ΚΥΠΕΛΛΟ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ

Νέα Ζηλανδία-Ισπανία 0-5

Νέα Ζηλανδία-Ισπανία 0-5
τορες βιγια ισπανια νεα ζηλανδια

Η Ισπανία διέλυσε με 5-0 τη Νέα Ζηλανδία στο πρώτο της παιχνίδι για το Κύπελλο Συνομοσπονδιών (video)

Οι "φούριας ρόχας" μπήκαν από το ξεκίνημα πολύ δυνατά στην αναμέτρηση και προηγήθηκαν μόλις στο 6ο λεπτό με υπέροχο πλασέ του Τόρες έξω από την περιοχή, μετά από πάσα του Φάμπρεγας. Ο επιθετικός της Λίβερπουλ "χτύπησε" και πάλι οκτώ λεπτά αργότερα, όταν μετά από ωραίο συνδυασμό των Ριέρα και Βίγια, η μπάλα κατέληξε στον Τόρες, που με κοντινό πλασέ πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του γκολ.
Τρία λεπτά αργότερα ο Τόρες έγραψε ιστορία, πετυχαίνοντας χατ-τρικ, με το οποίο ξεπέρασε τον Μίτσελ στη λίστα των σκόρερ της εθνικής Ισπανίας και πλέον βρίσκεται στην έβδομη θέση με 22 γκολ. Συγκεκριμένα, από σέντρα του Καπντεβίλα από αριστερά, ο Ισπανός φορ πήδηξε ψηλότερα από τους αντίπαλους αμυντικούς και με καρφωτή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία του Μος.

Στο 24ο λεπτό ήταν η σειρά του Σεσκ Φάμπρεγας να χριστεί σκόρερ, όταν μετά από έναν ακόμα ωραίο συνδυασμό των Ριέρα-Καπντεβίλα, ο μέσος της Άρσεναλ βρέθηκε στο κατάλληλο σημείο προκειμένου να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα για τέταρτη φορά για λογαριασμό της ομάδας του Βιθέντε Ντελ Μπόσκε.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου οι Ίβηρες συνέχισαν σε δαιμονιώδη ρυθμό και μόλις στο 48ο λεπτό, μετά από τραγικό λάθος του Μπόγιενς στην άμυνα των Νεοζηλανδών, ο Βίγια από κοντά "έγραψε" το 5-0 και έπιασε τον Φερνάντο Ιέρο στη δεύτερη θέση των σκόρερ της εθνικής Ισπανίας με 29 γκολ. Στη συνέχεια η Ισπανία σταμάτησε να πιέζει έντονα την άμυνα της αντιπάλου της, με συνέπεια να αναθαρρήσουν οι παίκτες του Ρίκι Χέρμπερτ, οι οποίοι προσπάθησαν να πετύχουν το γκολ της τιμής, όμως ήταν ιδιαίτερα άστοχοι στην τελική προσπάθεια.

Με τη νίκη αυτή οι πρωταθλητές Ευρώπης πήραν από νωρίς "κεφάλι" στον 1ο όμιλο, εκμεταλλευόμενοι την ισοπαλία 0-0 στον αγώνα Νότια Αφρική-Ιράκ.

Νέα Ζηλανδία (Χέρμπερτ): Μος, Λόκχεντ, Βίσελιτς, Έλιοτ, Μπράουν, Σμελτζ (76' Τζέιμς), Κίλεν (85' Μπράιτ), Μπέρτος, Μπρόκι (27' Κρίστι), Μάλιγκαν, Μπόγιενς

Ισπανία (Ντελ Μπόσκε): Κασίγιας, Αλμπιόλ, Πουγιόλ, Βίγια, Τσάβι (54' Καθόρλα), Τόρες (70' Σίλβα), Φάμπρεγας, Καπντεβίλα, Αλόνσο, Ράμος (54' Αρμπελόα), Ριέρα

Βαθμολογία Α' ομίλου
1. Ισπανία 5-0 3
2. Ιράκ 0-0 1
3. Νότια Αφρική 0-0 1
4. Νέα Ζηλανδία 0-5 0

Τα γκολ της αναμέτρησης






















TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ