ΑΕΚ

Αρουαμπαρένα: "Tους 3 βαθμούς με Ολυμπιακό"

Αρουαμπαρένα: "Tους 3 βαθμούς με Ολυμπιακό"
Αρουαμπαρένα

Ο Αρουαμπαρένα, παραχώρησε συνέντευξη στο uefa.com και μίλησε για το ντέρμπι αλλά και τη Βιγιαρεάλ

Ο αργεντινός αμυντικός, ξεκαθάρισε πως οι παίκτες της ομάδας κρατάνε την τύχη στα χέρια τους τόσο για το πρωτάθλημα όσο και για την Ευρωπαϊκή τους πορεία, ενώ δεν έκρυψε πως όνειρο όλων των παικτών είναι το πρωτάθλημα. Φυσικά, δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί και στον Ριβάλντο, τονίζοντας πως θα ήθελε να μάθει το μυστικό του...
Αναλυτικά η συνέντευξη:


- Πως νιώθεις που θα αντιμετωπίσεις την Βιγιαρεάλ, λίγους μήνες αφότου έφυγες;


"Θα είναι παράξενο να παίξω απέναντι στους παλιούς μου συμπαίκτες. Μου είχε συμβεί και παλαιότερα όταν ήμουν παίκτης της Βιγιαρεάλ και αντιμετωπίσαμε σε φιλικό την Μπόκα Τζούνιορς. Όταν το ματς όπως ξεκινήσει, η μόνη μου έννοια είναι το πως θα νικήσουμε, ανεξαρτήτως αντιπάλου. Αυτό είναι το επαγγελματικό ποδόσφαιρο".

- Κρατάς ακόμα επαφή με τους παλιούς σου συμπαίκτες;


"Ναι, κρατώ επαφή μαζί τους αλλά και με άλλα άτομα από τον σύλλογο. Είναι μια ομάδα με σοβαρά άτομα στις υπεύθυνες θέσεις. Παρά τα άσχημα αποτελέσματα στα τελευταία παιχνίδια, ελπίζω να επανέλθουν στις καλές εμφανίσεις και να βελτιώσουν την θέση τους. Αλλά αυτό είναι για το πρωτάθλημα. Για το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ δεν μπορώ να έχω καμία συμπάθεια για την Βιγιαρεάλ γιατί θέλω την Πέμπτη να τους κερδίσουμε".

- Σου ήταν δύσκολο να προσαρμοστείς στο ελληνικό ποδόσφαιρο, μετά από 7 χρόνια στη Βιγιαρεάλ;


"Πιστεύω πως είναι ευκολότερο για έναν αμυντικό να συνηθίσει στα νέα δεδομένα του Ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, σε σχέση με έναν παίκτη που είναι δημιουργικός και έχει μπροστά του να αντιμετωπίσει πολύ δύσκολες άμυνες. Δεν είχα ποτέ πρόβλημα προσαρμογής. Η μοναδική μου ανησυχία είναι η οικογένεια μου, αλλά πραγματικά νιώθουν σαν στο σπίτι τους στην Αθήνα και αυτό είναι μεγάλη βοήθεια για εμένα".

- Πως κρίνεις την εμφάνιση τη δική σου, αλλά και της ομάδας σου;


"Η ομάδα βελτιώνεται σταδιακά και είμαστε ικανοποιημένοι με τα αποτελέσματα μας. Ίσως και να μπορούμε να εμφανιστούμε λίγο καλύτεροι, αλλά χρόνο με το χρόνο θα γίνει. Κάποιες στιγμές δυσκολευόμαστε να κοντρολάρουμε τη μπάλα και το ρυθμό του αγώνα. Προσωπικά, πιστεύω πως έχουμε περιθώρια βελτίωσης. Ίσως να μπορούσα να συμμετάσχω περισσότερο στο επιθετικό παιχνίδι της ομάδας, παρόλα αυτά, ο μοναδικός μου στόχος είναι μα μη δεχόμαστε γκολ από τη δική μου πλευρά".

- Ποιες είναι οι σκέψεις σας για το μεγάλο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό;


"Πραγματικά ανυπομονούμε. Τα ντέρμπι είναι ιδιαίτερα και κανένας δεν μπορεί να προβλέψει το τι θα συμβεί. Εξαρτάται από το πως θα ξυπνήσεις το πρωί, πως θα νιώθεις τη συγκεκριμένη μέρα. Γνωρίζουμε πως ένα θετικό αποτέλεσμα θα εκτοξεύσει την αυτοπεποίθηση μας και θα ενθουσιάσει τους οπαδούς μας. Από την άλλη μεριά, γνωρίζεις πως πρόκειται για απλά 3 βαθμούς. Χάσαμε τους 3 βαθμούς με τον Ηρακλή πριν από λίγο καιρό και εκείνο το αποτέλεσμα μας έκανε περισσότερο κακό από οποιοδήποτε άλλο μέχρι τώρα όπου ελπίζουμε να πάρουμε εκείνους τους βαθμούς πίσω από το ματς με τον Ολυμπιακό".

- Μια νίκη την Κυριακή θα αυξήσει τη διαφορά σας από τον Ολυμπιακό στους 6 βαθμούς;



"Η νίκη στο ντέρμπι θα είναι ένα δυνατό χτύπημα στους αντιπάλους μας και θα επιβεβαιώσει την φιλοδοξία μας για το πρωτάθλημα. Ένα καλό αποτέλεσμα δεν θα κρίνει τίποτα, αλλά θα μας δώσει ανεβάσει ψυχολογικά. Αυτός είναι ένας σημαντικός μήνας για εμάς για πρωτάθλημα και Κύπελλο ΟΥΕΦΑ και ελπίζω να τελειώσουμε τη χρονιά με επιτυχία".

- Η ΑΕΚ δεν έχει πανηγυρίσει τίτλο από το 1994...


"Ναι, πάει αρκετός καιρός, αλλά θα πρέπει να υπολογίσουμε ότι συναγωνιζόμαστε με ομάδες που έχουν μεγαλύτερο μπάτζετ., όπως και να έχει, το όνειρο μας είναι να στεφθούμε πρωταθλητές και θα παλέψουμε πολύ σκληρά για το πετύχουμε. Βρισκόμαστε στο σωστό δρόμο, αλλά θα πρέπει να κρατήσουμε τα πόδια μας στο έδαφος γιατί υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που παίζουν σημαντικό ρόλο όπως οι τιμωρίες , οι τραυματισμοί και η φόρμα της ομάδας. Η σεζόν είναι πού μεγάλη και θα χρειαστούμε όλη την ομάδα μας. Δεν πρέπει να εξαρτόμαστε από 11-12 παίκτες αλλά από 19-20".

- Τι είναι πιο σημαντικό για την ΑΕΚ φέτος, το ελληνικό πρωτάθλημα ή μια καλή πορεία στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ;


"Για έναν παίκτη, όλες οι διοργανώσεις μπορούν να του δώσουν πρεστίζ και να τον βοηθήσουν να γίνει μέρος της ιστορίας ενός συλλόγου. Εδώ στην ΑΕΚ, επειδή το τελευταίο πρωτάθλημα ήταν το 94', είναι φυσικό ο κόσμος να είναι συγκεντρωμένος στο πρωτάθλημα. Αλλά είμαστε πρωτοπόροι στο πρωτάθλημα και πρακτικά έχουμε προκριθεί και στην επόμενη φάση του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ, από έναν όμιλο με δυνατές ευρωπαϊκές ομάδες όπως η Φιορεντίνα και η Βιγιαρεάλ. Έχουμε την τύχη στα χέρια μας..."

- Τελευταία ερώτηση, ο συμπαίκτης σου Ριβάλντο είναι 35 χρονών, αλλά ακόμα είναι δυνατός...


"Αναρωτιέμαι αν θα μπορέσει να μου δώσει το μυστικό του! Προπονείται πολύ σκληρά κάθε μέρα, είναι ο πρώτος στο γυμναστήριο και ο τελευταίος που φεύγει".

























TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ