SERIE A

"Τρίποντο" στο 90+ για Ίντερ, Μίλαν (vds)!

"Τρίποντο" στο 90+ για Ίντερ, Μίλαν (vds)!
Ρονάλντο-Μίλαν

Με λυτρωτές του Ιμπραϊμοβιτς και Τζιλαρντίνο, Ίντερ και Μίλαν νίκησαν στις καθυστερήσεις την Πάρμα και την Ουντινέζε αντίστοιχα (vds)!

Η Μίλαν έφυγε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά νικήτρια από το "Φρίουλι", καθώς με τέρμα του Αλμπέρτο Τζιλαρντίνο στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων επικράτησε με 1-0 της ισχυρής φέτος Ουντινέζε.
Η Ρόμα "καθάρισε" με τέρματα των Ζιουλί και Ντε Ρόσι με 2-0 την Κατάνια στο "Ολίμπικο", ενώ η Γιουβέντους υποχρεώθηκε σε "λευκή" ισοπαλία στο Τορίνο κόντρα στη Σαμπντόρια.

Σπουδαία εκτός έδρας νίκη για την Σιένα, 3-2 την Παλέρμο, όπως και για την Ρετζίνα η οποία έκαμψε με 2-0 την αντίσταση της ουραγού Κάλιαρι.

Τρεις ημέρες μετά το 1-1 του Κυπέλλου, Νάπολι και Λάτσιο ήρθαν ισόπαλες και στο πρωτάθλημα (2-2), ενώ στο "Αρμάντο Πίκι", ο Ταβάνο "πλήγωσε" την πρώην ομάδα του, Έμπολι, πετυχαίνοντας το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης για λογαριασμό της Λιβόρνο.

"Μίλησε" στο τέλος ο Ζλάταν
Με πρωταγωνιστή για άλλη μια φορά τον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, η Ίντερ πήρε μια αγχωτική εντός έδρας νίκη με 3-2 κόντρα στην "σκληροτράχηλη" Πάρμα, στο 200ο παιχνίδι του Ρομπέρτο Μαντσίνι στο πάγκο των "νερατζούρι".

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν ιδανικά τον αγώνα καθώς στο 30' ο Καμπιάσο ύστερα από κόρνερ, έγινε αποδέκτης της μπάλας και με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή άνοιξε το σκορ για την ομάδα του Μιλάνου.

Η χαρά δεν κράτησε για πολύ στους "νερατζούρι" αφού δέκα λεπτά αργότερα (40') έπειτα από ωραία παράλληλη μπαλιά του Καστελίνι, ο Τζιγκαρίνι έκανε το σουτ στην κίνηση μέσα από την περιοχή και ισοφάρισε για την Πάρμα.

Σαν να μην έφτανε αυτό στην Ίντερ, στο 69' ο Γκασμπαρόνι τρία λεπτά μετά την είσοδο του στον αγώνα, με εκπληκτική απευθείας εκτέλεση φάουλ από πολύ πλάγια θέση στα αριστερά πέτυχε ένα πανέμορφο γκολ βάζοντας τους φιλοξενούμενους μπροστά στο σκορ.

Οι πρωταθλητές δεν το έβαλαν κάτω και δύο λεπτά πριν από το τέλος της κανονικής διάρκειας του αγώνα, ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι ισοφάρισε για την Ίντερ.

Ο Σουηδός επιθετικός πήρε για δεύτερη φορά το "όπλο" του και στο τελευταίο λεπτό του παιχνιδιού (93') έγινε ο ήρωας της αναμέτρησης, όταν έπειτα από σέντρα του Κρουζ από τα δεξιά, στόπαρε με το στήθος την μπάλα και με απευθείας σουτ από κοντινή θέση έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, δίνοντας το τρίποντο της νίκης στην πρωτοπόρο Ίντερ που διατηρεί την διαφορά των 7 βαθμών από την Ρόμα.

Τζιλαρντίνο ο... λυτρωτής
To "Φρίουλι" εξελίσσεται σε μία από τις... αγαπημένες έδρες της Μίλαν το τελευταίο διάστημα στο Καμπιονάτο, με τους "ροσονέρι" να φεύγουν για τρίτη συνεχόμενη χρονιά με τους τρεις βαθμούς της νίκης από τη συγκεκριμένα έδρα. Σε αντίθεση με τις δύο προηγούμενες σεζόν που δεν είχε συναντήσει δυσκολίες (0-4, 0-3), φέτος χρειάστηκε ένα γκολ του Αλμπέρτο Τζιλαρντίνο στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων για να "ξεκλειδώσει" την άμυνα της Ουντινέζε, με τον "Τζίλα" να αποδεικνύεται η "χρυσή" αλλαγή του Αντσελότι, καθώς είχε περάσει στο ματς στο 83' στη θέση του Ρονάλντο.

Ο Πάτο έκλεψε τη μπάλα από τον Ομπόντο, ο Κακά έκανε το τακουνάκι για τον Τζιλαρντίνο, με τον Ιταλό φορ να εκτελεί με ψύχραιμο πλασέ τον Χαντάνοβιτς. Στα αξιοσημείωτα το ότι ο Ρονάλντο εμφανίστηκε για πρώτη φορά με τη νέα του κόμμωση (ράστα μαλλί), με τον Πάολο Μαλντίνι να "χάνει" αυτό το ιστορικό ματς (λόγω ίωσης), 23 ακριβώς χρόνια μετά το ντεμπούτο του με τη φανέλα της Μίλαν σε αγώνα και πάλι με την Ουντινέζε!

Συνεχίζει στο κυνήγι της Ίντερ η Ρόμα
Παρά το γεγονός ότι είχε πολλές απουσίες σε αυτή την αναμέτρηση λόγω τραυματισμών ή τιμωριών (Τότι, Ζουάν, Πανούτσι, Τονέτο, Περότα), η Ρόμα επιβεβαίωσε τη διαφορά ποιότητας που τη χωρίζει από την Κατάνια, και πήρε τη νίκη με 2-0 που της επιτρέπει να συνεχίζει το "κυνήγι" της πρωτοπόρου Ίντερ. Το σκορ για τους "τζαλορόσι" άνοιξε μόλις στο 8' ο Ζιουλί με κοντινό πλασέ, ο οποίος πήρε το "ριμπάουντ" από δυνατό σουτ με το αριστερό του Ταντέι που βρήκε το δοκάρι, ενώ "καθάρισε" το ματς στο 57', με τον Τερλίτσι να ανατρέπει τον Ταντέι και τον Ντε Ρόσι να μην αστοχεί από την άσπρη βούλα.

Στο 68' της αναμέτρησης πέρασε στη θέση του Ταντέι ο Ακουιλάνι, ο οποίος επανεμφανίστηκε μετά από σοβαρό τραυματισμό που τον είχε κρατήσει για μήνες εκτός δράσης, με την Ρόμα να έχει απωλέσει για τελευταία φορά βαθμό εντός έδρας της κόντρα στους Σικελούς στις 21 Νοεμβρίου 1965. Να σημειωθεί ότι πριν από την έναρξη της αναμέτρησης έλαβαν χώρα επεισόδια μεταξύ οπαδών των δύο ομάδων έξω από το "Ολίμπικο", γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα να μαχαιρωθούν τρεις φίλοι της ομάδας της Κατάνια.

Δεύτερο σερί στραβοπάτημα για Γιουβέντους
Μετά το 1-1 από την Κατάνια στην Σικελία την περασμένη αγωνιστική στο πρώτο της ματς για το 2008, η Γιουβέντους "στραβοπάτησε" και κόντρα στην Σαμπντόρια, με την οποία ήρθε ισόπαλη με 0-0 στο "Ολίμπικο" του Τορίνο, μένοντας έτσι πέντε πόντους πίσω από τη δεύτερη της βαθμολογίας, Ρόμα. Η ομάδα του Κλαούντιο Ρανιέρι δεν δημιούργησε πολλές ευκαιρίες στο ματς, όμως είχε δύο κραυγαλέες φάσεις για να πάρει τους τρεις βαθμούς της νίκης κόντρα στους Γενοβέζους.

Στο 12', ο Νέντβεντ έκανε εκπληκτική προσπάθεια και έστρωσε τη μπάλα στον Μαρκιόνι, ο οποίος ήταν "φάτσα" με το γκολ σε κενή εστία, όμως έχασε μία ευκαιρία από αυτές που λέγεται ότι δεν... χάνονται, ενώ στο 34' τρεις παίκτες της Σαμπντόρια (κατά σειρά οι Καστελάτσι, Καμπανιάρο και Ακάρντι) κατάφεραν να απομακρύνουν τρεις φορές τη μπάλα πάνω στη γραμμή, σε συνεχόμενες προσπάθειες των Τρεζεγκέ (δις) και Μαρκιόνι. Το παιχνίδι παρακολούθησε από τις εξέδρες του "Ολίμπικο" ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Ιταλίας, Ρομπέρτο Ντοναντόνι, ενώ ο Τιάγκο Μέντες έχασε τη θέση του στον κεντρικό άξονα από τον Σαλιχάμιτζιτς, και όπως όλα δείχνουν θα αποχωρήσει από την "βέκια σινιόρα" σε αυτή τη μεταγραφική περίοδο.

Πολύ σκληρή για να... πεθάνει η Σιένα
Νίκη με τεράστια βαθμολογική σημασία πέτυχε η Σιένα στο "Ρέντσο Μπαρμπέρα" με 3-2 επί της Παλέρμο, αποτέλεσμα που επέτρεψε στην ομάδα του Δημήτρη Ελευθερόπουλου (κάθησε στον πάγκο, με τον Μάνινγκερ να φοράει τα γάντια του βασικού) να σκαρφαλώσει -έστω και οριακά- πάνω από τη γραμμή του υποβιβασμού. Στον αντίποδα, ολοκληρώθηκε μία τραγική εβδομάδα για την Παλέρμο, η οποία ξεκίνησε με την βαριά ήττα με 3-0 από τη Σαμπντόρια στην περασμένη αγωνιστική ενώ μεσοβδόμαδα είχε προηγηθεί και ο αποκλεισμός από τους "8" του Κυπέλλου Ιταλίας, με την ήττα 1-0 από την Ουντινέζε στις καθυστερήσεις.

Οι "ροζανέρι" πήραν το προβάδισμα στο 4' με κοντινό πλασέ του Αμάουρι μετά από εκτέλεση φάουλ του Μίκολι, όμως η "απάντηση" από πλευράς Σιένα ήταν άμεση, με τον Λοκατέλι να εκμεταλλεύεται μία αμυντική αδράνεια των παικτών της Παλέρμο μετά από σέντρα του Ντε Τσέλιε για να κάνει το 1-1. Με τη συμπλήρωση του δεκαλέπτου, τα πράγματα έγιναν ακόμα καλύτερα για την ομάδα του Μπερέτα, με τον Ροσετίνι να κάνει τη σέντρα από τα δεξιά και τον Μακαρόνε να την προωθεί με κοντινή προβολή στα δίχτυα. Το πρώτο μέρος είχε πάντως και άλλες συγκινήσεις για το κοινό του "Μπαρμπέρα", με τον Μίκολι να αστοχεί σε εκτέλεση πέναλτι στο 15' και τον Μάνινγκερ να πραγματοποιεί αργότερα εκπληκτική επέμβαση σε κεφαλιά του Αμάουρι.

Στο 76' η Παλέρμο κέρδισε δεύτερο πέναλτι, με τον Μίκολι να αναλαμβάνει και πάλι την εκτέλεση, ευστοχώντας αυτή τη φορά για να κάνει το 2-2, όμως σε λιγότερο από δύο λεπτά οι Σικελοί δέχτηκαν νέα "ψυχρολουσία", καθώς ο Λορία με κεφαλιά στο 78' έδωσε τους τρεις βαθμούς της νίκης στην ομάδα της Τοσκάνης.

Έσωσε την... παρτίδα στο 94' η Νάπολι
Λίγα 24ωρα μετά την αναμέτρησή τους στο Κύπελλο, που βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες 1-1 και τους φιλοξενούμενους να πανηγυρίζουν την πρόκριση για τα προημιτελικά του Κόπα Ιτάλια (είχαν επικρατήσει με 1-0 στο "Ολίμπικο" στο πρώτο παιχνίδι), Νάπολι και Λάτσιο συγκρούστηκαν στο "Σάν Πάολο" και για το πρωτάθλημα, όπου και πάλι δεν υπήρξε νικητής. Αυτή τη φορά ήρθαν ισόπαλες 2-2, με τους "παρτενοπέι" να σώζουν στο τέλος την παρτίδα, καθώς κατάφεραν να ισοφαρίσουν στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων.

Η ομάδα του Ρέζα άνοιξε το σκορ στο 5' με τον Χάμσικ, όμως οι "λατσιάλι" αντεπιτέθηκαν και κατάφεραν να πετύχουν την ολική ανατροπή, με τα γκολ των Λεντέσμα στο 35' (εκπληκτικό σουτ-φωτοβολίδα από τα 25 μέτρα) και Πάντεφ στο 31' (ωραίο πλασέ, αφού έσπασε το τεχνητό οφσάιντ μετά από κάθετη μπαλιά του Τάρε). Η Λάτσιο θα μπορούσε να κάνει στη συνέχεια το 3-1 καθώς είχε δοκάρι σε απευθείας εκτέλεση φάουλ του "σπεσιαλίστα" Λεντέσμα, όμως στο αντίποδα θα μπορούσε να δεχτεί την ισοφάριση, αν ο Μπαλότα δεν πραγματοποιούσε εντυπωσιακές επεμβάσεις σε προσπάθειες των Λαβέτσι, Χάμσικ και Σόσα. Τελικά το 2-2 ήρθε στα τελευταία δευτερόλεπτα του ματς, με φανταστικό σουτ του Χάμσικ μέσα από την περιοχή. Να σημειωθεί ότι η Νάπολι τελείωσε το ματς με 10 παίκτες λόγω αποβολής με δύο κίτρινες κάρτες του Μπλάζι.

"Πλήγωσε" την πρώην ομάδα του ο Ταβάνο
Μετά τα δύο τέρματα που πέτυχε την περασμένη αγωνιστική και με τα οποία χάρισε στην ομάδα του τη νίκη επί της Τορίνο (2-1), ο Φραντσέσκο Τάβανο οδήγησε την Λιβόρνο σε ένα ακόμα "τρίποντο, που της επέτρεψε να ξεφύγει τέσσερις πόντους πάνω από την επικίνδυνη ζώνη. Με εύστοχο χτύπημα του "Τσίτσο" στο 51' οι Λιβορνέζοι επικράτησαν με 1-0 στο "Αρμάντο Πίκι" της Έμπολι του Αλμπέρτο Μαλεζάνι, με το αποτέλεσμα αυτό να αφήνει τους φιλοξενούμενους κάτω από τη γραμμή του υποβιβασμού και να συνιστά την πρώτη τους ήττα μετά από ένα θετικό σερί τεσσάρων αγώνων (όπου μετρούσαν 1 νίκη-3 ισοπαλίες).

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ταβάνο δεν πανηγύρισε μετά την επίτευξη του τέρματος κόντρα στην παλιά του ομάδα (αγωνίστηκε για πέντε σεζόν στην Έμπολι, από το 2001 μέχρι το 2006), με την Λιβόρνο να μένει για ένατο συνεχόμενο παιχνίδι αήττητη, και να εμφανίζεται μεταμορφωμένη με τον Τζανκάρλο Καμολέζε στον πάγκο της.

Πρώτο φαβορί για υποβιβασμό η Κάλιαρι
Η παράδοση που θέλει την Ρετζίνα να αναδεικνύεται νικήτρια στην Καλαβρία με αντίπαλο την Κάλιαρι συνεχίστηκε και φέτος. Η ομάδα του Ρέντσο Ουλιβιέρι επιβλήθηκε με 2-0 της ουραγού Κάλιαρι, πετυχαίνοντας την τέταρτη νίκη στις ισάριθμες τελευταίες εντός έδρας αναμετρήσεις της με τους Σαρδηνούς, οι οποίοι κατάφεραν μόνο το 1999 να φύγουν με το βαθμό της ισοπαλίας από το "Ορέστε Γκρανίλο".

Με το αποτέλεσμα αυτό οι "ροσομπλού" προσπέρασαν την Έμπολι και είναι πλέον οριακά κάτω από την επικίνδυνη ζώνη, ενώ στον αντίποδα η ομάδα του Μπαλαρντίνι (γνώρισε την δεύτερη ήττα του σε ισάριθμους αγώνες στον πάγκο), έμεινε για 13ο συνεχόμενο ματς χωρίς νίκη και συνιστά πλέον το πρώτο φαβορί για τον υποβιβασμό. Το 1-0 για τη Ρετζίνα έκανε στο 66' ο νεαποκτηθείς από την Παλέρμο Μπριέντσα (ντεμπούτο), ενώ το τελικό σκορ διαμόρφωσε στο 79' ο Κότσα με ατομική ενέργεια.

Τα αποτελέσματα της 19ης αγωνιστικής:

ΣΑΒΒΑΤΟ

Τζένοα-Αταλάντα 2-1 (73' Μποριέλο, 84' Φιγκερόα / 67' (πεν.) Ντόνι)

Φιορεντίνα-Τορίνο 2-1 (45' (πεν.) Βιέρι, 76' (πεν.) Μούτου / 58' Γκρέλα)

ΚΥΡΙΑΚΗ

Γιουβέντους-Σαμπντόρια 0-0

Λιβόρνο-Έμπολι 1-0 (51' (πεν.) Ταβάνο)

Νάπολι-Λάτσιο 2-2 (5', 94' Χάμσικ / 26' Λεντέσμα, 31' Πάντεφ)

Παλέρμο-Σιένα 2-3 (4' Αμάουρι, 76' (πεν.) Μίκολι / 5' Λοκατέλι, 11' Μακαρόνε, 78' Λορία)

Ρετζίνα-Κάλιαρι 2-0 (66' Μπριέντσα, 80' Κότσα)

Ρόμα-Κατάνια 2-0 (8' Ζιουλί, 57' (πεν.) Ντε Ρόσι)

Ουντινέζε-Μίλαν 0-1 (92' Τζιλαρντίνο)

Ίντερ-Πάρμα (21.30)

Δείτε το βίντεο από τη νίκη της Μίλαν στην έδρα της Ουντινέζε:



Δείτε το βίντεο από τη νίκη της Ρόμα επί της Κατάνια:



Δείτε φάσεις από την αναμέτρηση Γιουβέντους-Σαμπντόρια:



Δείτε φάσεις από τη νίκη της Λιβόρνο επί της Έμπολι:


































































































TAGS SERIE A
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ