ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Έτοιμη για το τέσσερα στα τέσσερα

Έτοιμη για το τέσσερα στα τέσσερα
Πανηγυρική

Αισιοδοξία στο στρατόπεδο της Εθνικής ομάδας για τη νίκη... άλμα πρόκρισης κόντρα στην Ελβετία. Προπονήθηκε ο Καραγκούνης αλλά μένει στον πάγκο. Δυναμικό παρών από τον κόσμο

Ο Ότο Ρεχάγκελ έχει ζητήσει πάντως από τους διεθνείς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, απέναντι στον νέο τους αντίπαλο ο οποίος έρχεται αποφασισμένος για τη νίκη, καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα μείνει οκτώ βαθμούς πίσω από τη "γαλανόλευκη" έχοντας χάσει σημαντικό έδαφος.
Για τον λόγο αυτό μάλιστα ο ομοσπονδιακός τεχνικός δεν θα αλλάξει τακτική και σκοπεύει να διατηρήσει το ίδιο σχήμα με τον αγώνα κόντρα στη Μολδαβία το οποίο προσέφερε και μεγαλύτερη...ασφάλεια στον αμυντικό τομέα.

Έτσι ο Χαλκιάς θα είναι κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα οι Αβραάμ Παπαδόπουλος,Κυργιάκος,Δέλλας και στα δύο άκρα οι Σεϊταρίδης(δεξιά) και Τοροσίδης(αριστερά). Στη μεσαία γραμμή θα βρίσκονται οι Μπασινάς, Κατσουράνης, στα δύο άκρα οι Χαριστέας και Σαμαράς και στην επίθεση ο Γκέκας.

Ο Ότο Ρεχάγκελ "ποντάρει" και στην καλή κατάσταση στην οποία έδειξαν ότι βρίσκονται στο προηγούμενο παιχνίδι και οι Χαριστέας, Σαμαράς στην επίθεση και θεωρεί ότι θα παρουσιαστούν αρκετές ευκαιρίες για επικίνδυνες καταστάσεις στην αντίπαλη εστία, καθώς η Ελβετία θα χρειαστεί να ρισκάρει για να καλύψει την ήττα-σοκ από το Λουξεμβούργο.

Προπονήθηκε ο Καραγκούνης

Ο Γιώργος Καραγκούνης για πρώτη φορά από το ξεκίνημα της προετοιμασίας για τους δύο αγώνες με Μολδαβία και Ελβετία προπονήθηκε κανονικά την Δευτέρα.

Παρόλα αυτά έχοντας χάσει αρκετές προπονήσεις όλο αυτό το διάστημα αναμένεται να μείνει στον πάγκο, αποτελώντας πάντως μία ακόμη λύση ανάλογα και με την εξέλιξη του αγώνα.

Όπως άλλωστε τόνισε ο Ρεχάγκελ είναι ένας παίκτης που τον διακρίνει το πάθος του και μόνο αν είναι 100% έτοιμος θα αγωνιστεί, με το τελικό τεστ να γίνεται στην τελευταία προπόνηση της Τρίτης.

Το γήπεδο "Καραϊσκάκη" πάντως αναμένεται να έχει περισσότερο κόσμπο το βράδυ της Τετάρτης, ύστερα από το κάλεσμα των διεθνών. Ήδη έχουν φύγει 15.000 εισιτήρια και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις που υπάρχουν πάνω από 25.000 φίλαθλοι θα παρακολουθήσουν τον κρίσιμο αγώνα με την Ελβετία.

Αμανατίδης:"Αξίζουμε την πρόκριση"

Ο Γιάννης Αμανατίδης μίλησε στον τύπο της Ελβετίας για το παιχνίδι της Τετάρτης και τόνισε ότι η Εθνική Ελλάδας, αξίζει την πρόκριση στα τελικά του Μουντιάλ του 2010.

" Η απογοήτευση για την παρουσία μας στο EURO έχει περάσει και θεωρώ πως είμαστε άξιοι να προκριθούμε στα τελικά του Μουντιάλ.

Έχουμε κερδίσει στα τρία πρώτα ματς των προκριματικών και δεν έχουμε δεχτεί γκολ. Η Ελβετία είναι δυνατή ομάδα, αλλά εμείς ασχολούμαστε περισσότερο με τους εαυτούς μας. Πρέπει να φροντίσουμε να πάρουμε τους τρεις βαθμούς.

Το 2004 είναι πλέον παρελθόν και η ομάδα έχει αλλάξει. Δεν πρέπει να κοιτάμε πίσω, αλλά να αποδεικνύουμε την αξία μας συνέχεια. Η αναγνώριση όμως εξακολουθεί να είναι αισθητή", είπε πιο χαρακτηριστικά και πρόσθεσε:

" Δεν θα αλλάξουμε το στυλ παιχνιδιού μας. Πάντα παίζουμε δυνατά. Μην περιμένετε να αρχίσει να… μαγεύει η ομάδα. Η Ελβετία είναι ο μεγαλύτερος ανταγωνιστής μας στον όμιλο.

Τη θεωρώ λίγο καλύτερη ομάδα από το Ισραήλ. Μας έκαναν δώρο χάνοντας από το Λουξεμβούργο και αποδείχτηκε πως δεν υπάρχουν εύκολα παιχνίδια. Αν θεωρήσεις έναν αντίπαλο εύκολο, μπορεί να πέσεις στην παγίδα και να την πατήσεις.

Είναι μία ομάδα γεμάτη παίκτες που αγωνίζονται στο εξωτερικό. Γνωρίζω πολλούς από αυτούς από την Mπουντεσλίγκα, αλλά αν τους νικήσουμε την Τετάρτη, τότε πιθανότατα χάνουν κάθε ελπίδα για την πρώτη θέση. Σε αυτή την περίπτωση θα έχουμε διαφορά οκτώ βαθμών από την Ελβετία, αλλά ακολουθεί το παιχνίδι με το Ισραήλ".


Αισιόδοξοι οι Ελβετοί

Αισιοδοξία επικρατεί και στο στρατόπεδο της Ελβετίας ενόψει του αγώνα της Τετάρτης και αυτή αποτυπώθηκε και σε όσα είπε,ο Ότμαρ Χίτσφελντ για το παιχνίδι ."Δεν υπάρχει περίπτωση να χάσουμε", ανέφερε χαρακτηριστικά ενώ παράλληλα μίλησε με κολακευτικά λόγια για την ομάδα του Ότο Ρεχάγκελ.

" Ο Ρεχάγκελ έχει κάνει πολύ καλή δουλειά. Θεωρώ ότι η ελληνική ομάδα είναι στο σύνολο της πολύ επικίνδυνη. Έχει αρκετά καλούς παίκτες όπως ο Χαριστέας και ο Γκέκας, οι οποίοι έχουν έφεση στο σκοράρισμα. Η άμυνα είναι το πλεονέκτημα αυτής της ομάδας.

Είναι αυτό ακριβώς το στοιχείο που ξεχωρίζει στο παιχνίδι της. Το πόσο καλά οργανωμένοι είναι οι Έλληνες αμυντικοί είναι θαυμαστό γεγονός. Ελπίζω οι επιθετικοί μου να βρίσκονται σε καλή βραδιά και να σκοράρουν."





































TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ