ΕΘΝΙΚΗ ΙΤΑΛΙΑΣ

Μαντσίνι: "Ας αφιερώσουμε χρόνο για να σκεφτούμε και να εργαστούμε για το μέλλον"

Ο Ρομπέρτο Μαντσίνι στο φινάλε του αγώνα της Ιταλίας με την Βόρεια Μακεδονία για τα μπαράζ του Μουντιάλ | 24 Μαρτίου 2022
Ο Ρομπέρτο Μαντσίνι στο φινάλε του αγώνα της Ιταλίας με την Βόρεια Μακεδονία για τα μπαράζ του Μουντιάλ | 24 Μαρτίου 2022 @2022 ANTONIO CALANNI/AP IMAGES

Ο Ρομπέρτο Μαντσίνι προχώρησε σε μία μακροσκελή ανάρτηση στο Instagram για να αναφερθεί στην πικρή γεύση που άφησε στον ίδιο και στους παίκτες της Ιταλίας ο αποκλεισμός από το Μουντιάλ, αφήνοντας ανοιχτό κάθε ενδεχόμενο για το μέλλον του.

Η εθνική Ιταλίας παραμένει σε κατάσταση σοκ μετά την ήττα από την Βόρεια Μακεδονία το βράδυ της Πέμπτης (με σκορ 1-0 από γκολ του Τραϊκόβσκι στο 92ο λεπτό) που την άφησε εκτός Μουντιάλ για δεύτερη διαδοχική αφορά και όλα πλέον στο στρατόπεδο των ατζούρι κινούνται στον αστερισμό του... Ρομπέρτο Μαντσίνι.

Ο ομοσπονδιακός προπονητής, που οδήγησε πέρυσι την σκουάντρα ατζούρα στην κορυφή της Ευρώπης για δεύτερη φορά στην ιστορία της και πρώτη μετά από 53 χρόνια, έχει μεν συμβόλαιο μέχρι το 2026, με τα ρεπορτάζ ωστόσο από τη γειτονική χώρα να αναφέρουν πως σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο αποχώρησης μέσω παραίτησης.

Ο ίδιος ωστόσο, μέσω ανάρτησής του στον προσωπικό λογαριασμό του στο Instagram το απόγευμα του Σαββάτου, φρόντισε να διατηρήσει το... μυστήριο αναφορικά με τη θέση του εκλέκτορα στην Ιταλία, αφού άφησε να εννοηθεί πως δεν έχει πάρει την τελική απόφαση για το μέλλον του στους ατζούρι.

"Μερικές φορές το ποδόσφαιρο μπορεί να είναι μια αδίστακτη μεταφορά της ζωής.

Το περασμένο καλοκαίρι ήμασταν στην κορυφή της Ευρώπης αφού ολοκληρώσαμε ένα από τα πιο όμορφα κατορθώματα στην ιστορία της εθνικής ομάδας. Πριν λίγες ώρες ξυπνήσαμε σε ένα από τα πιο δραματικά σημεία.

Έχουμε περάσει από την απόλυτη χαρά στην παντελή απογοήτευση.

Είναι πραγματικά δύσκολο να το αποδεχτεί κανείς, αλλά και η αποδοχή των ήττων στη ζωή είναι μέρος μιας υγιούς πορείας, ανθρώπινης και αθλητικής ανάπτυξης.

Ας αφιερώσουμε λίγο χρόνο για να αναλογιστούμε και να κατανοήσουμε ξεκάθαρα. Η μόνη σωστή κίνηση τώρα είναι να σηκώσουμε το κεφάλι μας και να εργαστούμε για το μέλλον.

Ευχαριστώ το κοινό στο Παλέρμο για τη ζεστασιά και ευχαριστώ όλους τους οπαδούς που πάντα μας μετέδιδαν ενθουσιασμό και στοργή", έγραψε χαρακτηριστικά.

Εν τω μεταξύ, εντός της ημέρας αναμένεται να γίνει το ραντεβού του στο Κοβερτσάνο με τον πρόεδρο της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της χώρας, Γκαμπριέλε Γκραβίνα, για να συζητήσουν για την επόμενη ημέρα στην ομάδα, με τις πληροφορίες να θέλουν τον ισχυρό άνδρα της FIGC να εμμένει στη θέση του περί επιθυμίας του να παραμείνει μέχρι το 2026 στο τιμόνι ο Μάντσιο, εξαντλώντας το συμβόλαιό του.

Σύμφωνα πάντως με ρεπορτάζ της ιταλικής ιστοσελίδας "Sportmediaset", ο Μαντσίνι δεν πρόκειται να ανακοινώσει κάτι μετά από το φιλικό της ερχόμενης Τρίτης (29/3) με την Τουρκία και θα ζητήσει διορία δύο εβδομάδων μέχρι να λάβει τις οριστικές του αποφάσεις για το μέλλον του στην εθνική Ιταλίας.

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΙΤΑΛΙΑΣ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ