SERIE A

Έκτη εντός έδρας γκέλα για Μίλαν (video)!

Έκτη εντός έδρας γκέλα για Μίλαν (video)!
New Image

H Μίλαν έμεινε στο 0-0 με την Τορίνο και αγνοεί ακόμα την νίκη στο "Σαν Σίρο", μετρώντας πλέον 4 ισοπαλίες και 2 ήττες! Η Φιορεντίνα επικράτησε 1-0 της Λάτσιο στο "Ολίμπικο"

Μετά την εντυπωσιακή εκτός έδρας επιτυχία με 5-0 επί της Σαμπντόρια μεσοβδόμαδα, ο Κάρλο Αντσελότι κάλεσε τους παίκτες του να σπάσουν στην αναμέτρηση με την Τορίνο την "κατάρα" που τους θέλει φέτος να μην μπορούν να νικήσουν φέτος εντός έδρας για το Καμπιονάτο.
Είτε πάντως οι προσευχές του είτε οι προτροπές του δεν εισακούστηκαν από τους... αρμόδιους, καθώς η πρωταθλήτρια Ευρώπης απογοήτευσε για πολλοστή φορά τους φίλους της, παραχωρώντας "λευκή" ισοπαλία στην ομάδα της Τορίνο.

Αυτή είναι το έκτο ματς από το ξεκίνημα του φετινού Καμπιονάτο, που η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι δεν παίρνει το "τρίποντο" στο σπίτι της (έχει πλέον απολογισμό 4 ισοπαλίες και 2 ήττες), γεγονός που την αφήνει 10 πόντους πίσω από την κορυφή, έχοντας μάλιστα και ένα παιχνίδι περισσότερο από την πρωτοπόρο Ίντερ.

Από την πλευρά της η Τορίνο, μπορεί να παραμένει χωρίς εκτός έδρας νίκη στο πρωτάθλημα, ωστόσο ο βαθμός που "τσίμπησε" στο Μιλάνο μπορεί να χαρακτηριστεί ως... νίκη, καθώς της επιτρέπει να αυξήσει την απόστασή της από την επικίνδυνη ζώνη.

Το μόνο παρήγορο για τους Μιλανέζους είναι ότι σε αντίθεση με προηγούμενα εντός έδρας παιχνίδια τους που δεν έκαναν πολλές ευκαιρίες, αυτή τη φορά ήταν πολλοί επικίνδυνοι μπροστά, έχοντας όμως απέναντί τους έναν ανίκητο Σερένι.

Στο 16' καρφωτή κεφαλιά του Τζιλαρντίνο βρήκε σε ετοιμότητα τον γκολκίπερ της "γκρανάτα", με τον Σερένι να δείχνει τα αντανακλαστικά του σε άλλες δύο καλές φάσεις των "ροσονέρι" στο πρώτο μέρος.

Στην επανάληψη, ο Αντσελότι πέρασε στο ματς τους Ιντζάγκι και Σερζίνιο προκειμένου να κάνει ακόμα πιο επιθετική την ομάδα του, όμως η άμυνα της Τορίνο άντεξε, καταδικάζοντας την Μίλαν σε μία ακόμα ισοπαλία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε αυτό το ματς έκανε την επανεμφάνισή του μετά από περίπου τρεις μήνες ο Ντι Μικέλε (ήταν τιμωρημένος λόγω συμμετοχής του σε παράνομο στοίχημα), ο οποίος έκανε ιδιαίτερα αισθητή την παρουσία του στην περιοχή του Ντίντα.

"Τρένο" η Φιορεντίνα, σε κρίση η Λάτσιο
Στον αγώνα με τον οποίο άνοιξε η αυλαία της 11ης αγωνιστικής του Καμπιονάτο, η Φιορεντίνα πέρασε νικηφόρα από τη Ρώμη επικρατώντας με 1-0 της Λάτσιο και διατήρησε το εκπληκτικό αήττητό της σε Ιταλία και Ευρώπη.

Με τη νίκη αυτή, η ομάδα του Τσέζαρε Πραντέλι σκαρφάλωσε στην 2η θέση του πίνακα, έναν μόλις πόντο πίσω από την πρωτοπόρο Ίντερ (με έναν αγώνα περισσότερο) και εξακολουθεί να είναι μαζί με τις Άρσεναλ και Μπάγερν Μονάχου οι μοναδικές ευρωπαϊκές ομάδες που παραμένουν αήττητες σε όλες τις διοργανώσεις που συμμετέχουν.

Στον αντίποδα, η Λάτσιο επιβεβαίωσε ότι διέρχεται περίοδο αγωνιστικής κρίσης, γνωρίζοντας την τρίτη συνεχόμενη ήττα της σε διάστημα μίας εβδομάδας, φτάνοντας τις τέσσερις συνεχόμενες εντός έδρας ήττες (είχαν προηγηθεί τα αποτυχημένα αποτελέσματα στο "Ολίμπικο" απέναντι σε Μίλαν, Ουντινέζε και Ρόμα) και κινδυνεύοντας πλέον σοβαρά να μπλέξει σε περιπέτειες υποβιβασμού.

Μάλιστα, η αντίπαλος του Ολυμπιακού στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, καλείται να αφήσει πίσω της τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει, καθώς το βράδυ της Τρίτης υποδέχεται τη Βέρντερ Βρέμης, όπου σε περίπτωση που δεν καταφέρει να πάρει το "τρίποντο" θα παραμείνει στην τελευταία θέση του ομίλου μετά τη συμπλήρωση των πρώτων 4 αγωνιστικών.

Στο 20ο λεπτό ο Γκαμπερίνι τραυματίστηκε και αναγκάστηκε να αποχωρήσει (τη θέση του πήρε ο Νταϊνέλι), ωστόσο στο μεσοδιάστημα που η Φιορεντίνα έμεινε με 10 παίκτες στον αγωνιστικό χώρο κατάφερε να πετύχει το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης, με ένα γκολ του Πατζίνι που ήταν "δώρο" του Μπαλότα.

Μετά από κεφαλιά προς τα πίσω του Κριμπάρι, ο 43χρονος γκολκίπερ έκανε μπλονζόν προκειμένου να προλάβει ώστε η μπάλα να μην βγει κόρνερ, όμως το μόνο που κατάφερε ήταν να τη... στρώσει στο δρόμο του Ιταλού φορ των "βιόλα", ο οποίος δεν είχε πρόβλημα να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα μπροστά στην ανυπεράσπιστη εστία.

Ειρωνία της τύχης το γεγονός πως αυτό ήταν το παιχνίδι Νο 200 για τον βετεράνο γκολκίπερ στη Serie A. Από εκεί και πέρα Μουταρέλι και Ρόκι έχασαν ευκαιρία να κάνουν το 1-1, ενώ ο Μπαλότα εξιλεώθηκε κάπως για το τραγικό λάθος του στη φάση του γκολ, όταν σταμάτησε τον Πατζίνι σε τετ α τετ, μετά από πάσα που είχε δεχθεί ο φορ της Φιορεντίνα από τον Πασκουάλ.

Στο 82ο λεπτό ο Φρέι απέδειξε για μία ακόμη φορά γιατί συγκαταλέγεται φέτος ως ένας από τους κορυφαίους γκολκίπερ που αγωνίζονται στο Καμπιονάτο, κάνοντας εντυπώσιακή εκτίναξη και προλαβαίνοντας τον Μουταρέλι από τον προωθήσει τη μπάλα στα δίχτυα με κεφαλιά, ενώ η Λάτσιο τελείωσε το ματς με 10 παίκτες λόγω δεύτερης κίτρινης κάρτας του Μουταρέλι στις καθυστερήσεις.

Το ευχάριστο για τον Τσέζαρε Πραντέλι είναι ότι ξεκούρασε τον Μούτου, καθώς τον έβαλε μόλις στο 68' στη θέση του Οσβάλντο, ενώ στα αξιοσημείωτα της αναμέτρησης είναι πως η Φιορεντίνα έχει γνωρίσει μόλις μία ήττα στα 28 (!) τελευταία παιχνίδια που έχει δώσει για το Καμπιονάτο (συμπεριλαμβάνονται και αυτά της περασμένης σεζόν).

Η σύνθεση της Λάτσιο: Μπαλότα, Σκαλόνι, Στεντάρντο, Κριμπάρι, Τζάουρι, Φιρμάνι (68' Μουντινγκάι), Λεντέσμα, Μουταρέλι, Μανφρεντίνι (46' Μεγκνί), Ρόκι, Μακίνουα (71' Τάρε)

Δείτε το βίντεο με το απίστευτο γκολ της Φιορεντίνα στο "Ολίμπικο":







































TAGS SERIE A
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ