ΚΥΠΕΛΛΟ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ

Βραζιλία-Αίγυπτος 4-3

Βραζιλία-Αίγυπτος 4-3
Βραζιλία Αιγυπτος

Μετά από ένα... χορταστικό παιχνίδι με επτά τέρματα, ωραίες ενέργειες και ικανοποιητικό θέαμα η Βραζιλία επικράτησε της Αιγύπτου με 4-3

Τα τέρματα των Βραζιλιάνων σημείωσαν οι Κακά (5΄, 90΄ πέναλτι), Λουίς Φαμπιάνο (12΄) και Ζουάν (37΄), ενώ για τους Αιγύπτιους σκόραραν οι Ζιντάν (9΄, 55΄) και Σαούκι (54΄). Οι Αφρικανοί τελείωσαν τον αγώνα με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Αλ Μουχαμαντί στο 89΄.
Οι Βραζιλιάνοι πρέπει να αισθάνονται τυχεροί από τη νίκη στην πρεμιέρα καθώς τα αμυντικά προβλήματα που παρουσίασαν ήταν κάτι παραπάνω από εμφανή και... παιδικά.

Οι πρωταθλητές Αφρικής από την πλευρά τους πλήρωσαν την αδυναμία τους να "καθαρίσουν" τις σέντρες των πρωταθλητών Νοτίου Αμερικής, αλλά έδειξαν αρκετά στοιχεία του πλούσιου ταλέντου τους.

Η αναμέτρηση ξεκίνησε ιδανικά για τους Βραζιλιάνους με τον Κακά να παραδίδει μαθήματα... μπαλέτου. Ο μέσος της Ρεάλ πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του και μπήκε από τον άξονα στην περιοχή της Αιγύπτου. Στη συνέχεια δεν δυσκολεύθηκε να πλασάρει για το 1-0 μόλις στο 5ο λεπτό.

Οι φιλοξενούμενοι δεν άργησαν να απαντήσουν με τον Αμπουτρίκα να κάνει εξαιρετική σέντρα από τα δεξιά για το κεφάλι του Ζιντάν, ο οποίος δεν χρειάστηκε να προσπαθήσει πολύ για να σκοράρει από την καρδιά της Βραζιλιάνικης άμυνας στο 9'.

Το παιχνίδι είχε εξαιρετικό ρυθμό με τους 22 ποδοσφαιριστές να παίζουν αρκετά ελεύθερα και το... over δεν άργησε να έρθει. Συγκεκριμένα στο 11ο λεπτό της αναμέτρησης ύστερα από σέντρα του Ελάνο ο Λουίς Φαμπιάνο με αριστοτεχνική κεφαλιά έστειλε την μπάλα στην δεξιά γωνία του Ελ Χανταρί.

Η Βραζιλία είχε τον έλεγχο του αγώνα και στο 37' ο Ζουάν έκανε το 3-1 με δυνατή κεφαλιά μέσα από την περιοχή με την άμυνα της Αιγύπτου να δείχνει ανύμπορη να αντιδράσει στον αέρα.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι πρωταθλητές Αφρικής μπήκαν αποφασισμένοι να... χτυπήσουν το παιχνίδι και το έκαναν με τον μοναδικό τρόπο που γνωρίζουν.

Έβαλαν την μπάλα στο χορτάρι και χτύπησαν την Βραζιλία στον αχίλλειο πτέρνα της. Οι παίκτες του Ντούνκα άφηναν τεράστια κενά στην άμυνά τους και μέσα σε δύο λεπτά οι Αιγύπτιοι κατάφεραν να μετατρέψουν το 3-1 σε 3-3.

Αρχικά ο Σαούκι με σουτ έξω από την μεγάλη περιοχή μείωσε σε 3-2 και ένα λεπτό μετά ο Ζιντάν μετά απίστευτη κάθετη του Αμπουτρίκα (εξαιρετική εμφάνιση) με πλασέ έκανε το 3-3.

Στα τελευταία λεπτά οι δύο ομάδες προσπαθούσαν να πάρουν τη νίκη στην πρεμιέρα τους με την Βραζιλία να είναι τυχερή καθώς ο Μουχαμαντί που πέρασε στο παιχνίδι στο 75'΄σταμάτησε την μπάλα με το χέρι πριν αυτή περάσει τη γραμμή και ο άρχων του αγώνα έδειξε το σημείο του πέναλτι και την κόκκινη κάρτα στην... χρυσή αλλαγή για την Βραζιλία.

Ο Κακά ανέλαβε την εκτέλεση και παρά την προσπάθεια του Ελ Χανταρί που έπεσε στη σωστή γωνία έδωσε τη νίκη στην ομάδα του με ένα άψογο πέναλτι.

Οι συνθέσεις:

Βραζιλία (Κάρλος Ντούνγκα): Ζούλιο Σέζαρ, Λούσιο, Ζουάν, Φελίπε Μέλο, Κλέμπερ (83΄ Αντρέ Σάντος), Ελάνο (62΄ Ραμίρες), Ζιλμπέρτο Σίλβα, Λουίς Φαμπιάνο, Κακά, Ρομπίνιο (62΄ Πάτο), Ντάνιελ Άλβες.

Αίγυπτος (Χασάν Σεχάτα): Ελ Χανταρί, Χανί Σαϊντ, Αχμέντ Σαϊντ, Γκομαά, Φατί, Μοαουάντ, Σαουκί, Αμπντ Ραμπού (75΄ Αλ Μουχαμαντί), Χασάν (51΄ Έϊντ), Αμπουτρικά, Ζιντάν.

Διαιτητής: Χάουαρντ Γουέμπ (Αγγλία)
Κόκκινη: Αλ Μουχαμαντί (88΄)
Κίτρινες: Μοαουάντ


























































TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ