PREMIER LEAGUE

Φούλαμ - Λίβερπουλ 1-1: Μπλόκο στο Λονδίνο για τους κόκκινους

O Σαλάχ προσπαθεί να αποφύγει τάκλιν του Λεμινά σε αναμέτρηση της Premier League μεταξύ της Φούλαμ και της Λίβερπουλ
O Σαλάχ προσπαθεί να αποφύγει τάκλιν του Λεμινά σε αναμέτρηση της Premier League μεταξύ της Φούλαμ και της Λίβερπουλ NEIL HALL/POOL VIA AP

Η Λίβερπουλ έμεινε πίσω στο σκορ κόντρα στην Φούλαμ στο 25' και το μόνο που κατάφερε ήταν να ισοφαρίσει σε 1-1 με εύστοχο πέναλτι του Σαλάχ στο 79', αφήνοντας έτσι στο Λονδίνο δύο πολύτιμους βαθμούς στην κούρσα του τίτλου (VIDEOS).

Τη φετινή σεζόν η Λίβερπουλ δυσκολεύεται πολύ μακριά από το Άνφιλντ και το βράδυ της Κυριακής ήταν το "Craven Cottage" το γήπεδο στο οποίο άφησε άλλους δύο βαθμούς (τέταρτη ισοπαλία εκτός έδρας μετά από αυτές με Έβερτον, Μάντσεστερ Σίτι και Μπράιτον), καθώς έμεινε στο 1-1 με την Φούλαμ.

Οι κότατζερς του Σκοτ Πάρκερ ήταν οι απόλυτοι κυρίαρχοι στα πρώτα 40 λεπτά και επιβραβεύτηκαν για το πολύ όμορφο ποδόσφαιρο που έπαιξαν με το γκολ του Κόρντοβα-Ριντ στο 25', με τους κόκκινους να εμφανίζονται αισθητά βελτιωμένοι στο δεύτερο ημίχρονο και να σώζουν την παρτίδα κατά το ήμισυ, με το γκολ του Σαλάχ από την άσπρη βούλα στο 79'.

Με αυτό το αποτέλεσμα, η Φούλαμ κατάφερε να ανέβει δύο πόντους πάνω από την επικίνδυνη ζώνη (17η), ενώ από την πλευρά τους οι πρωταθλητές Αγγλίας μοιράζονται το ρετιρέ της βαθμολογίας με την Τότεναμ, την οποία υποδέχονται την ερχόμενη Τετάρτη στο πλαίσιο της εμβόλιμης 13ης αγωνιστικής της Premier League.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Η Λίβερπουλ μπήκε στο χορτάρι γνωρίζοντας πως με νίκη κόντρα στην Φούλαμ θα ανέβαινε μόνη στην κορυφή μετά από την ισοπαλία της Τότεναμ λιγη ώρα νωρίτερα στην έδρα της Κρίσταλ Πάλας, ωστόσο η ομάδα που έτρωγε σίδερα δεν ήταν αυτή του Κλοπ..

Οι γηπεδούχοι έπιασαν από τον λαιμό τους κοιμώμενους κόκκινους, έχασαν δύο σπουδαίες ευκαιρίες με τον Καβαλέιρο στο 4' και στο 14' όπου νικήθηκε αμφότερες σε τετ α τετ του με τον Άλισον, είδαν τον διαιτητή Μάρινερ να μην τους δίνει πέναλτι σε μαρκάρισμα του Φαμπίνιο μέσα στη μεγάλη περιοχή σε φάση με την οποία καταπιάστηκε για τρία λεπτά το VAR, για να κάνουν τελικά το 1-0 στο 25'.

Δράστης ο Κόρντοβα-Ριντ, που δέχτηκε εξαιρετική ασίστ από τον Λούκμαν και με άπιαστο δεξί σουτ έστειλε τη μπάλα στο δεξί παράθυρο του Άλισον, που αυτή τη φορά ήταν αδύνατο να αντιδράσει και να αποτρέψει το μοιραίο για την ομάδα του.

Μέχρι το 40ο λεπτό η Φούλαμ έκανε ό,τι ήθελε στον αγωνιστικό χώρο και η Λίβερπουλ έμοιαζε να μην ξέρει που βρισκόταν και που πατούσε, με τους πρωταθλητές Αγγλίας να δικαιολογούν τον τίτλο τους μόνο στο τελευταίο πεντάλεπτο του πρώτου μέρους, όταν και είχαν δύο καλές στιγμές με τους Μανέ (κεφαλιά άουτ στο 40') και Σαλάχ (σουτ άουτ μέσα από την περιοχή στο 44').

Στο δεύτερο ημίχρονο πάντως το σκηνικό άλλαξε άρδην, με την Φούλαμ να μην αντέχει να αγωνίζεται σε τόσο υψηλό τέμπο και να οπισθοχωρεί και την Λίβερπουλ να ανεβαίνει μέσω της κατοχής της μπάλας, για να χάσει μάλιστα στο 61' τρομερή ευκαρία με τον Χέντερσον, με το πλασέ του από πλεονεκτική θέση να αποκρούεται σε κόρνερ από τον Αρεολά.

Τελικά το 1-1 για την Λίβερπουλ ήρθε από την άσπρη βούλα, με τον Καμαρά να βρίσκει τη μπάλα με το χέρι σε εκτέλεση φάουλ του Βαϊνάλντουμ και τον Σαλάχ να αναλαμβάνει την εκτέλεση, για να φέρει το ματς στα ίσα στο 79'.

Στο 84' ο Κέρτις Τζόουνς παραλίγο να πετύχει ένα από τα πιο θεαματικά γκολ της σεζόν, όταν έκανε φοβερό σλάλομ 50 μέτρων αλλά το πλασέ του από το ύψος της μεγάλης περιοχής κατέληξε στα χέρια του Αρεολά που έπεσε σωστά στη δεξιά γωνία του, για να μείνει έτσι το ισόπαλο 1-1 που ήταν και το πιο δίκαιο αποτέλεσμα βάσει της συνολικής εικόνας των δύο ομάδων.

ΦΟΥΛΑΜ: Αρεολά, Άινα, Άντερσεν, Ανταραμπιόγιο, Κόρντοβα-Ριντ, Ανγκισά, Λεμινά (80' Ριντ), Ρόμπινσον, Λόφτους-Τσικ (74' Καμαρά), Καβαλέιρο, Λούκμαν (88' Μπράιαν)

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Άλισον, Αλεξάντερ-Άρνολντ (68' Νέκο Γουίλιαμς), Ματίπ (46' Μιναμίνο), Φαμπίνιο, Ρόμπερτσον, Βαϊνάλντουμ, Χέντερσον, Τζόουνς, Μανέ, Σαλάχ (84' Οριγκί), Φιρμίνο

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ 12ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ:

Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου

Λιντς - Γουέστ Χαμ 1-2 (6' πεν. Κλιχ / 25' Σούτσεκ, 80' Ογκμπόνα)

Σάββατο 12 Δεκεμβρίου

Γουλβς - Άστον Βίλα 0-1 (90+4' Ελ-Γκάζι)

Νιούκαστλ - Γουέστ Μπρομ 2-1 (1' Αλμιρόν, 82' Γκέιλ / 51' Φέρλονγκ)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Μάντσεστερ Σίτι 0-0

Έβερτον - Τσέλσι 1-0 (22' πεν. Σίγκουρντσον)

Κυριακή 13 Δεκεμβρίου

Σαουθάμπτον - Σέφιλντ Γιουνάιτεντ 3-0 (34' Άνταμς, 62' Άρμστρονγκ, 83' Ρέντμοντ)

Κρίσταλ Πάλας - Τότεναμ 1-1 (81' Σλουπ/ 23' Κέιν)

Φούλαμ - Λίβερπουλ 1-1 (25' Κόρντοβα-Ριντ / 79' πεν. Σαλάχ)

Άρσεναλ - Μπέρνλι (21:15)

Λέστερ - Μπράιτον

Δείτε τη βαθμολογία της Premier League και άλλων δημοφιλών πρωταθλημάτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS PREMIER LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΓΓΛΙΑ ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ