PREMIER LEAGUE

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Μάντσεστερ Σίτι 0-0: Φτωχό το ντέρμπι, χαμένες και οι δύο

Ο Ραχίμ Στέρλινγκ με τη φανέλα της Μάντσεστερ Σίτι σε ντέρμπι με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για την Premier League
Ο Ραχίμ Στέρλινγκ με τη φανέλα της Μάντσεστερ Σίτι σε ντέρμπι με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για την Premier League AP PHOTO/PHIL NOBLE/ POOL VIA AP

Το μεγάλο ντέρμπι του Μάντσεστερ δεν είχε νικητή αλλα αντίθετα δύο μεγάλες χαμένες, με τις Γιουνάιτεντ και Σίτι να μένουν δικαίως στο στείρο 0-0 και να χάνουν την ευκαιρία να πλησιάσουν την κορυφή (VIDEOS).

Το Νο 183 ντέρμπι του Μάντσεστερ δεν έβγαλε νικήτρια, με τις Γιουνάιτεντ και Σίτι να περιορίζονται στο φτωχό 0-0 στο "Ολντ Τράφορντ" για την 12η αγωνιστική της Premier League και να χάνουν αμφότερες την ευκαιρία να πλησιάσουν τις πρωτοπόρους Τότεναμ και Λίβερπουλ.

Αυτή είναι η πρώτη φορά μετά από τον Ιανουάριο του 2017 που η Σίτι απέτυχε να σκοράρει σε δύο διαδοχικά εκτός έδρας ματς πρωταθλήματος (είχε προηγηθεί η ήττα με 2-0 από την Τότεναμ στο Λονδίνο) ενώ η Γιουνάιτεντ έμεινε άσφαιρη για τρίτη φορά τη φετινή σεζόν σε εντός έδρας ματς πρωταθλήματος, μία παραπάνω από όλη την περασμένη σεζόν!

ΤΟ ΜΑΤΣ

Το πρώτο 45λεπτο του ντέρμπι δεν επεφύλαξε ιδιαίτερες συγκινήσεις, με τις αξιοσημείωτες φάσεις μπροστά στις δύο εστίες να είναι μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού και τους Ντε Χέα και Έντερσον να είναι σχεδόν θεατές.

Η Γιουνάιτεντ είχε καλύτερη στιγμή τη φάση του 11' όταν μετά από το κόρνερ του Σο και την κεφαλιά του Λίντελοφ, ο ΜακΤόμινεϊ δεν πρόλαβε να βρει τη μπάλα με προβολή στο δεύτερο δοκάρι για να τη στείλει στα δίχτυα, με την Σίτι από την πλευρά της να απειλεί για πρώτη φορά στο 25' με το πλασέ του Ζεσούς που πέρασε άουτ και να έχει τη μεγαλύτερη στιγμή της στο 35'.

Τότε που ο πολίτες εκδήλωσαν ταχύτατη αντεπίθεση βρίσκοντας ανοργάνωτη την άμυνα της Γιουνάιτεντ (ίσως τη μοναδική φορά στο πρώτο μέρος), με τον Ζεσούς να τρέχει στο ανοιχτό γήπεδο και να δίνει στον Ντε Μπράινε, τον Βέλγο να περνάει πάσα κάτω από τα πόδια του Σο για τον Μαχρέζ και τον Αλγερινό να κάνει το σουτ αναγκάζοντας τον Ντε Χέα να απόκρουσει σωτήρια με τα πόδια.

Το δεύτερο ημίχρονο πήγε να πάρει φωτιά στα πρώτα λεπτά όταν ο Ράσφορντ κέρδισε πέναλτι σε αντικανονικό μαρκάρισμά του από τον Γουόκερ, όμως ο διαιτητής πήρε ορθώς πίσω την απόφασή του καθώς ήταν σε θέση οφσάιντ ο Άγγλος φορ στην αρχή της φάσης (υποδείχτηκε μέσω VAR) και κάπου εκεί το ματς άρχισε να... σβήνει επικίνδυνα.

Η Σίτι είχε μεν περισσότερη ώρα τη μπάλα στα πόδια της όπως ήθελε, ήταν όμως φλύαρη και δεν απειλούσε, και χρειάστηκε να φτάσουμε στο 69ο λεπτό για να δεχτεί πραγματική πίεση η άμυνα της Γιουνάιτεντ, με τον Ντε Μπράινε να κάνει δυνατό σουτ από πλεονεκτική θέση μετά από πάσα του Ζεσούς αλλά τη μπάλα να σταματάει στο απλωμένο πόδι του Μαγκουάιρ που εμφανίστηκε ως από μηχανής Θεός για να μην επιτρέψει στον Βέλγο να σκοράρει.

Η μία μόλις τελική προσπάθεια εντός εστίας για κάθε ομάδα στα πρώτα 75 λεπτά ήταν ενδεικτική της εικόνας του ντέρμπι μέχρι εκείνη τη στιγμή, με την κατάσταση να μην αλλάζει ούτε στο ελάχιστο μέχρι το φινάλε. Η μπάλα ήταν κυρίως στην Σίτι, που δεν είχε όμως χώρους να δράσει ελέω της καλής τακτικά Γιουνάιτεντ, και με την αδυναμία των παικτών της να κινηθούν χωρίς τη μπάλα, το 0-0 ήρθε εντελώς φυσιολογικά και αναπόφευκτα.

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ: Ντε Χέα, Γουάν-Μπισάκα, Λίντελοφ, Μαγκουάιρ, Σο, Φρεντ, ΜακΤόμινεϊ, Πογκμπά, Φερνάντες, Γκρίνγουντ (74' Μαρσιάλ), Ράσφορντ

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ: Έντερσον, Γουόκερ, Ντίας, Στόουνς, Κανσέλο, Ρόντρι, Φερναντίνιο, Μαχρέζ (66' Τόρες), Ντε Μπράινε, Στέρλινγκ, Ζεσούς

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ 12ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ:

Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου

Λιντς - Γουέστ Χαμ 1-2 (6' πεν. Κλιχ / 25' Σούτσεκ, 80' Ογκμπόνα)

Σάββατο 12 Δεκεμβρίου

Γουλβς - Άστον Βίλα 0-1 (90+4' Ελ-Γκάζι)

Νιούκαστλ - Γουέστ Μπρομ 2-1 (1' Αλμιρόν, 82' Γκέιλ / 51' Φέρλονγκ)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Μάντσεστερ Σίτι 0-0

Έβερτον - Τσέλσι (22:00)

Κυριακή 13 Δεκεμβρίου

Σαουθάμπτον - Σέφιλντ Γιουνάιτεντ (14:00)

Κρίσταλ Πάλας - Τότεναμ (16:15)

Φούλαμ - Λίβερπουλ (18:30)

Άρσεναλ - Μπέρνλι (21:15)

Λέστερ - Μπράιτον

Δείτε τη βαθμολογία της Premier League και άλλων δημοφιλών πρωταθλημάτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS PREMIER LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ ΑΓΓΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ