ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Γκαλέτι: "Ψηφίζω Μαραντόνα"

Γκαλέτι: "Ψηφίζω Μαραντόνα"
γκαλέτι

Ο Λουτσιάνο Γκαλέτι μίλησε για το φαινόμενο Λιονέλ Μέσι, την εθνική Αργεντινής, αλλά και για το Τσάμπιονς Λιγκ

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε σε συνέντευξή του στην "ΕΡΑ ΣΠΟΡ":.
" Πιστεύω ότι είναι ακόμα νωρίς διότι ο Μέσι θα πρέπει να συνεχίσει να δείχνει ότι είναι ένας σπουδαίος ποδοσφαιριστής. Κατά τη γνώμη μου δεν είναι σωστό να λεμέ αυτή τη στιγμή ότι ο Μεσι είναι καλύτερος του Μαραντόνα. Είναι ο καλύτερος στον κόσμο, σίγουρα, αλλά έχει μπροστά του πολλά χρόνια και μια μεγάλη καριέρα και αν όλα πάνε καλά, όταν θα αποφασίσει να σταματήσει θα είναι τότε ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής στην ιστορία του ποδοσφαίρου".


Όσο για τις προσδοκίες του Μέσι με την εθνική ομάδα της Αργεντινής στο Μουντιάλ της Αφρικής ο Λουτσίανο Γκαλέτι τόνισε: " Πρέπει να συνεχίσει σε αυτό το επίπεδο. Ο λόγος για τον οποίο παραμένω διστακτικός είναι επειδή ο Μέσι θα πρέπει να δείξει ότι όλα αυτά που κάνει τώρα με την Μπαρτσελόνα, μπορεί να τα κάνει και με την εθνική Αργεντινής. Έχει μπροστά του την μεγάλη ευκαιρία του Μουντιάλ, αν καταφέρει να κατακτήσει και αυτό το τρόπαιο, τότε σίγουρα θα έχει ανέβει ένα ακόμα επίπεδο. Ελπίζουμε ότι θα είναι το ίδιο καλός και στο Παγκόσμιο Κύπελλο, είναι το μοναδικό που του λείπει και θα είναι το ιδανικό γι αυτόν να ολοκληρώσει την σεζόν με αυτή την μεγάλη επιτυχία".

Για τις ποδοσφαιρικές ικανότητες του άσου της Μπαρτσελόνα ο Λιονέλ Μέσι ανέφερε: " Είναι ένα μικρός διάβολος, είναι ταχύτατος και πανέξυπνος. Είναι καταπληκτικός στο τελείωμα των φάσεων. Πολύ δύσκολα μπορεί να τον κρατήσει στο μαρκάρισμα ο αντίπαλος αμυντικός. Είναι ένας ολοκληρωμένος ποδοσφαιριστής, αλλά νομίζω ότι το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό του είναι ότι το μυαλό του είναι απόλυτα συγκεντρωμένο στο ποδόσφαιρο. Και φυσικά ότι έχει δίπλα του την οικογένεια του, που τον υποστηρίζει απόλυτα. Είναι μοναδικός εξαιτίας όλων όσων κάνει. Είναι οι ενέργειές του την ώρα του αγώνα, είναι τα γκολ που πετυχαίνει, είναι η αυτοπεποίθηση του, είναι το γεγονός ότι διασκεδάζει το παιχνίδι, ότι παίζει ανάμεσα σε σπουδαίους παίχτες".

Για την μετακίνησή του Λιονέλ Μέσι από την Αργεντινή στην Μπαρτσελόνα, ο Λουτσιάνο Γκαλέτι είπε χαρακτηριστικά: " Ήταν άτυχος, διότι αντιμετώπισε κάποια προβλήματα όταν ήταν μικρός, αλλά και τυχερός που βρέθηκε στη Μπαρτσελόνα, όταν καμία άλλη ομάδα δεν ενδιαφερόταν γι αυτόν. Έφυγε από την Αργεντινή, αλλά τον ακολούθησε η οικογένειά του, δεν έμεινε καθόλου μόνος του και έτσι το ταξίδι στην Ευρώπη ήταν πολύ πιο εύκολο. Κανείς βέβαια, δεν μπορεί να ξέρει πως θα είχε εξελιχθεί αν είχε παραμείνει στην Αργεντινή. Τον έχω δει σε κάποιες προπονήσεις της εθνικής ομάδας και αυτά που μου έχουν κάνει εντύπωση είναι η ηρεμία του και η σκληρή δουλειά. Δεν σκέφτεται τίποτα άλλο εκτός από το ποδόσφαιρο".

Όσο για τη συνέχεια του Τσάμπιονς Λιγκ αλλά και για το "el classico" του Σαββάτου ο σταρ του Ολυμπιακού ήταν κάθετος: " Η Μπαρτσελόνα θα κατακτήσει το Τσάμπιονς Λιγκ. Έχει και τους παίχτες, αλλά και το σύνολο για να το καταφέρει και πάλι. Τα τελευταία χρόνια εξάλλου είναι η καλύτερη ομάδα. Τα παιχνίδια της Μπάγιερν με την Λυών θα είναι αμφίρροπα, αλλά δεν νομίζω ότι έχει σημασία ποιον θα αντιμετωπίσει η Μπαρτσελόνα στον τελικό.

Η Μπαρτσελόνα θα νικήσει. Δεν είμαι οπαδός της, αλλά η Μπαρτσελόνα έχει την ομάδα, η Ρεάλ έχει σπουδαίους παίκτες, αλλά όχι δεμένο σύνολο".









TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ