ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Γκέκας: "Πάμε όπως με Τουρκία"

Γκέκας: "Πάμε όπως με Τουρκία"
Φάνης Γκέκας

"Μακάρι να επαναληφθεί το ματς με την Τουρκία", δήλωσε ο Γκέκας για την πρώτη από τις δύο αναμέτρησεις με το Ισραήλ

Ο διεθνής επιθετικός μιλώντας στην εφημερίδα "SportDay", αναφέρθηκε στα δύο παιχνίδια που δίνει το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα κόντρα σττην εθνική ομάδα του Ισραήλ, ενώ απάντησε και για τα σενάρια που τον θέλουν να επιστρέφει στην Ελλάδα.
Αποσπάσματα από την συνέντευξη:

Η κατάσταση μετά την ήττα από την Ελβετία ζόρισε, υπερβολικά. Στο απευκταίο ενδεχόμενο ήττας στο Ισραήλ το μέλλον διαγράφεται ζοφερό. Η Εθνική μας πως θα διαχειριστεί αυτή την πίεση;

" Πίεση; Εγώ βλέπω ότι η Ελλάδα ακόμη είναι πρώτη. Αυτοί έχουν το άγχος για το πρώτο ματς. Αυτοί θα πρέπει να κάνουν την πρώτη κίνηση μέσα στο γήπεδο. Να ανοιχτούν. Να παίξουν επιθετικά. Να κυνηγήσουν το γκολ".

Κι εμείς πως θα απαντήσουμε;

" Με σύνεση, ψυχραιμία στις κινήσεις μας μέσα στο γήπεδο. Δεν υπάρχει λόγος να παρασυρθούμε. Καλό θα είναι να τους χτυπήσουμε στην κόντρα επίθεση. Είμαι σίγουρος ότι θα έχουμε τις φάσεις για το γκολ. Εκείνα που απαιτούνται είναι διαύγεια και ευστοχία στην τελική προσπάθεια".

Εν ολίγοις, το σύνθημα είναι "πάμε όπως στην Πόλη";

" Εκείνο το ματς με την Τουρκία ήταν ο ορισμός της επαγγελματικής νίκης. Μακάρι να επαναληφθεί. Επικροτώ τη διατύπωση της ερώτησής σου. Το βασικό είναι να ελέγξουμε το ρυθμό. Ακόμη και σε περίπτωση που φάμε γκολ να μη σαστίσουμε. Να απαντήσουμε με ωριμότητα".

Έχεις πάρει γεύση από το Ισραήλ; Η προσωπική μας εντύπωση είναι ότι πρόκειται για μια ομάδα που παίζει ο Γιόσι Μπεναγιούν και άλλοι δέκα…

" Είδαμε το DVD του τελευταίου τους φιλικού με την Ουγγαρία. Όντως ο Μπεναγιούν έκανε τη διαφορά. Το θέμα, όμως, είναι ότι ένας παίκτης δεν μπορεί να νικήσει 11! Πλην αυτού, είχα παρακολουθήσει και τον αγώνα με την Ελβετία (σ.σ. το Ισραήλ μετέτρεψε το 0-2 σε 2-2). Πρόκειται για ένα σύνολο με δυνατά παιδιά, που τρέχουν, στερούνται τεχνικής, αλλά η αυταπάρνησή τους είναι μνημειώδης".

Τελικά, στην Πόρτσμουθ δεν πήγε τίποτα καλά για εσένα. Μήπως πληρώνεις περισσότερο τη φούρια σου να φύγεις από τη Λεβερκούζεν και λιγότερο την έλλειψη καθαρού μυαλού στην τελική επιλογή;

" Βασικά το θέμα με την Πόρτσμουθ με έχει κουράσει. Έγινε ό,τι έγινε και το θέμα πια θεωρείται λήξαν. Και τον χρόνο να γύριζα πίσω, πάλι την ίδια επιλογή θα έκανα. Πιστεύω ότι το πρωτάθλημα της Πρέμιερ Λιγκ ταιριάζει στην ποδοσφαιρική μου πάστα. Πλέον απομένουν δύο μήνες για να λήξει το πρωτάθλημα και ως επαγγελματίας ποδοσφαιριστής πρέπει να σεβαστώ τον εαυτό μου. Να προπονούμαι εντατικά και αν και εφόσον ο προπονητής μου με… θυμηθεί, εγώ να αντεπεξέλθω στις απαιτήσεις του".

Μετά τι υπάρχει στο μυαλό του Φάνη Γκέκα;

" Είναι πολύ νωρίς για οποιαδήποτε σκέψη. Το δεδομένο στην περίπτωσή μου είναι ότι την 1η Ιουλίου- καλώς εχόντων των πραγμάτων- θα είμαι στην "πρώτη" της Λεβερκούζεν, με την οποία έχω συμβόλαιο για ακόμη δύο χρόνια".

Δηλαδή Ελλάδα, Ολυμπιακός (εσχάτως γράφτηκε για ΑΕΚ, ΠΑΟΚ) δεν σου χαϊδεύουν καν τα αφτιά;

"Δεν είναι της παρούσης".




























ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ