PREMIER LEAGUE

Λιντς - Γουέστ Χαμ 1-2: Το τρίποντο των Λονδρέζων ήρθε από τον αέρα

Ο Άντζελο Ογκμπόνα πανηγυρίζει γκολ του με τη φανέλα της Γουέστ Χαμ κόντρα στην Λιντς για την Premier League
Ο Άντζελο Ογκμπόνα πανηγυρίζει γκολ του με τη φανέλα της Γουέστ Χαμ κόντρα στην Λιντς για την Premier League OLI SCARFF, POOL VIA AP

Η Λιντς προηγήθηκε μόλις στο 6ο λεπτό όμως η Γουέστ Χαμ πέτυχε σπουδαία ανατροπή στο "Έλαντ Ρόουντ", με τους Σούτσεκ και Ογκμπόνα να χαρίζουν τους τρεις βαθμούς της νίκης στα σφυριά με δύο κεφαλιές.

Μία σπουδαία εκτός έδρας νίκη που την εκτόξευσε στην 5η θέση της βαθμολογίας (με ματς παραπάνω) πανηγύρισε το βράδυ της Παρασκευής η Γουέστ Χαμ για την 12η αγωνιστική της Premier League, με την ομάδα του Ντέιβιντ Μόγιες να υποτάσσει με 2-1 την Λιντς του Μαρσέλο Μπιέλσα και μάλιστα με ανατροπή.

Τα παγώνια κατάφεραν να προηγηθούν μόλις στο 6ο λεπτό με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Κλιχ (ο Φαμπιάνσκι έπιασε το πέναλτι αλλά το VAR έδειξε πως δεν είχε κάποιο από τα δύο πόδια στη γραμμή όταν έφυγε η μπάλα από τα πόδια του παίκτη της Λιντς και έτσι έγινε επανάληψη όπου νικήθηκε), όμως απέτυχαν στη συνέχεια να διαχειριστούν αυτό το αβαντάζ και έπεσαν θύμα ανατροπής.

Ο Σούτσεκ στο 25' έφερε το ματς σε ισορροπία (κακή αντίδραση από τον κίπερ Μεσλιέ) ενώ στο 80' ο Ογκμπόνα χάρισε το τρίποντο στους Λονδρέζους με άπιαστη κεφαλιά μετά από εκτέλεση φάουλ από τα αριστερά.

Αξίζει να σημειωθεί πως μόλις για δεύτερη φορά στην ιστορία της η ομάδα του Ανατολικού Λονδίνου συγκεντρώνει 20 πόντους στα πρώτα 12 ματς πρωταθλήματος, με την Λιντς στον αντίποδα να μένει για πέμπτο διαδοχικό εντός έδρας ματς χωρίς νίκη (τελευταία επιτυχία στο σπίτι της το 4-3 με την Φούλαμ στις 19 Σεπτεμβρίου).

ΛΙΝΤΣ: Μεσλιέ, Ντάλας, Έιλινγκ, Κούπερ, Αλιόσκι (46' Σάκλετον), Φίλιπς, Ραφίνια, Ροντρίγκο, Κλιχ, Χάρισον (46' Κόστα), Μπάμφορντ (74' Ρόμπερτς)

ΓΟΥΕΣΤ ΧΑΜ: Φαμπιάνσκι, Κούφαλ, Μπαλμπουένα, Ογκμπόνα, Κρέσγουελ, Μπόουεν (85' Τζόνσον), Ράις, Σούτσεκ, Φορνάλς (90' Σνόντγκρας), Μπενραχμά (84' Νομπλ), Αλέ

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ 12ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ:

Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου

Λιντς - Γουέστ Χαμ 1-2 (6' πεν. Κλιχ / 25' Σούτσεκ, 80' Ογκμπόνα)

Σάββατο 12 Δεκεμβρίου

Γουλβς - Άστον Βίλα (14:30)

Νιούκαστλ - Γουέστ Μπρομ (17:00)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Μάντσεστερ Σίτι (19:30)

Έβερτον - Τσέλσι (22:00)

Κυριακή 13 Δεκεμβρίου

Σαουθάμπτον - Σέφιλντ Γιουνάιτεντ (14:00)

Κρίσταλ Πάλας - Τότεναμ (16:15)

Φούλαμ - Λίβερπουλ (18:30)

Άρσεναλ - Μπέρνλι (21:15)

Λέστερ - Μπράιτον

Δείτε τη βαθμολογία της Premier League και άλλων δημοφιλών πρωταθλημάτων.

TAGS PREMIER LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΓΓΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ