ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Γεύμα με αποκαλύψεις...

Γεύμα με αποκαλύψεις...
Ντιόγκο

Aποκαλύψεις από τον Γιάννη Χρυσικόπουλο. Τι είπε για Ντιόγκο, Ντουντού, Ζαγοράκη και Μπασινά

Ο Ντιόγκο, ο Ντουντού, ο Λέτο, o Mπασινάς, ο Κρέσπο, ο Ελευθερόπουλος, αλλά και ο Παναθηναϊκός ήταν ορισμένα από τα θέματα που συζητήθηκαν και αποκαλύφθηκαν πτυχές που λογικά δεν ήταν δυνατό να γίνουν γνωστές. Πλούσιο παρασκήνιο, πλούσιες και οι ειδήσεις.
Ιδού:

Η πρόταση ΠΑΟ σε Ντιόγκο!
  • "Άλλη ελληνική ομάδα" (σ.σ. χαμογελώντας όλοι κατάλαβαν τον Παναθηναϊκό) πλησίασε τον Ντιόγκο και προσπάθησε να τον "αρπάξει" από τα χέρια του Ολυμπιακού, με πρόταση που κατέθεσε στις 12 Αυγούστου, ενώ δηλαδή οι "ερυθρόλευκοι" είχαν ξεκινήσει την προσπάθεια να αποκτήσουν τον Βραζιλιάνο.
  • Ο 21χρονος άσος στοίχισε, εντέλει, 9 εκατομμύρια ευρώ στον Ολυμπιακό, αν και την τελευταία στιγμή η Πορτουγκέζα παρουσίασε (με φαξ) πρόταση της Λοκομοτίβ Μόσχας, που έδινε 10 εκατομμύρια ευρώ. Ο ίδιος ο Ντιόγκο πίεσε την διοίκηση της ομάδας του να τον παραχωρήσει στους Πειραιώτες, καθώς ήδη είχε συμφωνήσει σε όλα μαζί τους.
  • Οι διαπραγματεύσεις με τους Βραζιλιάνους ήταν (όπως ξέρουμε) επίπονες και κράτησαν σε μάκρος, γιατί η Πορτουγκέζα είχε τεράστια χρέη, ξαφνικά έμπαιναν στη μέση τράπεζες και τρίτα πρόσωπα, που δυσκόλευαν την ολοκλήρωση της μεταγραφής.
Προτάθηκε ο Ζιλμπέρτο Σίλβα
  • Πριν ο Παναθηναϊκός αποκτήσει τον Ζιλμπέρτο Σίλβα, ο παίκτης είχε προταθεί και στον Ολυμπιακό. Σύμφωνα, μάλιστα, με τα όσα υποστήριξε ο κ.Χρυσικόπουλος, οι "ερυθρόλευκοι" είχαν τη δυνατότητα να πάρουν τον Βραζιλιάνο με αρκετά λιγότερα χρήματα απ' ό,τι έδωσαν οι "πράσινοι".
Η καθυστέρηση στην Ισπανία
  • Ο κος Χρυσικόπουλος αναφέρθηκε και στο πενθήμερο που έμεινε στην Ισπανία, τονίζοντας πως έχει μερίδιο ευθύνης στην καθυστέρηση αλλά και στο γεγονός πως βγήκαν στο φως της δημοσιότητας τα ονόματα των παικτών που ενδιέφεραν τον Ολυμπιακό. Ντούντα, Ντούσερ και Όσκαρ ήταν οι ερυθρόλευκοι στόχοι, όμως τελικά αποκτήθηκε μονάχα ο τελευταίος με αρκετά μεγάλο ποσό μάλιστα.

Είχε δεσμευτεί ο Ζαγοράκης
  • Ο Θοδωρής Ζαγοράκης το βράδυ της προηγούμενης μέρας πριν κλείσει η μεταγραφή του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου είχε δεσμευτεί προσωπικά για την παραχώρηση του παίκτη στον Ολυμπιακό. Οι "ερυθρόλευκοι" θεωρούσαν τον παίκτη δικό τους, αφού υπήρχε η προσωπική δέσμευση του προέδρου του ΠΑΟΚ. Την επόμενη μέρα, όμως, πήγε στον Παναθηναϊκό με τα γνωστά ανταλλάγματα.
Ο Ντουντού και η Μπέτις, ο Μπασινάς, ο Νέρι και ο Κρέσπο!
  • Δύσκολη ήταν και η απόκτηση του Ντουντού, καθώς πριν κλείσει στον Ολυμπιακό, η ΤΣΣΚΑ Μόσχας δέχθηκε δελεαστική πρόταση από την Μπέτις, που έδινε 4 εκατομμύρια ευρώ αλλά και δυο ποδοσφαιριστές για το 50% των δικαιωμάτων του Βραζιλιάνου χαφ. Τελικά υπερίσχυσε η καλύτερη οικονομικά προσφορά των Πρωταθλητών Ελλάδας.
  • Όπως επισήμανε ο κ. Χρυσικόπουλος, η υπόθεση απόκτησης του Άγγελου Μπασινά "κόλλησε" στο τριετές συμβόλαιο που ζήτησε ο παίκτης (ο Ολυμπιακός πρότεινε διετές), αλλά και στις αντιδράσεις των φιλάθλων της πειραϊκής ομάδας, οι οποίοι δεν ήθελαν να γίνει η μεταγραφή και διευκόλυναν το έργο της διοίκησης, που στράφηκε στην περίπτωση του Ντουντού.
  • Οι ερυθρόλευκοι έκαναν προσπάθειες προκειμένου να φέρουν στο λιμάνι τον Νέρι Καστίγιο με την μορφή δανεισμού, όμως οι υπερβολικές απαιτήσεις της Σαχτάρ χάλασαν το γάμο, όπως επιβεβαιώσε ο Χρυσικόπουλος.
  • Σε ό,τι αφορά τον Ερνάν Κρέσπο, ο Αργεντινός ούτε που συζήτησε το ενδεχόμενο να μετακομίσει στην Ελλάδα. Δεν ήθελε καν να φύγει από το Μιλάνο για να μετακομίσει στη Ρώμη λόγω της συζύγου του. Για τον Δημήτρη Ελευθερόπουλο, ο γενικός διευθυντής της ΠΑΕ υποστήριξε πως δεν τέθηκε καν θέμα απόκτησής του. Οι ερυθρόλευκοι ενδιαφέρθηκαν μόνο για τον Ισπανό Ούρκο Πάρντο, που κατέληξε στη Ραπίντ Βουκουρεστίου από τον Ηρακλή.
Και η... δύσκολη νύχτα για τον Λέτο
  • Όπως παραδέχθηκε ο κ. Χρυσικόπουλος η πιο δύσκολη μεταγραφή ήταν αυτή του Λέτο. Στις αρχές Αυγούστου κι ενώ ήδη ο Αργεντινός δεν είχε πάρει άδεια εργασίας για να παίξει στην Αγγλία, η μετακίνησή του στον Ολυμπιακό λίγο έλειψε να χαλάσει, αφού υπήρξαν σοβαρές προτάσεις από την Ισπανία.
Όλα αυτά είναι σαφώς πολύ ενδιαφέροντα και προφανώς θα προκαλέσουν αντιδράσεις. Δεν συνηθίζεται, άλλωστε, να αποκαλύπτονται τέτοιες λεπτομέρειες για... μια ολόκληρη μεταγραφική περίοδο!

Σε φουλ ρυθμούς Άντζας, Λεονάρντο, "Ιέρο"

Η προετοιμασία των ερυθρολεύκων για το ματς στην Ξάνθη συνεχίστηκε με διπλές προπονήσεις πρωί (09.30) και απόγευμα (19.30).

Το ευχάριστο για τον Ερνέστο Βαλβέρδε ήταν πως είδε τους 'Αντζα, Λεονάρντο και Στολτίδη να παίρνουν κανονικά μέρος στην προπόνηση.

Την Τετάρτη οι νταμπλούχοι Ελλάδας θα συνεχίσουν την προετοιμασία τους, με την προπόνηση που θα γίνει στις 09.30.

Χάνει Ξάνθη ο αρχηγός...

Το εκτός έδρας παιχνίδι με την Ξάνθη για την 2η αγωνιστική της Superleague, αποτελεί δύσκολο τεστ για την ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε. Σε αυτή την αποστολή, ο Ισπανός δεν θα έχει στη διάθεση του τον αρχηγό της ομάδας, τον Πρεντραγκ Τζόρτζεβιτς.

Ο "Τζόλε" ακολούθησε και την Τρίτη (9/9) ατομικό πρόγραμμα προπόνησης, το ιατρικό τιμ τονίζει πως είναι 100% έτοιμος, αλλά η απόφαση είναι να μην ρισκάρουν οπότε ο αρχηγός θα μείνει εκτός αποστολής από το ματς του Σαββάτου και όλα δείχνουν πως θα επιστρέψει στο ματς της 3ης αγωνιστικής με τον Πανσερραϊκό.
















TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ