SERIE A

Πολύτιμα "τρίποντα" για Φιορεντίνα και Τζένοα!

Πολύτιμα "τρίποντα" για Φιορεντίνα και Τζένοα!
Φιγκερόα-Τζένοα

Η Τζένοα επικράτησε με 2-1 της Αταλάντα στο "Λουίτζι Φεράρις", στο ματς που άνοιξε την αυλαία της αγωνιστικής, με τους "μπεργκαμάσκι" να σημαδεύουν τρεις φορές τα δοκάρια

Και τα τρία τέρματα στην αναμέτρηση της Γένοβας σημειώθηκαν στο δεύτερο μέρος, με τους φιλοξενούμενους να έχουν κάθε λόγο να τα βάζουν με την τύχη (ή την αναποτελεσματικότητά τους αν προτιμάτε) καθώς σημάδεψαν τρεις φορές τα δοκάρια των αντιπάλων τους.
Με την επιτυχία αυτή, η οποία ήταν η τρίτη συνεχόμενη στο πρωτάθλημα (είχαν προηγηθεί οι νίκες επί των Πάρμα και Λάτσιο), η Τζένοα έφτασε τους 25 βαθμούς, μπαίνοντας πλέον δυναμικά στη διεκδίκηση ενός ευρωπαϊκού εισιτηρίου, ενώ στον αντίποδα η Αταλάντα διεύρυνε σε πέντε ματς το αρνητικό σερί της, έχοντας απολογισμό σε αυτό το διάστημα 1 ισοπαλία και 4 ήττες.

Το σκορ άνοιξε στο 67' για λογαριασμό των φιλοξενουμένων, με τον Κονκό να ανατρέπει "ανόητα" τον Φλοκάρι μέσα στην περιοχή (την ώρα που οι άλλοι αμυντικοί της Τζένοα ήταν σε καλύτερη θέση και περίμεναν να ανακόψουν τον επιθετικό της Αταλάντα), με τον επανακάμψα μετά την τιμωρία του Κριστιάνο Ντόνι να ευστοχεί από το σημείο του πέναλτι.

Η Τζένοα όμως κατάφερε μέσα σε 11 λεπτά να κάνει την ολική ανατροπή και να πάρει το ματς, έχοντας για μεγάλους πρωταγωνιστές τους Μποριέλο και Φιγκερόα.

Στο 73' ο Μποριέλο νίκησε με δεξί πλασέ τον Κόπολα για να γράψει το 1-1 και να φτάσει τα 11 τέρματα στο πρωτάθλημα, ενώ στο 84' ο Φιγκερόα έκανε με κεφαλιά το 2-1, πετυχαίνοντας μόλις το δεύτερο μόλις του τέρμα στην Serie A, και πρώτο μετά από τον έναν χρόνο που έμεινε εκτός δράσης λόγω τραυματισμού.

Ο 26χρονος Αργεντινός επιθετικός πανηγύρισε μάλιστα με έναν ιδιαίτερο τρόπο το γκολ, καθώς έβγαλε τη φανέλα της Τζένοα και έδειξε το t-shirt με φωτογραφία του αδερφού του, ο οποίος λίγα χρόνια νωρίτερα είχε χάσει τη ζωή του σε αυτοκινητικό δυστύχημα.

Να σημειωθεί ότι η Αταλάντα είχε δύο δοκάρια στο πρώτο ημίχρονο με τους Φλοκάρι και Ντόνι, και ένα τρίτο στα τελευταία λεπτά του αγώνα με τον Μουσλίμοβιτς, ενώ οι "μπεργκαμάσκι" διαμαρτύρονται για την ακύρωση του τέρματος του Φλοκάρι στο δεύτερο μέρος, ένα λεπτό πριν την ισοφάριση από τη Τζένοα (ο σκόρερ υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ, απόφαση που ήταν μάλλον λανθασμένη).

Τέταρτη θέση για "βιόλα", 200 γκολ για "Μπόμπο"

Τρίτη συνεχόμενη νίκη για τη Φιορεντίνα στο Καμπιονάτο, καθώς μετά από τις Κάλιαρι (5-1) και Πάρμα (2-1), υπέταξε το βράδυ του Σαββάτου και την Τορίνο με 2-1, αποτέλεσμα που την έφερε στην τέταρτη θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Από την πλευρά της η Τορίνο πάλεψε την αναμέτρηση παρά τις πολλές απουσίες βασικών παικτών, όμως τελικά έφυγε χωρίς βαθμό στο σακούλι της, μένοντας έτσι για 10ο σερί παιχνίδι μακριά από τη νίκη (6 ισοπαλίες-4 ήττες στο διάστημα αυτό) και πλησιάζοντας έτσι στην γραμμή του υποβιβασμού.

Το σκορ για τους "βιόλα" άνοιξε ο Κριστιάν Βιέρι στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους από το σημείο του πέναλτι (ανατροπή του Μούτου από τον Ντι Λορέτο), με τον έμπειρο Ιταλό φορ να στέλνει τον Σερένι στην άλλη γωνία για να πανηγυρίσει το 200ο του τέρμα στην μεγάλη κατηγορία της Ιταλίας.

Η ισοφάριση για τη "γκρανάτα" ήρθε στο 58'. Μετά από εκτέλεση φάουλ, ο Μπελάνοβιτς έπιασε την κεφαλιά, με τον Γκρέλα να πιάνει μονοκόμματο διαγώνιο σουτ και να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα του Φρέι.

Στη συνέχεια οι γηπεδούχοι πίεσαν, με τον Σερένι να έχει πολύ θετικές επεμβάσεις, όμως στο 76' ο Μούτου κέρδισε δεύτερο πέναλτι στο ματς (ο τηλεοπτικός φακός δεν δικαιώνει τον διαιτητή Ταλιαβέντο για την απόφασή του), το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο ίδιος δοκιμάζοντας "σκαφτό" πλασέ.

Τα αποτελέσματα της 19ης αγωνιστικής:

ΣΑΒΒΑΤΟ



Τζένοα-Αταλάντα 2-1 (73' Μποριέλο, 84' Φιγκερόα / 67' (πεν.) Ντόνι)
Φιορεντίνα-Τορίνο 2-1 (45' (πεν.) Βιέρι, 76' (πεν.) Μούτου / 58' Γκρέλα)

ΚΥΡΙΑΚΗ

Γιουβέντους-Σαμπντόρια (16.00)
Λιβόρνο-Έμπολι
Νάπολι-Λάτσιο
Παλέρμο-Σιένα
Ρετζίνα-Κάλιαρι
Ρόμα-Κατάνια
Ουντινέζε-Μίλαν
Ίντερ-Πάρμα (21.30)






































TAGS SERIE A
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ