SERIE A

Η Ρόμα σκόνταψε στο "Καστελάνι"!

Η Ρόμα σκόνταψε στο "Καστελάνι"!
Ζιουλί-Ρόμα

Μετά από τις νίκες επί της Μίλαν και Λάτσιο, η Ρόμα έμεινε στο 2-2 εκτός έδρας με την Έμπολι. Εκτός έδρας νίκες για Σαμπντόρια και Αταλάντα (videos)!

Εντυπωσιακή εκτός έδρας επιτυχία για τη Σαμπντόρια επί της Κάλιαρι με 3-0, ενώ η Αταλάντα πέρασε νικηφόρα από την Σικελία επικρατώντας με 2-1 της Κατάνια. Στο 89' η Νάπολι έσωσε την παρτίδα, φέρνοντας 1-1 με τη Ρετζίνα στο "Σαν Πάολο", ενώ στο ματς με τα περισσότερα γκολ της αγωνιστικής, Τζένοα και Παλέρμο αναδείχθηκαν ισόπαλες με σκορ 3-3.
Στη μαχή μεταξύ δύο ομάδων που παλεύουν για τη σωτηρία τους, Πάρμα και Σιένα έμειναν στο 2-2 στο "Ταρντίνι", ενώ ισόπαλο χωρίς τέρματα έληξε το ματς στο "Αρμάντο Πίκι" μεταξύ Λιβόρνο και Ουντινέζε.

Η αγωνιστική ολοκληρώνεται το βράδυ της Κυριακής με το μεγάλο "ντέρμπι της Ιταλίας", όπου η Γιουβέντους υποδέχεται την Ίντερ στο "Ολίμπικο" του Τορίνο.

Iσοπαλία στο Τορίνο

Το ντέρπι του Τορίνο δεν βρήκε νικητή ανάμεσα στην Ίντερ και την Γιουβέντους καθώς οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1. Η "Μεγάλη Κυρία" του Ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου έχασε την ευκαιρία να μειώσει την διαφορά από τους "νερατζούρι" στην βαθμολογία και παρέμεινε στην 4η θέση.

Ο Καμορανέζι έσωσε την παρτίδα για τους γηπεδούχους, καθώς ο μέσος της Γιουβέντους μπήκε ως αλλαγή και επτά λεπτά μετά την είσοδο του στον αγωνιστικό χώρο ισοφάρισε το γκολ του Ζούλιο Κρουζ στο 41'.

Ο αγώνας ξεκίνησε με 15 λεπτά καθυστέρηση γιατί το πούλμαν της Γιουβέντους έφθασε αργοπορημένα στο στάδιο. Η Γιουβέντους είχε δοκάρι με τον Ντελ Πιέρο στο πρώτο τέταρτο, ενώ διατήρησε στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα την υπεροχή και κατοχή της μπάλας.

Μετά από αδράνεια του Λεγκροτάλιε ο Κρουζ στο 41' άνοιξε το σκορ για την Ιντερ, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Ιμπραϊμοβιτς έχασε μοναδική ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματα για την ομάδα του, αλλά αργοπόρησε και έδιωξε ο Τσιελίνι.

Ο Σουηδός έχασε μία ακόμα μεγάλη ευκαρία να δώσει τη νίκη στην Ίντερ αλλά δεν κατάφερε να κερδίσει τον Μπουφόν. Ότι δεν κατάφερε η Ίντερ το πέτυχε η Γιουβέντους με τον Καμορανέζι στο 77'.

Η προέλαση σταμάτησε στην Τοσκάνη
Μετά από τα νικηφόρα αποτελέσματα στα ντέρμπι κόντρα σε Μίλαν (1-0 στο Μιλάνο) και Λάτσιο (3-2 στο "Ολίμπικο"), η Ρόμα πέταξε δύο βαθμούς στο "Καστελάνι" φέρνοντας ισοπαλία 2-2 με την Έμπολι και έχασε έτσι την ευκαιρία να σκαρφαλώσει στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Αν και αγωνίστηκαν για τρίτο σερί ματς χωρίς τον αρχηγό και ηγέτη τους Φραντσέσκο Τότι και με τον Μίρκο Βούτσινιτς να μην καταφέρνει να βρει το δρόμο προς τα δίχτυα (είχε σκοράρει και στα τρία προηγούμενα ματς), η ομάδα του Λουτσιάνο Σπαλέτι πήγε στα αποδυτήρια προηγούμενη με 2-0 χάρη στα τέρματα των Ζιουλί και Μπρίγκι, όμως η Έμπολι κατάφερε να πετύχει δύο τέρματα στο δεύτερο μέρος και να πάρει τον πολύτιμο βαθμό της ισοπαλίας.

Το αξιοσημείωτο σε αυτό το ζευγάρι είναι πως η Ρόμα έμεινε για τρίτη σερί σεζόν χωρίς νίκη στην έδρα της Έμπολι (δύο ήττες-μία ισοπαλία), με τον Σπαλέτι να μην έχει καταφέρει ποτέ να νικήσει την ομάδα από την οποία ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα.

Οι Ρωμαίοι πήραν προβάδισμα μόλις στο 13ο λεπτό, με τους Πιζάρο, Περότα, Μαντσίνι να αλλάζουν ωραία τη μπάλα, τον Ζιουλί να γίνεται τελικός αποδέκτης της μπάλας, και με ψύχραιμο πλασέ να εκτελεί τον Μπάσι για να κάνει το 1-0. Το δεύτερο τέρμα της Ρόμα σημειώθηκε στο 32', με τον Μαντσίνι να βγάζει εξαιρετική σέντρα πιεζόμενος από τρεις αμυντικούς των γηπεδούχων, και τον Μπρίγκι με καρφωτή κεφαλιά να εκτελεί τον Μπάσι.

Η αρχή για την ανατροπή έγινε στο 67', με τον Βανούκι να εξαπολύει σουτ-κεραυνό από απόσταση 25 μέτρων που δεν άφησε περιθώριο αντίδρασης στον Ντόνι, καθώς η μπάλα κατέληξε στον ουρανό των διχτύων.

Ο εφιάλτης της Ρόμα ολοκληρώθηκε στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, με τον Τζοβίνκο (παίκτης που ανήκει στη Γιουβέντους) να βλέπει τον Ντόνι έξω από τη γραμμή της εστίας του και να στέλνει τη μπάλα στο δεξί παραθυράκι του τέρματος της Ρόμα με αριστοτεχνική εκτέλεση φάουλ.

"Διπλά" για Σαμπντόρια και Αταλάντα

Ψυχολογική ανα(σ)ταση για την Σαμπντόρια στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής, με την ομάδα της Γένοβας να επικρατεί με το εμφατικό 3-0 της Κάλιαρι και να πλησιάζει τη μέση του βαθμολογικού πίνακα.

Η νίκη αυτή για τους "μπλουτσερκιάτι" αποκτά ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις αν αναλογιστεί κανείς ότι προερχόταν από την βαριά ήττα με 5-0 από τη Μίλαν στο "Μαράσι" μεσοβδόμαδα, από δύο συνεχόμενες αποτυχίες στο πρωτάθλημα, αλλά και από τέσσερις συνεχόμενες εκτός έδρας ήττες χωρίς μάλιστα να έχει πετύχει γκολ.

Στον αντίποδα, η Κάλιαρι έμεινε για έκτο σερί ματς μακριά από το "τρίποντο" να αφήνει την ομάδα του Τζαμπάολο οριακά πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Το 1-0 για τους φιλοξενούμενους ήρθε στο 33' με πανίσχυρο σουτ του Βόλπι μέσα από την περιοχή, ο Καράτσολο με διπλή προσπάθεια στο 39' διπλασίασε τα τέρματα για την ομάδα του, ενώ το τελικό 3-0 γράφτηκε στο τελευταίο λεπτό του πρώτου μέρους, με τον Μάτζο να είναι αμαρκάριστος μέσα στην περιοχή μετά από εκτέλεση φάουλ του Μπελούτσι και με κοντινή κεφαλιά να εκτελεί τον Φορτιν.

Να σημειωθεί ότι αυτή ήταν η πρώτη νίκη για τη Σαμπντόρια στο "Σεντ'Ελία" από το 1997, καθώς από τότε μετρούσε τρεις ήττες και μία ισοπαλία.

Την εξαιρετική της πορεία στο φετινό Καμπιονάτο συνέχισε η Αταλάντα, καθώς επιβλήθηκε με 2-1 της Κατάνια στο "Μασιμίνο" και ανέβηκε στην 6η θέση της βαθμολογίας.

Αυτό ήταν το πέμπτο σερί ματς που η ομάδα του Μπέργκαμο διατήρησε το αήττητό της, ενώ στον αντίποδα η Κατάνια γνώρισε την πρώτη της ήττα μετά από έξι ματς, όπου είχε απολογισμό 3 νίκες (όλες εντός έδρας) και 3 ισοπαλίες (όλες εκτός έδρας).

Το ακόμη πιο εντυπωσιακό με αυτό το ζευγάρι είναι πως η Αταλάντα πανηγύρισε την πρώτη νίκη της στην έδρα της Κατάνια, κάτι που δεν είχε καταφέρει στις οκτώ προηγούμενες επισκέψεις της εκεί.

Το συγκρότημα του Λουίτζι Ντελ Νέρι πήρε κεφάλι στο σκορ στο 56' (πρώτο γκολ που δέχτηκε η Κατάνια σπίτι της μετά από έναν μήνα), με τον Αντόνιο Λαντζέλα να καταφέρνει με διπλή προσπάθεια να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα του Πολίτο.

Δύο λεπτά αργότερα ο ίδιος παίκτης έκανε το 2-0 με διαγώνιο σουτ, με την Κατάνια το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει στο σκορ στο 83' με τον Σπινέζι.

Απέφυγε το κάζο η Νάπολι
Μετά τις καλές εμφανίσεις στα ματς με Ρόμα, Γιουβέντους και Φιορεντίνα, όπου η Νάπολι κατάφερε να συγκεντρώσει τέσσερις πόντους, ο Εντουάρντο Ρέχα προέτρεψε τους παίκτες του παραμονή του αγώνα με την ουραγό Ρετζίνα, να αντιμετωπίσουν το ματς σαν να είχαν απέναντί τους μία από τις παραδοσιακές υπερδυνάμεις της Serie A.

Τα λόγια του αυτά αποδείχθηκαν... προφητικά, με τη Νάπολι να βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο από το 54' με το γκολ του Βιτζάνι και να καταφέρνει τελικά με πολύ ιδρώτα και μόχθο να πάρει τον βαθμό της ισοπαλίας (έχασε και πέναλτι) με γκολ του Λαβέτζι ένα λεπτό πριν το τέλος.

Από την πλευρά της η Ρετζίνα έχασε μεγάλη ευκαιρία να πανηγυρίσει την παρθενική νίκη της στο πρωτάθλημα (είναι η μοναδική ομάδα που δεν έχει πάρει ακόμα το "τρίποντο" έχοντας πλέον 6 ισοπαλίες-5 ήττες), με τον νέο της τεχνικό, Ουλιβιέρι, να πραγματοποιεί πάντως άκρως πετυχημένο ντεμπούτο στον πάγκο.

Οι Ναπολιτάνοι έχασαν ευκαιρίες με τους Χάμσικ και Ζαλαγέτα να ανοίξουν το σκορ στο πρώτο μέρος, με τους Καλαβρέζους όμως να παγώνουν" το κοινό του "Σαν Πάολο" στο 54'.

Μετά από εκτέλεση κόρνερ, η άμυνα των "παρτενοπέι" πιάστηκε κοιμώμενη με τον Βιτζάνι να παίρνει ανενόχλητος την κεφαλιά για να νικήσει τον Ιέτζο.

Η Νάπολι βρέθηκε μία ανάσα από το να φέρει το ματς στα ίσια, όμως το χτύπημα πέναλτι του Καλάιο (το είχε κερδίσει ο Λαβέτσι), αποκρούστηκε από τον Καμπανιόλο, με τους "παρτενοπέι" να παίρνουν τελικά τον βαθμό ένα λεπτό πριν τη λήξη.

Ο Καμπανιόλο απέκρουσε εκτέλεση φάουλ του Γκαργκάνο, ακολούθησε σύγχυση στην περιοχή (οι φιλοξενούμενοι διαμαρτύρονται για επιθετικό φάουλ στον Καμπανιόλο), με τον Λαβέτσι να σπρώχνει τη μπάλα στα δίχτυα.

Έξι γκολ και πολύ θέαμα στο "Μαράσι"
Σε ένα ματς που είχε έξι τέρματα, ανατροπές και έντονες συγκινήσεις, Τζένοα και Παλέρμο έμειναν στο ισόπαλο 3-3, αποτέλεσμα που αφήνει αμφότερους τους αντιπάλους κάπου στη μέση του βαθμολογικού πίνακα.

Για τους γηπεδούχους αυτό ήταν το τέταρτο σερί ματς που έμειναν μακριά από το "τρίποντο καθώς είχαν προηγηθεί οι εκτός έδρας ήττες από Γιουβέντους, Ίντερ αλλά και η εντός έδρας ισοπαλία με τη Φιορεντίνα, ενώ η Παλέρμο ήρθε για πέμπτη φορά ισόπαλη στα ισάριθμα τελευταία ματς πρωταθλήματος!

Οι "ροζανέρι" ήταν αυτοί που άνοιξαν το σκορ, με τον Σιμπλίτσιο να τροφοδοτεί τον Καβάνι και αυτός από κοντά να παραβιάζει την εστία του Ρουμπίνιο. Στο 59' η Τζένοα έφτασε δίκαια στην ισοφάριση, με ασύλληπτη εκτέλεση φάουλ του Λεόν, ενώ ο ίδιος παίκτης έφερε τούμπα το ματς στο 66', με το σουτ φορ από την Ονδούρα να βρίσκει στον Καπουάνο και να καταλήγει στα δίχτυα του ανήμπορου να αντιδράσει Φοντάνα.

Στο 71' ο Κολαντουόνο πέρασε στο ματς τον Μπριέντζα στη θέση του Γκουάνα και είδε την επιλογή του να δικαιώνεται άμεσα, καθώς τέσσερα λεπτά αργότερα ο Μπριέντζα πήρε την κεφαλιά μετά από εκτέλεση φάουλ του Καβάνι και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

Οι γηπεδούχοι πάντως διαμαρτυρήθηκαν έντονα για αυτο το τέρμα υποστηρίζοντας πως το φάουλ εκτελέστηκε, την ώρα που στο γήπεδο βρισκόταν λίγα μέτρα πιο πέρα τραυματισμένος ο Μπόβο.

Ο πρώτος σκόρερ των "ροσομπλού", Μάρκο Μποριέλο, χτύπησε και πάλι , κάνοντας το 3-2 στο 82', με το τελικό 3-3 να διαμορφώνεται στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, χάρη σε κεφαλιά του Αμάουρι.

Χ στο "Ταρντίνι" για την Σιένα του "Ελέ"
Στο "Ένιο Ταρντίνι" Πάρμα και Σιένα αγωνίστηκαν για τους τρεις βαθμούς της νίκης προκειμένου να ξεφύγουν σημαντικά από τις ομάδες που βρίσκονται στην επικίνδυνη ζώνη, όμως τελικά έμειναν ικανοποιημένες από την ισοπαλία με 2-2 που τους αφήνει πάνω από την γραμμή του υποβιβασμού.

Αυτό ήταν το τρίτο συνεχόμενο ματς που οι "παρμέντσι" έμειναν αήττητοι μετά την νίκη επί της Λιβόρνο (3-2) και την ισοπαλία με την Παλέρμο (1-1), ενώ στον αντίποδα η Σιένα έφερε ισοπαλία για τρίτο διαδοχικό ματς, εξακολουθώντας πάντως να αγνοεί τη χαρά της νίκης στην συγκεκριμένη έδρα (4 ισοπαλίες-1 ήττα).

Το σκορ για τους γηπεδούχους άνοιξε στο 25' ο Κοράντι με αριστερό σουτ μετά από σέντρα που έκανε στην περιοχή ο Ρετζινάλντο, με τον Ντε Τσέλιε να στέλνει ισόπαλες τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια, καθώς ισοφάρισε στο 33 με διαγώνιο σουτ που νίκησε τον Παβαρίνι.

Δέκα λεπτά πριν το τέλος η Πάρμα έδειχνε να αγγίζει τη νίκη, με τον Δημήτρη Ελευθερόπουλο να μην μπορεί να αντιδράσει στο σουτ του Ματείνι, όμως οι φιλοξενούμενοι είχαν διαφορετική άποψη. Ο Ντανιέλε Γκαλόπα εξαπέλυσε δυνατό σουτ από 20 μέτρα στο 89', η μπάλα κόντραρε στον Ρόσι, και καρφώθηκε στα δίχτυα του εμβρόντητου Παβαρίνι.

Να σημειωθεί πως μετά τη λήξη του ματς ο εκτελεστικός διευθυντής της Σιένα, Τζοβάνι Λομπάρντι Στρονάτι, έδωσε ψήφος εμπιστοσύνης στον τεχνικό, Αντρέα Μαντορλίνι, λέγοντας πως η ομάδα θα συνεχίσει με αυτόν στον τιμόνι, απορρίποντας ταυτόχρονα τα τελευταία δημοσιεύματα που ήθελαν τον Ιταλό τεχνικό να είναι υπ'ατμόν από την ομάδα της Τοσκάνης.

Δίκαιη μοιρασιά στην Τοσκάνη
Στο "Αρμάντο Πίκι" Λιβόρνο και Ουντινέζε δεν διεκδίκησαν δάφνες ποιότητας με το παιχνίδι τους, με το τελικό 0-0 να είναι απόλυτα αντιπροσωπευτικό της εικόνας της αναμέτρησης.

Μετά την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα επί της Ρετζίνα μεσοβδόμαδα (3-1 στην Καλαβρία), η ομάδα της Τοσκάνης δεν κατάφερε να κάνει το 2Χ2 με αποτέλσμα να εξακολουθεί να παραμένει στον πάτο της βαθμολογίας, ενώ από την πλευρά της η Ουντινέζε φιγουράρει μόνη πέμπτη στην βαθμολογία, μένοντας για έκτο συνεχόμενο ματς αήττητη.

Tα αποτελέσματα της 11ης αγωνιστικής:

ΣΑΒΒΑΤΟ
Λάτσιο-Φιορεντίνα 0-1 (19' Πατζίνι)

Μίλαν-Τορίνο 0-0

ΚΥΡΙΑΚΗ
Κάλιαρι-Σαμπντόρια 0-3 (33' Βόλπι, 39' Καράτσολο, 44' Μάτζο)

Κατάνια-Αταλάντα 1-2 (82' Σπινέζι / 57', 59 Λαντζέλα)

Έμπολι-Ρόμα 2-2 (67' Βανούκι, 91' Τζοβίνκο / 13' Ζιουλί, 32' Μπρίγκι)

Τζένοα-Παλέρμο 3-3 (59', 66' Λεόν, 82' Μποριέλο / 8' Καβάνι, 76' Μπριέντσα, 91' Αμάουρι)

Λιβόρνο-Ουντινέζε 0-0


Νάπολι-Ρετζίνα 1-1 (89' Λαβέτζι / 54' Βιτζάνι)

Πάρμα-Σιένα 2-2 (23' Κοράντι, 79' Ματείνι / 33' Ντε Τσέλιε, 90' Γκαλόπα)

Γιουβέντους-Ίντερ 1-1 (77' Kαμορανέζι - 41' Ζούλιο Κρουζ)

Απολαύστε το βίντεο με τα τέσσερα γκολ της αναμέτρησης Έμπολι-Ρόμα:



Απολαύστε τα γκολ από την αναμέτρηση της Νάπολι με τη Ρετζίνα:



Απολαύστε το χορταστικό 3-3 της Τζένοα με την Παλέρμο:
































































































































TAGS SERIE A
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ