ΚΡΙΣΤΙΑΝΟ ΡΟΝΑΛΝΤΟ

"Η αστυνομία είχε εκδώσει ένταλμα σύλληψης για τον Ρονάλντο το 2019", υποστήριξε ο συνήγορος της Μαγιόργκα

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο με τη φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σε ματς κόντρα στην Νιούκαστλ | 27 Δεκεμβρίου 2021
Ο Κριστιάνο Ρονάλντο με τη φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σε ματς κόντρα στην Νιούκαστλ | 27 Δεκεμβρίου 2021 @2021 JON SUPER/AP IMAGES

Η αστυνομία έκρινε ότι είχε αρκετά στοιχεία για να προβεί στη σύλληψη του Κριστιάνο Ρονάλντο το 2019, όμως ο εισαγγελέας δεν έδωσε το "πράσινο φως", όπως ισχυρίστηκε ο δικηγόρος της Κάθριν Μαγιόργκα, που κατηγορεί τον Πορτογάλο για βιασμό.

Ένα έγγραφο που έφερε στην επιφάνεια η Sun εμφανίζει την αστυνομία του Λας Βέγκας σε ετοιμότητα να προβεί στη σύλληψη του Κριστιάνο Ρονάλντο, ωστόσο δεν πήρε ποτέ το "πράσινο φως" από τον αρμόδιο εισαγγελέα.

Η αγγλική εφημερίδα δημοσιοποίησε αποσπάσματα από τα δικαστικά πρακτικά όπου αγορεύει ο Λέσλι Μαρκ Στόβαλ, συνήγορος της Κάθριν Μαγιόργκα, η οποία υποστηρίζει ότι έπεσε θύμα βιασμού από τον Πορτογάλο στις 12 Ιουνίου του 2009 στο Palms Hotel and Casino.

"Αυτό που συνέβη είναι πως όταν το ένταλμα σύλληψης διαβιβάστηκε στο γραφείο του εισαγγελέα, κ. Γούλφσον, εκείνος αρνήθηκε να ασκήσει δίωξη. Δεν λέει γιατί αποφάσισε να αρνηθεί και κάθε τι αποτελεί απλά φημολογία", υποστήριξε μεταξύ άλλων ο Αμερικανός δικηγόρος, ενώ πρόσθεσε ότι "η αστυνομία θεώρησε ότι είχε μια υπόθεση για ποινική δίωξη για μία κατηγορία σεξουαλικής επίθεσης, αλλά ο εισαγγελέας είχε διαφορετική άποψη".

Το πρακτικό προέρχεται από εκδίκαση της υπόθεσης στο Λας Βέγκας στις 21 Σεπτεμβρίου, αλλά ήρθε στη δημοσιότητα μόλις την Τρίτη. Ο Στιβ Γούλφσον είναι ο ανώτατος εισαγγελέας του Λας Βέγκας, ο οποίος τον Ιούλιο του 2019 έκρινε ότι δεν μπορούσαν να στοιχειοθετηθούν άνευ αμφιβολίας οι κατηγορίες της Μαγιόργκα εις βάρος του Ρονάλντο κι έτσι δεν άσκησε δίωξη.

Ήταν η δεύτερη φορά που η αστυνομία έκανε έρευνα για την υπόθεση, με την πρώτη, το 2009, να καταλήγει σε εξωδικαστικό συμβιβασμό των δύο πλευρών, στον οποίο ο Πορτογάλος έδωσε 330.000 ευρώ στη Μαγιόργκα για να μην προχωρήσει το θέμα. Ο Ρονάλντο αρνείται τις κατηγορίες περί βιασμού και υποστηρίζει ότι είχε συναινετικό σεξ με τη Μαγιόργκα.

Η 36χρονη Αμερικανίδα ονομάτισε τον Πορτογάλο σε συνέντευξή της στο Der Spiegel το 2018 και αποποιήθηκε του δικαιώματος της ανωνυμίας της. Το γερμανικό περιοδικό είχε λάβει γνώση για την υπόθεση, αντλώντας πληροφορίες από τα Football Leaks.

Τα έγγραφα από τη συγκεκριμένη διαρροή αποτελούν αντικείμενο παράλληλης δικαστικής διαμάχης, αφού ο Ρονάλντο προσπαθεί να μπλοκάρει δικαστικά τη διαβίβαση εγγράφων από την αστυνομία του Λας Βέγκας σε μία εφημερίδα που έχει ζητήσει πρόσβαση σε αυτά. Οι δικηγόροι του 37χρονου επιθετικού της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ υποστηρίζουν ότι πολλές από τις πληροφορίες για την αστυνομική έρευνα και τη δικαστική υπόθεση αποκτήθηκαν παράνομα μέσω της ιστοσελίδας των Football Leaks και παραβιάζουν το απόρρητο μεταξύ δικηγόρου και πελάτη.

Η πλευρά της Μαγιόργκα συμφωνεί ότι οι πληροφορίες που αποκτήθηκαν μέσω της διαρροής των Football Leaks δεν πρέπει να δημοσιευτούν μέχρι να αποφανθεί το δικαστήριο για το αν παραβιάζονται τα δικαιώματα του Ρονάλντο. Ωστόσο, προσθέτουν ότι οι υπόλοιπες περίπου 400 σελίδες με πληροφορίες για την υπόθεση θα πρέπει να διοχετευτούν στους New York Times, που έχουν κάνει σχετικό αίτημα.

Ύστερα από δύο αναβολές λόγω Covid-19, την προηγούμενη εβδομάδα η δικαστής Τζένιφερ Ντόρσεϊ άκουσε τα επιχειρήματα των δύο πλευρών και σε επόμενη διαδικασία αναμένεται να καταλήξει σε απόφαση.

Αν δοθεί το "πράσινο φως" για να χρησιμοποιηθούν τα στοιχεία των Football Leaks, η Μαγιόργκα θα έχει ένα ακόμα όπλο στη φαρέτρα της, αφού τον περασμένο Νοέμβριο ένας Αμερικανός δικαστής εισηγήθηκε να απορριφθεί η προσπάθειά της να μηνύσει τον Ρονάλντο αξιώνοντας 65.000.000 ευρώ, επειδή η υπόθεσή της βασιζόταν σε μεγάλο βαθμό στα επίμαχα έγγραφα.

TAGS ΚΡΙΣΤΙΑΝΟ ΡΟΝΑΛΝΤΟ ΑΓΓΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ