ΑΕΚ

Για το +6...

Για το +6...
Ριβάλντο

Με γεμάτο οπλοστάσιο και Ρίμπο αρχηγό για το "διπλό" που θα δώσει το +6 και θα... πληγώσει τον διεκδικητή

Μπορεί ο Ριβάλντο και όσοι έχουν κάνει δηλώσεις να χαρακτηρίζουν την αυριανή αναμέτρηση σαν όλες τις άλλες που δίνουν βαθμούς, αλλά δεν είναι έτσι.
Το ντέρμπι της 12ης αγωνιστικής θα δώσει πολλά παραπάνω στην Ένωση από πόντους και αύξηση της διαφοράς από τους νυν πρωταθλητές Ελλάδος.

Νίκη στο σπίτι του βασικού διεκδικητή του τίτλου τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο θα παίξει μεγάλο ρόλο στην ψυχολογία τόσο των κιτρινόμαυρων όσο και των ερυθρολεύκων.

Ο δικέφαλος της Αθήνας θα έχει τεράστιο ψυχολογικό αβαντάζ απέναντι στον Ολυμπιακό και έξι βαθμούς διαφορά λίγο πριν ολοκληρωθεί το πρώτο μισό της περιόδου, ενώ οι ερυθρόλευκοι θα έχουν δεχθεί ένα ισχυρό χτύπημα στο "εγώ" τους. Αυτά είναι ίσως σημαντικότερα από τους τρεις βαθμούς.

Στο αγωνιστικό κομμάτι η ΑΕΚ είναι πάνοπλη με όλους τους παίκτες πλην του Μανού στην διάθεση του Φερέρ που πήρε 20 ποδοσφαιριστές στην αποστολή συμπεριλαμβανομένου του Νίκου Γεωργέα. Ο έμπειρος αμυντικός επανέρχεται για πρώτη φορά μετά τον σοβαρό τραυματισμό του, που τον άφησε εκτός για δέκα μήνες, καθώς η τελευταία του συμμετοχή ήταν στις 15 Φεβρουαρίου εναντίον της Παρί Σεν Ζερμέν, για το κύπελλο UEFA.

Οι Λυμπερόπουλος και Μάχο προπονήθηκαν κανονικά, ενώ ο Εμάνουελ Μανού, που είναι και ο μοναδικός τραυματίας, συνεχίζει το πρόγραμμα αποθεραπείας.

Μετά το τέλος της προπόνησης ο Φερέρ ανακοίνωσε την 20μελή αποστολή, στην οποία βρίσκονται οι Μορέτο, Μάχο, Αρουαμπαρένα, Παπασταθόπουλος, Δέλλας, Παππάς, Ράμος, Αλβες, Λαγός, Τόζερ, Ζούλιο Σέζαρ, Ζήκος, Ενσαλίβα, Γεωργέας, Καφές, Κονέ, Μαντούκα, Ριβάλντο, Μπλάνκο, Λυμπερόπουλος.

Όσο για τα πλάνα του Ισπανού, αυτά αποτελούν για μία ακόμη φορά γρίφο τόσο στα ονόματα όσο και στο σύστημα της ομάδας. Ο Φερέρ έχει δοκιμάσει 4-5-1 με μοναδικό προωθημένο τον Λυμπερόπουλο αλλά και 4-4-2 με παρτενέρ του τον Μπλάνκο.

Αυτό που θέλει ο κιτρινόμαυρος τεχνικός είναι να κερδίσει τον χώρο του κέντρου να και δώσει την δυνατότητα στον Ριβάλντο να παίξει όπως αυτός θέλει ώστε να πάρει το παιχνίδι.

Ο Βραζιλιάνος άλλωστε είναι γνωστό πως είναι για τέτοιες αναμετρήσεις κάτι που επιβεβαιώνεται από την θητεία του στον Ολυμπιακό. Το “δέκα το καλό” της Ένωσης έχει σκοράρει τρεις φορές με αντίπαλο την ΑΕΚ ενώ στο 1-3 που δεν βρήκε δίχτυα είχε μία ασίστ δίνοντας τα μέγιστα στην τότε ομάδα του, όπως και στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό (3-2, 2 τέρματα).

Οι κιτρινόμαυροι θέλουν τη νίκη στο Καραϊσκάκη μετά από τρία χρόνια (14/03/04) αν και οι αριθμοί δεν είναι με το μέρος τους. Ο Ολυμπιακός σε 48 αναμετρήσεις έχει επικρατήσει στις 24 ενώ η Ένωση 13, με 11 παιχνίδια να έχουν τελειώσει ισόπαλα.

Τέλος, σε σχέση με τους αριθμούς και τον διαιτητή της αναμέτρησης, ο Κάκος έχει σφυρίξει από μία φορά τις δύο ομάδες. Τον Ολυμπιακό στην ήττα με 1-0 από τον Αστέρα Τρίπολης και την ΑΕΚ στην επιβλητική εκτός έδρας νίκης με ον Λεβαδειακό (4-0).

Τα στατιστικά όμως δεν παίζουν ποδόσφαιρο ενώ οι παραδόσεις είναι για να σπάνε και η Ένωση έχει τον κατάλληλο άνθρωπο για να επιβεβαιώσει τα παραπάνω. Ποδοσφαιριστές σαν τον Ριβάλντο πληρώνονται και ζουν για τέτοια παιχνίδια. Μην ξεχνάμε άλλωστε πως για τον Βραζιλιάνο είναι και μία προσωπική μονομαχία, σε ένα γήπεδο που αποθεώθηκε, χειροκροτήθηκε και προδόθηκε.






















TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ