UEFA

Η UEFA έβαλε όριο πέντε ετών στην αποπληρωμή των μεταγραφών

Ο Μικαΐλο Μούντρικ
Ο Μικαΐλο Μούντρικ @ 2023 JON SUPER / AP IMAGES

Η UEFA ανακοίνωσε νέους κανονισμούς σχετικά με την αδειοδότηση και την οικονομική βιωσιμότητα των ομάδων, θέτοντας όρια στην αποπληρωμή των μεταγραφών.

Η εκτελεστική επιτροπή της UEFA συνεδρίασε στη Νιόν και έλαβε μια σειρά από αποφάσεις. Τον ορισμό της OPAP Arena ως έδρας του τελικού του Conference League το 2024, αλλά και το φορμάτ της προκριματικής φάσης της ευρωπαϊκής ζώνης για το Μουντιάλ το 2026.

Ανάμεσα στις αποφάσεις ανακοινώθηκε η εισαγωγή ενός κανονισμού για την αδειοδότηση και την οικονομική βιωσιμότητα των ομάδων. Συγκεκριμένα τίθεται όριο εξόφλησης μεταγραφών τα πέντε χρόνια. Μέχρι πρότινος οι ομάδες έπρεπε να αποπληρώσουν τους άλλους συλλόγους μέσα στη χρονική διάρκεια του συμβολαίου που υπέγραφε ο παίκτης.

Φυσικά οι ομάδες μπορούν να λάβουν μια πενταετή επέκταση αποπληρωμής αν ο ποδοσφαιριστής υπογράψει νέο συμβόλαιο (η πενταετής επέκταση από την ημέρα υπογραφής του νέου συμβολαίου). Ο συγκεκριμένος κανονισμός τίθεται σε ισχύ από τη 1 Ιουλίου.

Οι περιπτώσεις τον Μιχάιλο Μούντρικ και Έντσο Φερνάντες, οι οποίοι υπέγραψαν στην Τσέλσι συμβόλαιο μέχρι και το 2031 και οι μπλε θα μπορούν να αποπληρώσουν Σαχτάρ και Μπενφίκα μέχρι τότε, δεν θα επηρεαστούν. Ωστόσο με αυτό το μέτρο θα απαγορεύονται τέτοιες μακροπρόθεσμες συμφωνίες.

TAGS UEFA ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ