ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Eρυθρόλευκος ο Μπελούτσι!

Eρυθρόλευκος ο Μπελούτσι!
Μπελούτσι-ολυμπιακός

Ο Μπελούτσι υπέγραψε συμβόλαιο 4,5 ετών. "Εκπληρώθηκε το όνειρό μου να παίξω στην Ευρώπη"

Αναλυτικά η ανακοίνωση της μεγάλης μετεγγραφής από τον πειραϊκό σύλλογο: "Η Π.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. ανακοινώνει την απόκτηση, του Αργεντινού ποδοσφαιριστή Φερνάντο Ντανιέλ Μπελούτσι, από την Ρίβερ Πλέιτ. Ο ποδοσφαιριστής υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας 4,5 ετών".



"Είμαι πολύ ευχαριστημένος, ανυπομονούσα να ολοκληρωθεί η μετεγγραφή. Είμαι έτοιμος να ξεκινήσω προπονήσεις το συντομότερο δυνατό", τόνισε ο Φερνάντο Μπελούτσι στις πρώτες του δηλώσεις εξερχόμενος από τα γραφεία της ΠΑΕ Ολυμπιακός, όπου υπέγραψε το συμβόλαιό του, ενώ απέκλεισε το ενδεχόμενο να προλάβει το μεγάλο ντέρμπι πρωταθλήματος με τον Παναθηναϊκό στο "Γέωργιος Καραϊσκάκης" (13/1).

"Δεν θα παίξω στο ντέρμπι, θα προπονηθώ σε χαλαρούς ρυθμούς τις επόμενες ημέρες και θα δούμε πως θα πάνε τα πράγματα".

Όσο για το πως αισθάνεται το γεγονός ότι για πρώτη φορά στην καριέρα του κάνει το υπερατλαντικό ταξίδι, αφήνοντας τη Ρίβερ Πλέιτ για χάρη του Ολυμπιακού ανέφερε:

"Είναι πολύ σημαντικό. Είναι το όνειρο του κάθε Αργεντινού να έρθει να παίξει σε μία μεγάλη ευρωπαϊκή ομάδα. Εμένα το όνειρό μου εκπληρώθηκε και είμαι χαρούμενος που ήρθα σε μία μεγάλη ομάδα"".

Σε ερώτηση των εκπροσώπων του Τύπου αν μπορεί να υποσχεθεί κάτι στους οπαδούς του Ολυμπιακού, ο Αργεντινός μέσος τόνισε:

"Θα υποσχεθώ ότι θα πάω καλά όπως στην Αργεντινή. Θέλω να βοηθήσω την ομάδα να πάει καλά, να κατακτήσει τίτλους".

Η τελευταία ερώτηση είχε να κάνει με το ποια είναι η σωστή προφορά του ονόματός του, με τον ίδιο να λύνει την... απορία: "Το όνομά μου προφέρεται Μπελούστσι. Δεν έχω πάντως πρόβλημα, μπορείτε να με προφέρετε όπως θέλετε".



Ο μέσος όρος των ετήσιων απολαβών του πρώην αστεριού (και αρχηγού) της Ρίβερ Πλέιτ υπολογίζεται στα 1,2 εκατομμύρια ευρώ, εφόσον εξαντλήσει το συμβόλαιό του με το σύλλογο.

Οι ετήσιες απολαβές του, πάντως, θα αρχίσουν από τις 800.000 ευρώ, ενώ το συμβόλαιό του προβλέπει κλιμακωτή αύξηση των αποδοχών του κάθε χρόνο. Mέχρι το τέλος της σεζόν θα εισπράξει 400.000 ευρώ.

Ο Ολυμπιακός έβαλε ρήτρα στο συμβόλαιο του Μπελούτσι ύψους 15 εκατομμυριών ευρώ, η οποία θα τεθεί σε ισχύ μετά το καλοκαίρι του 2009 (σε περίπτωση μεταπώλησης μετά το συγκεκριμένο διάστημα, ο πειραϊκός σύλλογος θα εισπράξει το 50% της μετεγγραφής).

Να σημειωθεί ότι το μεσημέρι της Τετάρτης (9/1, 15:00), σε ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο γήπεδο "Γεώργιος Καραϊσκάκης", στην αίθουσα "Αχιλλέας Γραμματικόπουλος" (2ος όροφος), η επίσημη παρουσίαση τόσο του Φερνάντο Μπελούτσι όσο και του Μίρνες Σίσιτς (το πρώτο μετεγγραφικό απόκτημα του Ολυμπιακού στην περίοδο του Ιανουαρίου).

Το who is who του Μπελούτσι

Ο Φερνάντο Ντανιέλ Μπελούτσι, όπως είναι το πλήρες όνομά του, γεννήθηκε στις 10/9/1983, στο Λος Κουϊρκουΐνσος της πόλης Σάντα Φε. Έχει ύψος 1.73 και βάρος 69 κιλά.

Άρχισε την ποδοσφαιρική του καριέρα από τα τμήματα υποδομής της Νιούελς Ολντ Μπόις και προωθήθηκε στην επαγγελματική ομάδα το 2002. Το 2004 κατέκτησε το πρωτάθλημα Apertura της Αργεντινής με τη Νιούελς, ενώ πήρε μετεγγραφή στη Ρίβερ Πλέιτ το 2006, στην οποία διετέλεσε επί δύο χρόνια αρχηγός της.

Με τους "εκατομμυριούχους", αγωνίστηκε συνολικά στο 48 φορές στο πρωτάθλημα της χώρας, πετυχαίνοντας 13 τέρματα. Με τη Νιούελς Ολντ Μπόις, μέτρησε 90 συμμετοχές στο πρωτάθλημα της Αργεντινής και 20 γκολ. Αποχαιρέτησε, λοιπόν, την πατρίδα του με 33 τέρματα σε 138 ματς, αν και μέσος.

Παράλληλα, στο Copa Libertadores έχει αγωνιστεί 13 φορές, ενώ στο Copa Sudamericana μετράει 10 συμμετοχές. Οι 23 αυτές παρουσίες (χωρίς γκολ) είναι με τις δύο προηγούμενες ομάδες του, τις Νιούελς Ολντ Μπόις και Ρίβερ Πλέιτ. Με την Εθνική ομάδα της πατρίδας του έχει δύο συμμετοχές (δίχως γκολ). Με την Εθνική ομάδα της Αργεντινής, κάτω των 20 ετών, κατέκτησε το πρωτάθλημα Νέων της Νότιας Αμερικής (2003).

H καριέρα του "ράστα" με αριθμούς

Αγωνιστική περίοδος Ομάδα Συμμετοχές Γκολ Αποβολές
2002/03 Νιούελς Ολντ Μπόις 10 0 0
2003/04 Νιούελς Ολντ Μπόις 12 1 0
2004/05 Νιούελς Ολντ Μπόις 33 8 2
2005/06 Νιούελς Ολντ Μπόις 35 11 0
2006/07 Ρίβερ Πλέιτ 36 6 0
2007/2008 Ρίβερ Πλέιτ 12 7 2


Τα πεπραγμένα του Μπελούτσι στη Ρίβερ ήταν καθόλα εντυπωσιακά. Κατάφερε να μπει κατευθείαν στην πρώτη ομάδα, με τη συνεργασία του με τον Γκονζάλο Ιγκουαϊν (πήρε μετεγγραφή στη Ρεάλ Μαδρίτης) να αποτελεί σημείο αναφοράς για τους "μιγιονάριος" του Μπουένος Άιρες.

Στο πρωτάθλημα της Κλαουζούρα του 2007 δεν ήταν σε όλα τα ματς βασικός, όμως στο Απερτούρα που τελείωσε πριν από λίγες εβδομάδες και βρήκε πρωταθλήτρια τη Λανούς, ο Μπελούτσι κατάφερε να ανεβάσει και πάλι τις μετοχές του στο παγκόσμιο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο, με τον Ντανιέλ Πασαρέλα να τον έχει μέσα στις βασικές επιλογές του.

Με τον "πρώην κοτσιδάκια" να τον δικαιώνει πάντως, καθώς σε 13 ματς που αγωνίστηκε κατάφερε να στείλει 7 φορές το δρόμο προς τα δίχτυα, αριθμός αρκετά μεγάλος αν αναλογιστεί κανείς ότι δεν είναι κλασικός φορ, στυλ Κοβάσεβιτς, άλλα ένα πολυεργαλείο πολυτελείας στη μεσαία γραμμή.

Ο Χοσέ Πέκερμαν ήταν ο άνθρωπος που είχε κάνει την αρχή καλώντας τον για πρώτη φορά στην "μπιανκοτσελέστε" το 2005, ενώ την ο Μπελούτσι φαίνεται ότι έχει κερδίσει και την εμπιστοσύνη του νυν ομοσπονδιακού τεχνικού, Άλφιο Μπαζίλε, ο οποίος τον έχει καλέσει στα τελευταία παιχνίδια της Εθνικής ομάδας για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2010.

Οι τεχνικές αρετές του 24χρονου μέσου της Ρίβερ είναι αδιαμφισβήτητες: παίκτης με υψηλή τεχνική και ιδανικός μέσος για να επιφορτιστεί τα επιθετικά καθήκοντα, συνδιάζει θέαμα και ουσία στο παιχνίδι του, ενώ θεωρείται παίκτης με ισχυρή προσωπικότητα, ο οποίος θέλει αναζητά νέες προκλήσεις στην καριέρα του.

Νιούελς, Ρίβερ Πλέιτ (που τον πήρε μέσα από τα χέρια της Μπόκα), συμμετοχές στην Εθνική Αργεντινής, και τώρα κοντά σε μετεγγραφή σε ευρωπαϊκό σύλλογο, με Ολυμπιακό και Πόρτο να "σφάζονται" στα πόδια του (το καλό του πόδι είναι τό δεξί, αν και χρησιμοποιεί και το αριστερό).

Οι αρετές και τα προσωνύμια


Το ρεπερτόριό του περιλαμβάνει επίσης ασίστ, καλή κάθετη πάσα αλλά και αρκετή εμπειρία από μεγάλα παιχνίδια, με τον βραχύσωμο μέσο να υστερεί πάντως στον τομέα του μαρκαρίσματος, καθώς αρέσκεται περισσότερο να δημιουργεί παρά να καταστρέφει.

Τα παρατσούκλια που του έχουν ήδη κολλήσει στην πατρίδα του είναι πολλά ("Τάνου", "Μπέλου" και "Πελάδο" είναι μερικά από αυτά), ενώ σε περίπτωση που καταφέρει να τον "ντύσει" στα ερυθρόλευκα ο Ολυμπιακός τότε είναι σίγουρο ότι θα ταιριάξει ιδανικά στη μεσαία γραμμή.

Σε έναν νευραλγικό χώρο όπου οι Στολτίδης και Λεντέσμα καταπίνουν ατελείωτα χιλιόμετρα και φροντίζουν να κάνουν δύσκολη τη ζωή των αντίπαλων μέσων, ο Μπελούτσι μοιάζει ως εξαιρετική λύση για να συμπληρωθεί το παζλ, έχοντας τη δυνατότητα να αποτελέσει τον άνθρωπο που θα τροφοδοτήσει τους επιθετικούς ενώνοντας τις δυνάμεις του με τους επιθετικογενείς Λούα Λούα, Γκαλέτι και Τζόρτζεβιτς.

Δείτε τέσσερα γκολ σπάνιας ομορφιάς του "ράστα"



Βίντεο Νο2



Βίντεο Νο3



Βίντεο Νο4



Ακόμα ένα γκολ-όνειρο



Κι άλλο Μπελούτσι (με τη φανέλα της Νιούελς Ολντ Μπόις)



Σκοράρει και με το κεφάλι (με τη φανέλα της Νιούελς Ολντ Μπόις)
















































































TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ