ΑΕΚ

Κιτρινόμαυρο ρόστερ σε κρίση

Κιτρινόμαυρο ρόστερ σε κρίση
INTIME SPORTS

Η κατάσταση στην ΑΕΚ χειροτερεύει ημέρα με την ημέρα με αρκετούς ποδοσφαιριστές να αποχωρούν πολλούς να το σκέφτονται και τον Νίκο Κωστένογλου να μην μπορεί να κάνει τίποτα περισσότερο από όσα έχει κάνει. To Sport24.gr αναλύει την κατάσταση στο... ασταθές ρόστερ της Ένωσης

Ο Μπερνς έφυγε, ο Γκέντζογλου έκανε ήδη την πρώτη του προπόνηση με την Σαμπντόρια, ο Καράμπελας αποχαιρέτησε τους συμπαίκτες τους και οι Κωνσταντόπουλος, Μάκος, Λαγός και Λεονάρντο είναι στην πόρτα της εξόδου.

Το ρόστερ της ΑΕΚ δέχεται καθημερινά χτυπήματα καθώς τα οικονομικά προβλήματα και το γεγονός πως βρισκόμαστε σε μεταγραφική περίοδο αναγκάζει πολλούς ποδοσφαιριστές να σκέφτονται την επόμενη ημέρα με άλλη φανέλα.

Η μία όψη του νομίσματος λέει πως η Ένωση θέλει να απαλλαχθεί από αρκετά συμβόλαια αλλά το θέμα είναι με ποιο τρόπο θα γίνει και αν θα μπορέσει να επωφεληθεί οικονομικά από ορισμένους ποδοσφαιριστές όπως οι Μανωλάς, Λεονάρντο και Μάκος.

Μένουν κι επιμένουν

Υπάρχει ένα γκρουπ ποδοσφαιριστών που δεν είναι διατεθειμένο να εγκαταλείψει την ΑΕΚ, τουλάχιστον μέχρι το τέλος της σεζόν. Στην κατηγορία αυτή βρίσκονται οι... παλιοσειρές, αρκετοί Έλληνες και ορισμένοι ξένοι.

Δέλας, Λυμπερόπουλος, Γεωργέας, Καφές: Οι τρεις πρώτοι είναι στο τελευταίο εξάμηνο της καριέρας τους και δεν έχουν κανένα λόγο να καταθέσουν προσφυγή ή να ψάξουν άλλη ποδοσφαιρική στέγη. Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Παντελής Καφές ο οποίος μπορεί να έχει ακόμα ένα χρόνο μπροστά του, αλλά δεν σκέφτεται να φύγει από την ΑΕΚ.

Αραμπατζής: Είναι βασικός στην Ένωση και με το Euro να πλησιάζει δεν υπάρχει περίπτωση να φύγει από την ΑΕΚ στη μέση της περιόδου.

Κοντοές, Σιαλμάς: Οι δύο συγκεκριμένοι ποδοσφαιριστές είναι μία κατηγορία μόνοι τους. Φυσικά αντιμετωπίζουν προβλήματα όπως πολλοί συνάδελφοί τους αλλά για την ΑΕΚ μπορούν και θα κάνουν μεγάλη υπομονή.

Οι... νέοι: Ποδοσφαιριστές όπως ο Εγγλέζου, ο Μπουγαΐδης, Ρίκκα, Κατσέτης, Φούντας, Κλωναρίδης, Τσίτας και πολλοί ακόμα νεαροί ποδοσφαιριστές θα έχουν την ευκαιρία (όπως φαίνεται) να παίξουν ακόμα και ως βασικοί την ΑΕΚ της επόμενης ημέρας. Θεωρείται εξαιρετικά δύσκολο να αποχωρήσει κάποιος από αυτούς καθώς αυτή φαίνεται να είναι η ευκαιρία τους.

Οι... φευγάτοι

Κωνσταντόπουλος: Ο Έλληνας τερματοφύλακας ήρθε το καλοκαίρι στην ΑΕΚ για να παίξει βασικός και να διεκδικήσει μία θέση στην Εθνική Ελλάδας. Ο Κωστένογλου έχει επιλέξει τον Αραμπατζή ως "νούμερο 1" και σε συνδυασμό με τα προβλήματα στην ομάδα ο Dimi ψάχνει ομάδα που θα αγωνίζεται βασικός και θα έχει την δυνατότητα να παλέψει για μία θέση στην Εθνική.

Μάκος: Ο 25χρονος μέσος ψάχνει ήδη ομάδα στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στην Γερμανία. Φέρεται να είναι σε προχωρημένες συζητήσεις με ομάδα της Μπουντεσλίγκα και η ΑΕΚ δεν θα έλεγε "όχι" σε πε΄ριπτωση που θα μπορούσε να επωφεληθει οικονομικά από την περίπτωσή του.

Λαγός: Οι οφειλές της ΑΕΚ προς τον Λαγό αγγίζουν το μισό εκατομμύριο και ο Έλληνας μεσοεπιθετικός θέλει να εξασφαλίσει τα δεδουλευμένα. Ο ίδιος φαίνεται να σκέφτεται ακόμα και την προσφυγή αλλά αυτό δεν είναι σίγουρο πως θα του διασφαλίσει τα χρωστούμενα. Θα ήθελε να μείνει στην ΑΕΚ μέχρι το τέλος αλλά έχει ξεκινήσει ήδη να ψάχνει ομάδα στο εξωτερικό, ενώ ο Παναιτωλικός φαίνεται να ενδιαφέρεται σε περίπτωση που μείνει ελέυθερος.

Μανωλάς: Δεν είναι ακριβώς "φευγάτος" αλλά είναι από τους παίκτες που θα μπορούσαν ν αποχωρήσουν την τρέχουσα μεταγραφική περίοδο. Η ΑΕΚ θα ήθελε να τον πουλήσει αλλά με δεδομένο πως το συμβόλαιό του λήγει το καλοκαίρι ο Μανωλάς πιθανότατα θα μείνει μέχρι το τέλος. Ο ίδιος πάντως θα ήθελε να συνεχίσει να αγωνίζεται με την κιτρινόμαυρη φανέλα και μετά το καλοκαίρι, αν υπήρχε διοίκηση.

Λεονάρντο: Δεν αντέχει άλλο και κανείς δεν μπορεί να του προσάψει κάτι σε αυτό. Ψάχνει τον επόμενο σταθμός της καριέρας του και παράλληλα θέλει να βοηθήσει την ΑΕΚ βάζοντας κάποια λεφτά στα ταμείας από πιθανή πώλησή του.

Οι ξένοι

Κάλα: Ο Ισπανός είναι δανεικός από την Σεβίλλη και σε μεγάλο βαθμό έχει πάρει τα χρήματα που δικαιούται, οποότε οικονομικό θέμα δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή. Το ερώτημα είναι ποια στάση θα κρατήσει η ομάδα του η οποία μπορεί να τον φωνάξει αν ο Χιμένεθ συνεχίσει να τον ζητάει στην Σαραγόσα.

Κάρλος: Ο έτερος Ισπανός που ήρθε το καλοκαίρι έχει τον εαυτό του στην ΑΕΚ και δεν σκέφτεται να φεύγει τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο. Αγωνίζεται βασικός, έχει βρει ρυθμό και θα συνεχίσει να παίζει στην Ένωση μέχρι το τέλος της σεζόν.

Βάργκας: Καμία τάση φυγής από τον Κολομβιανο μέσο που είναι ως επί το πλείστον πληρωμένος. Οι άνρθωποι της ομάδας λένε πως ο Βάργκας ίσως να είναι και ο τελευταίος που θα φύγει από την ομάδα!

Γκερέιρο: Έχει συμβόλαιο με την ΑΕΚ και όσο δεν βρίσκει κάτι άλλο θα μείνει σε αυτό ανεξαρτήτως προβλημάτων. Σε περίπτωση βέβαια που βρει κάποια ομάδα να συνεχίσει την καριέρα του θεωρείται δεδομένο πως θα αποχωρήσει.

Μπέλεκ: Οικονομικό θέμα δεν υπάρχει αλλά κανείς δεν ξέρει τι στάση θα κρατήσει η Ουντινέζε και αν ο ίδιος ο παίκτης συνεχίσει να επιθυμεί την παραμονή του όσο συνεχίζεται η κατάσταση αβεβαιότητας με πολλούς συ7ναδέλφους ν αποχωρούν.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ