ΚΥΠΕΛΛΟ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ

ΗΠΑ-Ιταλία 1-3

ΗΠΑ-Ιταλία 1-3
Ντε Ρόσι - Ρόσι

Η Ιταλία εκμεταλλεύτηκε το αριθμητικό της πλεονέκτημα και παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ επικράτησε με 3-1 των ΗΠΑ(vds)

Οι ΗΠΑ αν και από το 33' έπαιζαν με αριθμητικό μειονέκτημα κατάφεραν να πάρουν το προβάδισμα χάρις στην εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Λάντον Ντόνοβαν στο 41'.
Στην επανάληψη ο Τζουζέπε Ρόσι, μόλις ένα λεπτό μετά την είσοδό του στην αναμέτρηση, ισοφάρισε με όμορφο σουτ σε 1-1 (58'). Τη λύτρωση για την Παγκόσμια Πρωταθλήτρια έδωσε στο 72' ο Ντανιέλε Ντε Ρόσι με σουτ έξω από την περιοχή.

Το "κερασάκι στην τούρτα" έβαλε στις καθυστερήσεις ο Ρόσι σημειώνοντας το τελικό 3-1.

Το ματς

Η αναμέτρηση στο πρώτο μέρος ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να μην απειλούν τις αντίπαλες εστίες και να περιορίζονται σε παιχνίδι στη μεσαία γραμμή. Απόδειξη αυτού είναι άλλωστε ότι η πρώτη ουσιαστική φάση έγινε στο 13', ένα σουτ του Τζιλαρντίνο που μπλόκαρε ο Χάουαρντ.

Η συνέχεια, πέρα από μία κεφαλιά του Λεγκροτάλιε, δεν επεφύλασσε κάτι το ιδιαίτερο παρά μόνο κάποια μακρινά σουτ που δεν είχαν ευτυχή κατάληξη για καμία από τις δύο ομάδες.

Πίσω στο σκορ παρά το πλεονέκτημα

Το... πάθος "περίσσευε" και από τους 22 ποδοσφαιριστές με τον διαιτητή να αναγκάζεται μέσα σε 35 λεπτά να βγάλει από το τσεπάκι του τρεις φορές την κίτρινη κάρτα και μία φορά την κόκκινη αφήνοντας τις ΗΠΑ με 10 παίκτες λόγω της αποβολής του Κλαρκ.

Με τους... αριθμούς υπέρ της, λόγω του παίκτη παραπάνω, η Ιταλία όχι μόνο δεν κατάφερε να πιέσει προκειμένου να πετύχει κάποιο τέρμα αλλά βρέθηκε να κυνηγά το σκορ.

Ο Κιελίνι ανέτρεψε τον Αλτιντόρ μέσα στην περιοχή και ο διαιτητής Πόζο έδειξε την άσπρη βούλα. Την εκτέλεση της εχάτης των ποινών ανέλαβε με επιτυχία ο Λάντον Ντόνοβαν, δίνοντας το προβάδισμα στην ομάδα του στο 41'.

Ολική ανατροπή

Η "σκουάντρα ατζούρα" έπρεπε να αντιδράσει και ο Μαρσέλο Λίπι 10' περίπου λεπτά μετά την έναρξη της επανάληψης πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τους Μοντολίβο και Ρόσι με τον τελευταίο να τον δικαιώνει μόλις ένα λεπτά μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο.

Ο γεννημένος στην Νέα Υόρκη επιθετικός πήρε την μπάλα από τη μεσαία γραμμή και αφού διένυσε αρκετά μέτρα, με δυνατό αριστερό σουτ μερικά μέτρα έξω από τη μεγάλη περιοχή ιοφάρισε σε 1-1 στο 58'.

Λίγο πριν τη συμπλήρωση 70 λεπτών στον αγώνα, η ομάδα του Μαρσέλο Λίπι ξόδεψε σημαντική ευκαιρία να πάρει το προβάδισμα, με τον Ιακουίντα να μην εκμεταλλεύτεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την ασταθή απόκρουση του Χάουαρντ στο σουτ του Πίρλο και στην επαναφορά να στέλνει την μπάλα άουτ.

Ωστόσο ο Ντε Ρόσι με δυνατό σουτ έξω από την περιοχή νίκησε τον Τιμ Χάουαρντ πετυχαίνοντας το 2-1.

To... κερασάκι

Λίγο πριν το τελευταίο σφύριγμα στην αναμέτρηση και συγκεκριμένα στο 94' ο Ρόσι έβαλε το "κερασάκι στην τούρτα", πετυχαίνοντας το τελικό 3-1.

Μετά από συνεχείς εναλλαγές της μπάλας ο Πίρλο "χόρεψε" έναν άτυχο Αμερικανό πάνω στην πλάγια γραμμή, έβγαλε μία εξωπραγματική σέντρα και ο Ρόσι τελείωσε τη φάση με σουτ στην κίνηση μέσα από την περιοχή. Πραγματικά ένα απίστευτο γκολ...

Με τη νίκη της αυτή, η Ιταλία "συγκατοικεί" στην πρώτη θέση με τη Βραζιλία που μερικές ώρες νωρίτερα είχε επικρατήσει με 4-3 της Αιγύπτου.

Η βαθμολογία (2ος ΟΜΙΛΟΣ)

Ιταλία 1αγ. 3β.
Βραζιλία 1αγ. 3β.
Αίγυπτος 1αγ. 0β.
ΗΠΑ 1αγ. 0β.

Οι συνθέσεις:

ΗΠΑ (Μπομπ Μπράντλεϊ): Χάουαρντ, Μπόρνστεϊν (86' Κιέσταν), Ονιέγου, Ντέμπσι, Ντόνοβαν, Μπράντλεϊ, Κλαρκ, Ντέμεριτ, Άλτιντορ (66' Ντέιβις), Σπέκτορ, Φίλχαμπερ (72' Μπίσλεϊ)

Ιταλία (Μαρσέλο Λίπι): Μπουφόν, Γκρόσο, Κιελίνι, Λεγκροτάλιε, Γκατούζο (57' Ρόσι), Ντε Ρόσι, Τζιλαρντίνο (69' Τόνι), Ιακουίντα, Καμορανέζι (56' Μοντολίβο), Τζαμπρότα, Πίρλο

Στάδιο: Λόφτους Βέρσφελντ (Πρετόρια)
Διαιτητής: Πάμπλο Πόζο (Χιλή)
Κίτρινες: Μπόρνστεϊν / Λεγκροτάλιε, Γκρόσο
Κόκκινες: Κλαρκ

ΗΠΑ-Ιταλία 1-3






































































TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ