ΕΘΝΙΚΗ ΙΤΑΛΙΑΣ

Εθνική Ιταλίας: Μένει στη θέση του ο Μαντσίνι, αποφάσισε να μην παραιτηθεί

Ο Ρομπέρτο Μαντσίνι στον πάγκο της εθνικής Ιταλίας κατά τη διάρκεια αγώνα του Nations League κόντρα στο Βέλγιο | 10 Οκτωβρίου 2021
Ο Ρομπέρτο Μαντσίνι στον πάγκο της εθνικής Ιταλίας κατά τη διάρκεια αγώνα του Nations League κόντρα στο Βέλγιο | 10 Οκτωβρίου 2021 @2021 ANTONIO CALANNI/AP IMAGES

Η ήττα σοκ από την Βόρεια Μακεδονία και ο αποκλεισμός από το Μουντιάλ δεν ήταν αρκετά για να φέρουν αλλαγή στον ιταλικό πάγκο, με τον Ρομπέρτο Μαντσίνι να συζητάει με τους ανθρώπους της ομοσπονδίας και να παίρνει την απόφαση να παραμείνει.

Η ήττα από την Βόρεια Μακεδονία την περασμένη Πέμπτη στο Ρέντσο Μπαρμπέρα, που ήρθε με γκολ στο 92ο λεπτό, έφερε ισχυρούς κλυδωνισμούς στο ιταλικό ποδοσφαιρικό οικοδόμημα, όχι όμως ικανούς να το γκρεμίσουν ώστε να μπει στη διαδικασία να στηθεί ξανά από το... μηδέν.

Το πρώτο 24ωρο που ακολούθησε τον σοκαριστικό αποκλεισμό από τα τελικά του Μουντιάλ έφερε στην επιφάνεια ρεπορτάζ για σκέψεις του Ρομπέρτο Μαντσίνι να υποβάλλει την παραίτησή του, παρότι είχε συμβόλαιο μέχρι το 2026 με την σκουάντρα ατζούρα, μαζί με αρκετά ονόματα υποψηφίων διαδόχων του, όμως αυτά τα σενάρια μπαίνουν πλεον στο συρτάρι.

Σύμφωνα με τα τελευταία δημοσιεύματα από τη γειτονική χώρα, ο πρωταθλητής Ευρώπης με τους ατζούρι συζήτησε με τους ανθρώπους της ομοσπονδίας και βλέποντας τη διάθεσή τους να τον κρατήσουν, άλλαξε γνώμη, με την παραίτησή του να μένει μόνο στις σκέψεις του και μην υποβάλλεται ποτέ επισήμως.

"Ο Μαντσίνι μένει και δεν φεύγει σαν χαμένος", αναφέρει η Gazzetta dello Sport, με την Corriere dello Sport να υπογραμμίζει πως "Ο Μαντσίνι μένει και αλλάζει", και την Stampa να υπογραμμίζει πως "Ο Μαντσίνι μένει, τουλάχιστον για την ώρα".

Σίγουρα, περισσότερες απαντήσεις αναφορικά με το μέλλον του "Μάντσιο" στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του θα δοθούν από τον ίδιο στο πλαίσιο του φιλικού της Τρίτης (29/3) κόντρα στην Τουρκία, με την ιστοσελίδα Sportmediaset να αναφέρει πως ο έμπειρος προπονητής επιθυμεί να καθοδηγήσει την ομάδα του στον τελικό της 1ης Ιουνίου στο Γουέμπλεϊ που θα φέρει αντιμέτωπες την πρωταθλήτρια Ευρώπης Ιταλία με την πρωταθλήτρια Νοτίου Αμερικής, Αργεντινή.

Σημειώνεται μάλιστα ότι μετά από το σπουδαίο ματς με την αλμπισελέστε, η εθνική Ιταλίας θα δώσει κατόπιν τέσσερα παιχνίδια στο πλαίσιο του Nations League, κατά σειρά απέναντι σε Γερμανία (4/6), Ουγγαρία (7/6), Αγγλία (11/6) και ξανά με Γερμανία (14/6).

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΙΤΑΛΙΑΣ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ