FINAL FOUR 2024

Final Four 2024, Εργκίν Αταμάν: "Ένα από τα πιο εντυπωσιακά αποτελέσματα στην ιστορία του ευρωπαϊκού μπάσκετ"

Ο Εργκίν Αταμάν στον τελικό της EuroLeague
Ο Εργκίν Αταμάν στον τελικό της EuroLeague ΜΠΙΡΝΤΑΧΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ / INTIME SPORTS

Με κατακόκκινα μάτια εμφανίστηκε στη Συνέντευξη Τύπου ο Εργκίν Αταμάν, που αποκάλυψε ότι στόχος του ήταν, αρχικά, το Final Four.

Το βράδυ της Κυριακής (26/5) θα μείνει για πάντα χαραγμένο στο μυαλό του. Ο Εργκίν Αταμάν κατέκτησε ακόμα μία EuroLeague, την πρώτη του με τον Παναθηναϊκό και στη συνέντευξη Τύπου του τελικού στο Βερολίνο αποκάλυψε πως είχε πει στον Κώστα Σλούκα ότι θα είναι ο MVP του Final Four.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

"Καταπληκτικό το συναίσθημα. Απόψε πετύχαμε ένα από τα πιο εντυπωσιακά αποτελέσματα στην ιστορία του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Από τη 17η θέση, ήρθαμε εδώ και πήραμε τον τίτλο με 15 χιλιάδες οπαδούς μαζί μας.

Δώσαμε 36 πόντους στη Ρεάλ στο πρώτο δεκάλεπτο και όλοι πιστέψατε ότι αυτό ήταν. Εμείς πάντα μιλούσαμε και λέγαμε πως έπρεπε να γίνουμε πιο επιθετικοί. Είχαμε δεκάλεπτο στο οποίο δεχθήκαμε επτά πόντους. Στο τελευταίο παίξαμε τέλειο μπάσκετ. Η πρώτη ομάδα της κανονικής περιόδου δεν κερδίζει τον τίτλο. Είμαστε πρωταθλητές.

Το είχα πει στον Σλούκα ότι θα είναι ο MVP του Final Four. Του είπα ότι θα κερδίσει τον τίτλο. Από την πρώτη ημέρα, αν και είχαμε συναντηθεί τυχαία στο αεροδρόμιο, είπαμε ότι έχει τον σεβασμό μου για τον χαρακτήρα του.

Θα σας απαντήσω με ειλικρίνεια. Το όνειρό μου και ο στόχος μου με τον Γιαννακόπουλο ήταν να φτάσουμε στο Final Four και να προχωρήσουμε βήμα-βήμα. Το πίστευα, αλλά ξέρετε, όταν φτάσαμε εδώ, είναι δύο αγώνες για να γίνεις πρωταθλητής.

Ο Τσους Ματέο άξιζε το βραβείο του κορυφαίου προπονητή, όλοι νομίζουν ότι οι σπουδαίοι παίκτες είναι αρκετοί. Χρειάζεται όμως διαχείριση και την έκανε καλά. Είμαι χαρούμενος για εκείνον, αλλά ο coach of the year δεν κερδίζει τον τίτλο. Αυτό είναι καλύτερο για εμένα. Δεν θυμάμαι πότε κέρδισα το βραβείο, αλήθεια σας το λέω. Θυμάμαι όμως πότε κατέκτησα τη EuroLeague.

Όταν έχεις νέα ομάδα, είναι πλεονέκτημα να έχεις πολλούς αγώνες. Όταν έχεις νέα ομάδα, όλοι σε ρωτούν πώς τα καταφέρνεις να παίρνεις τίτλους. Όταν αισθάνεσαι καλά με τους ανθρώπους σου, αρχίζει να καταλαβαίνει ο ένας τον άλλο. Ήμουν πολύ νευρικός και συναισθηματικός στην πρώτη μου EuroLeague. Από εκεί και πέρα, το σημαντικό για εμένα είναι να βρίσκομαι στα Final Four. Ήμουν πολύ χαλαρός, είχα αυτοπεποίθηση, είπα στους παίκτες μου να μη σκέφτονται το αποτέλεσμα. Να συγκεντρώνονται στο μπάσκετ, για να διαχειρίζονται τους αγώνες. Δεν υπάρχει πανικός. Έχω δύο νίκες απέναντι στη Ρεάλ.

Στους παίκτες πρέπει να δείχνεις μεγάλους στόχους. Στην πρώτη προπόνηση τους έδειξα τα μπάνερ στο ΟΑΚΑ. Τους είπα ότι ήρθα στον Παναθηναϊκό για να βάλω κι άλλα. Τους έδειξα τα μπάνερ και πριν από το ταξίδι στο Βερολίνο. Πιστεύω στον εαυτό μου και θέλω να ευχαριστήσω όλους τους Έλληνες που πίστεψαν σε εμένα, που με σεβάστηκαν. Ήταν πολύ σημαντικό για εμένα. Ακόμη και μετά από τη βαριά ήττα από τον Ολυμπιακό. Πήγα στην Αθήνα και μου έλεγαν να μην ανησυχώ.

Δεν πρέπει την επόμενη σεζόν να τερματίσουμε πρώτοι στην κανονική περίοδο. Μετά από το ματς είδα τον Κρούνοσλαβ Σίμον, τον Μίτσιτς και τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και γιορτάσαμε μαζί. Οι δύο πρώτοι πήραν δύο τίτλους μαζί μου, κάναμε ρεκόρ, ήταν εκπληκτικό που βρίσκονταν εδώ. Ευχαριστώ τον Γιάννη που ήρθε και μου είπε ότι είμαι ο καλύτερος προπονητής στον κόσμο. Το να το λέει ένας MVP του NBA με κάνει να αισθάνομαι περήφανος".

Ο δρόμος για το Βερολίνο είχε πάθος, όνειρα και μοναδικές συγκινήσεις για τον Παναθηναϊκό AKTOR. Και τώρα είναι ανοικτός και γράφει το όνομά του. Καλή επιτυχία στο Final-4! Πάμε στοίχημα. Μέγας χορηγός ΚΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ AKTOR.

18+ 21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | ΓΡΑΜΜΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ: 1114| Παίξε Υπεύθυνα |

TAGS FINAL FOUR 2024 ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ ΜΠΑΣΚΕΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ