ΑΕΚ

"Νίκη μέσα στο Καραϊσκάκη"

"Νίκη μέσα στο Καραϊσκάκη"
Κόσμος - αεκ

Μήνυμα νίκης στο "Καραϊσκάκη" έστειλε ο κόσμος. Ρίμπο: "Πάμε για νίκη". Εξελίξεις με Μπλάνκο

Η "αρμάδα" του Λορένσο Σέρα Φερέρ μετά από δύο δύσκολα παιχνίδια σε Θεσσαλονίκη και Τσεχία χαλάρωσε απέναντι στην ομάδα του Απόλλωνα Καλαμαριάς και ευχαρίστησε τον κόσμο που βρέθηκε στις κερκίδες του ΟΑΚΑ. Η προετοιμασία για το ματς στο “Γ. Καραϊσκάκης” ξεκίνησε από... χθες όπου ο κόσμος αποθέωσε και ζήτησε όρκο νίκης από τους "κιτρινόμαυρους".
Φυσικά η ψυχολογία είναι ψηλά και πλέον απομένει το διπλό για να μπορέσει η ομάδα να φέρει κοντά της και τους... "άπιστους" που προκλητικά γυρίζουν την πλάτη στην ομάδα. Από το χθεσινό ματς, ευτυχώς δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός και ο Ισπανός τεχνικός θα έχει στη διάθεση του όλους τους παίκτες προκειμένου να καταστρώσει τα σχέδια του.

"Ρίμπο": "Νίκη και μόνο νίκη"


Δεν είναι κάτι κρυφό. Ο Ριβάλντο από τα μέσα Νοέμβρη και μετά πάντα τα τελευταία 3 χρόνια ανέβαζε ρυθμό. Κάτι το οποίο επιβεβαιώνει και τώρα με τις εμφανίσεις και οδηγεί την ΑΕΚ σε όλα τα ματς. Ο ίδιος μίλησε για το ματς με την Κυριακή και όπως πάντα από το στόμα του βγήκε η λέξη που είναι συνυφασμένη με την ομάδα της ΑΕΚ, ΝΙΚΗ:

"Στα τελευταία τρία παιχνίδια βλέπω και εγώ ότι έχω καλύτερη απόδοση. Έχω προσαρμοστεί στην ομάδα, έχω μάθει τον τρόπο παιχνιδιού των συμπαικτών μου και είναι λογικό να συμβαίνει αυτό. Από παιχνίδι σε παιχνίδι βελτιωνόμαστε και θέλω να πιστεύω ότι και στο επόμενο ματς να πάρουμε τη νίκη. Είτε παίζεις με τον Ολυμπιακό, είτε με την Καλαμαριά, η νίκη σου δίνει 3 βαθμούς".


Μπλάνκο: "Συμπαράσταση στον πατέρα μου"


Ο αγαπημένος “Ζορό” της κερκίδας, χτες πέτυχε το 7o φετινό του γκολ, αλλά ο πανηγυρισμός του έμελλε να ξεσηκώσει θύελλα διαμαρτυριών από ολόκληρο το γήπεδο έως και το τέλος του πρώτου μέρους. Μια αντίδραση πρωτόγνωρη για τον κόσμο της ΑΕΚ που δείχνει (έστω αυτοί που πάνε γήπεδο) πως δεν θα αφήσουν κανέναν να πειράξει την ομάδα.

Συγκεκριμένα ο Ίσμαελ Μπλάνκο στο 40ο λεπτό έγραψε το 3-0 και αφιέρωσε το γκολ στον πατέρα του που περνάει δύσκολες ώρες. "Ο πατέρας μου περνάει δύσκολα και επειδή εγώ είμαι πολλά χιλιόμετρα μακριά και δεν έχω άλλον τρόπο να συμπαρασταθώ προτίμησα να το κάνω με αυτόν τον τρόπο και ήθελα να του αφιερώσω το γκολ. Ο διαιτητής θεώρησε ότι πρέπει να πάρω κάρτα και δέχομαι την απόφαση του", δήλωσε αργεντινός επιθετικός ο οποίος δέχτηκε την κίτρινη κάρτα, κάτι που εξόργισε τον κόσμο στις κερκίδες του ΟΑΚΑ.

Πάντως ο διαιτητής κος Τριτσώνης εξήγησε στον παίκτη πως του έδωσε την κάρτα όχι επειδή είχε κάποιο μήνυμα στη φανέλα αλλά γιατί πήγε τη φανέλα πίσω από το κεφάλι του και ο διαιτητής ερμήνευσε ότι την έβγαλε.

"Έφυγε" φίλος της ΑΕΚ


Την πολύ καλή εμφάνιση της ΑΕΚ, επισκίασε χθες το τραγικό περιστατικό με τον χαμό του 34χρονου Γιάννη Φραντζέσκου, λίγο πριν μπει να δει την αγαπημένη του ομάδα. Ο εκλιπών φίλος του "δικεφάλου" κατά τον προέλεγχο των εισιτηρίων αισθάνθηκε έντονη αδιαθεσία και λιποθύμησε.

Αμέσως έσπευσαν στο σημείο εθελοντές γιατροί που υπάρχουν πάντοτε στα εντός έδρας παιχνίδια της "Ένωσης", αλλά δεν πρόλαβαν να τον συνεφέρουν. Τον μετέφεραν στο ιατρείο του γηπέδου, όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατος του από έμφραγμα.

Το φαινόμενο - "Κόσμος της ΑΕΚ" -



Μετά το τέλος του αγώνα περίπου 300 φίλοι της ομάδας, ζητούσαν με συνθήματα νίκη επί του Ολυμπιακού και αποθέωναν τους παίκτες της ομάδας. Αυτό το μήνυμα φαίνεται πως το πήραν οι παίκτες της ομάδας, που οφείλουν τουλάχιστον σε αυτούς που βρίσκονται κοντά στην ομάδα να τους δώσουν χαρά.

Και επισημαίνω πως αξίζουν αυτοί οι λίγοι να ζητάνε νίκη και να την απαιτούν γιατί οι υπόλοιποι δεν έχουν κανένα δικαίωμα να μιλάνε για τίποτα. Και όταν αναφέρομαι στους λίγους δεν εννοώ μόνο τους 300 αλλά τους 15.000 που ήταν χτες κοντά στην ομάδα. Είναι απίστευτο αυτό που συμβαίνει.

Η ομάδα βρίσκεται στην κορυφή, προερχόταν από δύο σημαντικές νίκες αλλά και πάλι ο κόσμος ήταν οι... γνωστοί που πηγαίνουν σχεδόν κάθε Κυριακή και Πέμπτη για να υποστηρίξουν την ομάδα. Οι υπόλοιποι; Καναπέ και κριτική! Παίζει μπάλα η ΑΕΚ: "Έχουμε να πάρουμε τίτλο 13 χρόνια", δεν παίζει μπάλα η ΑΕΚ, αλλά είναι στην κορυφή: "Δεν παίζει μπάλα η ομάδα". Με δύο λεξούλες: Για γέλια...

Οι τελευταίοι να μην έχουν καμία απαίτηση από την ομάδα και ας ψάξουν να βρουν εισιτήριο για την... φιέστα. Οι υπόλοιποι, τα γνωστά, γήπεδο, κοντά στην ομάδα στα εύκολα και στα δύσκολα, είτε γίνει η φιέστα, είτε δεν γίνει, εκεί!

Ξεκαθαρίζει το τοπίο με Μπλάνκο



Οι πολύ καλές εμφανίσεις του Ισμαέλ Μπλάνκο με την φανέλα της ΑΕΚ, καθιστά έκτακτη ανάγκη την επίσημη μετεγγραφή του στην Ένωση.

Πρόθεση των ανθρώπων της κιτρινόμαυρης ΠΑΕ είναι να παραμείνει ο "Ζορό" στην ομάδα και μετά την λήξη του δανεισμού του από την Κολόν Σάντα Φε, το ερχόμενο καλοκαίρι. Και επειδή των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν η διοίκηση της Ένωσης θέλει να κλείσει από τώρα θετικά την μετεγγραφή του Μπλάνκο.

Έτσι την Τρίτη αναμένεται στην Αθήνα ο μάνατζερ του Ισμαέλ Μπλάνκο, Γκουστάβο Οναϊντία, όπου θα συναντηθεί με ιθύνοντες της ΑΕΚ, για να συζητήσουν το θέμα της αγοράς του Αργεντινού επιθετικού.

Μανωλάς: "Μπορεί να γίνει καλύτερος από μένα ο Παπασταθόπουλος"



Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος βραβεύθηκε την Δευτέρα (10/12) ως ο πολυτιμότερος παίκτης - MVP της 10ης αγωνιστικής στην ψηφοφορία που διεξάγει ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμοιβομένων Ποδοσφαιριστών.

Την βράβευση έκανε ο παλαίμαχος της Ένωσης, Στέλιος Μανωλάς, ο οποίος μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Παπασταθόπουλο τονίζοντας πως μπορεί να γίνει καλύτερος και από τον ίδιο.

"Εύχομαι να είσαι πάντα γερός και να συνεχίσεις με αυτόν τον τρόπο, με αυτή τη σεμνότητα και τη σοβαρότητα που σε χαρακτηρίζει.

Είσαι ένα παιδί που όλοι στην ΑΕΚ πιστεύουμε, αλλά και όλοι όσοι ασχολούμαστε με το ποδόσφαιρο πιστεύουμε ότι θα πας πολύ ψηλά, αρκεί ο πολύ μεγάλος ανταγωνισμός που υπάρχει στη σημερινή παγκοσμιοποιημένη κοινωνία να μη σε χαλάσει ως άνθρωπο.

Μπορεί να γίνει και καλύτερος από εμένα. Ο Σωκράτης μπορεί να φτάσει όπου θέλει αυτός. Όπου είναι τα όνειρά του και οι στόχοι του.

Στην κορυφή φθάνεις με τις ικανότητές σου και τα προσόντα σου, όμως για να μείνεις στην κορυφή, και αυτό είναι το πιο σπουδαίο, για να έχεις διάρκεια και να καταξιωθείς σαν μεγάλος ποδοσφαιριστής χρειάζεται να έχεις χαρακτήρα",





δήλωσε ο Στέλιος Μανωλάς, εκθειάζοντας τον νεαρό αμυντικό της Ένωσης.

Από την πλευρά του ο Παπασταθόπουλος τόνισε πως είναι μεγάλη του τιμή να τον βραβεύει ένας παίκτης που ήταν σημαία στην ΑΕΚ, υπογραμμίζοντας: "Ευχαριστώ πολύ, είναι μεγάλη τιμή που με βραβεύει ένας άνθρωπος – σημαία της ΑΕΚ. Για μένα αυτή η στιγμή είναι πολύ σημαντική, είναι το δεύτερο βραβείο που παίρνω.

Όμως όπως σας είπα η στιγμή είναι σημαντική γιατί με βραβεύει ένας άνθρωπος που έχει αφήσει μεγάλη ιστορία στο ελληνικό ποδόσφαιρο και δεν έχω λόγια για να περιγράψω αυτό που αισθάνομαι, είναι πολύ συγκινητική στιγμή για μένα.

Ο κ. Μανωλάς ήταν ο καλύτερος αμυντικός στην Ελλάδα για πολλά χρόνια , αλλά όπως έχω πει και στο παρελθόν δεν είναι σωστό να με συγκρίνουν με τον κ. Μανωλά διότι συγκρίνουν εμένα που σήμερα παίζω και αύριο δεν παίζω ακόμη, με την σημαία της ΑΕΚ. Αυτό είναι ένα λάθος που κάνουν όλοι. Το αν θα γίνω και τι θα γίνω τελικά, αυτό θα το δούμε στο μέλλον".







MVP Everest ο "Ρίμπο"



Ο Ριβάλντο αναδείχθηκε "MVP of the game – Everest MVP" της αναμέτρησης ΑΕΚ-Απ.Καλαμαριάς, από τους εκπροσώπους του Τύπου που εργάστηκαν στο συγκεκριμένο παιχνίδι.

Ο Βραζιλιάνος πήρε 23 ψήφους, ενώ τέσσερις λιγότερες συγκέντρωσε ο Σίλβα Ράμος που ήταν στη δεύτερη θέση.








































TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ