
75' Σουτ Ολυμπιακός Παππάς
Ο μέσος της Ένωσης έκανε την ατομική προσπάθεια και το σουτ έξω από την περιοχή αλλά ο Νικπολίδης μπλόκαρε εύκολα.
77' Κίτρινη κάρτα ΑΕΚ Παππάς
80' Σουτ ΑΕΚ Ράμος
Μακρινό σουτ από τον Ράμος η μπάλα πέρασε άουτ.
83' Γκολ Ολυμπιακός Κοβάσεβιτς
Ο Τοροσίδης έκανε τη σέντρα από δεξιά και ο συνήθης ύποπτος, Κοβάσεβιτς, με κεφαλιά έκανε το 1-0.
84' Σουτ ΑΕΚ Ζήκος
Ο αμυντικός μέσος των ερυθρολεύκων έκανε το μακρινό σουτ αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.
87' Αλλαγή παίκτη Ολυμπιακός
Ο Σέζαρ στη θέση του Γκαλέτι
88' Αλλαγή παίκτη ΑΕΚ
Ο Σέζαρ στη θέση του Ζήκου
92' Αλλαγή παίκτη Ολυμπιακός
Ο Μήτρογλου στη θέση του Κοβάσεβιτς
93' Κόκκινη κάρτα ΑΕΚ Μορέτο
94' Λήξη αγώνα






































TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ