ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Επίσημο: Ο τελικός Ιταλία - Αργεντινή θα γίνει στις 1 Ιουνίου 2022

Οι παίκτες της εθνικής Ιταλίας πανηγυρίζουν την κατάκτηση του Euro 2020 στον τελικό κόντρα στην Αγγλία | 11 Ιουλίου 2021
Οι παίκτες της εθνικής Ιταλίας πανηγυρίζουν την κατάκτηση του Euro 2020 στον τελικό κόντρα στην Αγγλία | 11 Ιουλίου 2021 @2021 MICHAEL REGAN/POOL VIA AP IMAGES

Το ραντεβού μεταξύ της πρωταθλήτριας Ευρώπης Ιταλίας και της πρωταθλήτρια Νοτίου Αμερικής Αργεντινής οριστικοποιήθηκε, με την UEFA να ανακοινώνει πως οι δύο ομάδες θα αναμετρηθούν την 1η Ιουνίου 2022 στο Γουέμπλεϊ.

Μετά από τα ραντεβού μεταξύ των κορυφαίων συλλόγων διαφορετικών ηπείρων, ήρθε η ώρα και για το πρώτο ραντεβού μεταξύ των καλύτερων εθνικών ομάδων που προέρχονται από άλλες ηπείρους.

Η Ευρωπαϊκή Ποδοσφαιρική Ομοσπονδια (UEFA) υπέγραψε την Τετάρτη (15/12) μαζί με την Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία Νοτίου Αμερικής (CONMEBOL) ένα ανανεωμένο και παρατεταμένο Μνημόνιο Συνεργασίας (MoU) που διαρκεί έως τις 30 Ιουνίου 2028, σε συνέχεια του επιτυχημένου Μνημονίου Συνεργασίας του Φεβρουαρίου 2020, με την αντίστροφη μέτρηση για το πρώτο ματς στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας να έχει ήδη αρχίσει.

Όπως έγινε γνωστό, αυτό θα είναι μεταξύ της Ιταλίας και της Αργεντινής, με την πρωταθλήτρια Ευρώπης να αντιμετωπίζει την 1η Ιουνίου 2022 την πρωταθλήτρια της Νοτίου Αμερικής στην "Finalissima", τον τελικό που θα λάβει χώρα στο μυθικό Γουέμπλεϊ.

"Ανυπομονούμε να εξερευνήσουμε νέες ευκαιρίες μαζί και ανυπομονούμε για τον Μεγάλο Τελικό του Λονδίνου τον Ιούνιο του 2022.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Αλεχάντρο Ντομίνγκες για τη δέσμευσή του σε αυτό το έργο και την εξαιρετική δουλειά του στην ηγεσία του ποδοσφαίρου της Νότιας Αμερικής", τόνισε μέσω γραπτής δήλωσής του ο πρόεδρος της UEFA, Αλεκσάντερ Τσεφέριν, απευθυνόμενος στον ομόλογό του της Νοτίου Αμερικής.

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΘΝΙΚΗ ΙΤΑΛΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗΣ UEFA FINALISSIMA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ