SERIE A

Η Αταλάντα έκοψε τη... φόρα της Μίλαν!

Η Αταλάντα έκοψε τη... φόρα της Μίλαν!
Αταλάντα-Μίλαν

Η Αταλάντα επικράτησε με 2-1 της Μίλαν στην εξ αναβολής αναμέτρηση της 12ης αγωνιστικής, υποχρεώνοντας τους "ροσονέρι" στην πρώτη τους ήττα για το 2008 (vds)!

Aυτή ήταν η πρώτη επιτυχία για τους "μπεργκαμάσκι" μετά από τις 2 Δεκεμβρίου (5-1 τη Νάπολι), με την οποία έδωσαν τέλος σε ένα αρνητικό σερί πέντε αγώνων όπου μετρούσαν στο διάστημα αυτό 1 ισοπαλία-4 ήττες, ενώ στον αντίποδα η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι προσγειώθηκε... ανώμαλα μετά τις δύο συνεχόμενες νίκες απέναντι σε Νάπολι και Ουντινέζε.
Η Μίλαν μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι και πήρε το προβάδισμα στο 16' με έναν... ασυνήθη ύποπτο, τον Τζενάρο Γκατούζο. Σουτ του δυναμικού Ιταλού αμυντικού μέσου από το ύψος της μεγάλης περιοχής, η μπάλα βρήκε και στον Ντόνι για να αλλάξει πορεία και να καταλήξει στα δίχτυα ξεγελώντας τον Κόπολα.

Αυτό ήταν μόλις το 7ο τέρμα του Γκατούζο σε 280 παρουσίες του στην Serie A. To γκολ αυτό ανέβασε ψυχολογικά τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι στα επόμενα 20 λεπτά κυριάρχησαν και απώλεσαν μεγάλες ευκαιρίες με τους Πίρλο, Τζιλαρντίνο και Πάτο (ανεπανάληπτη ευκαιρία να κάνει το 2-0 στη φάση του 34' όταν βγήκε μόνος του απέναντι στον Κόπολα μετά το λάθος του Καροτσιέρι), όμως απέτυχαν να στείλουν τη μπάλα στα δίχτυα και ήταν μοιραίο να εφαρμοστεί ο άγραφος νόμος του ποδοσφαίρου...

Τρία λεπτά πριν το τέλος του πρώτου μέρους (42') η Αταλάντα ισοφάρισε, με τον Γκουαρέντε να βγάζει τη σέντρα από τα δεξιά, με τον Λαντζέλα να ντριμπλάρει άψογα δύο αμυντικούς και με δυνατό δεξί σουτ στην κλειστή γωνία του Κάλατς έγραψε το 1-1.

Στο 64' ο Αντσελότι πέρασε τον Ρονάλντο στη θέση του Πάτο, ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα ήρθε και το δεύτερο γκολ για την ομάδα του Ντελ Νέρι, με τον Σιμόνε Ιντσάγκι να κερδίζει τη μάχη από τον Καλάτζε και -βγαίνοντας απέναντι από τον Κάλατς- να βγάζει ασίστ για τον Τισόνε που δεν δυσκολεύτηκε να διαμορφώσει το τελικό 2-1 με ψύχραιμο αριστερό πλασέ στην ανυπεράσπιστη εστία.

Η Μίλαν είχε παρόλα αυτά την ευκαιρία να ισοφαρίσει στο 76' με τον Ρονάλντο, ο οποίος έγινε κάτοχος της μπάλας μετά από λανθασμένο γύρισμα προς τα πίσω από τους παίκτες της Αταλάντα, με το "φαινόμενο" όμως να σπαταλά την ευκαιρία "σημαδεύοντας" τον Κόπολα από κοντινή απόσταση.

Να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο ματς είχε διακοπεί στις 11 Νοεμβρίου μετά από 6 λεπτά αγώνα, με τους οπαδούς της Αταλάντα να απειλούν να εισβάλλουν στον αγωνιστικό χώρο σε περίπτωση που συνεχιζόταν το ματς, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τον θάνατο του οπαδού της Λάτσιο, Γκαμπριέλε Σάντρι, την ίδια μέρα, από πυρά αστυνομικού.

Δείτε το βίντεο με τα γκολ της αναμέτρησης Αταλάντα-Μίλαν:
















TAGS SERIE A
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ