ΑΡΗΣ

Εποχή "Ντούσκο" στον Άρη

Εποχή "Ντούσκο" στον Άρη
bayearisgiamesa

Προπονητής του Άρη για τα επόμενα 1+2 χρόνια θα είναι ο Μπάγεβιτς, που επιστρέφει στην Ελλάδα

Ο Σερβοέλληνας τεχνικός υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας για 1+2χρόνια με τους "κίτρινους" και έτσι μετά την ΑΕΚ, τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ, ο Άρης θα γίνει η τέταρτη ομάδα που αναλαμβάνει ο πρίγκιπας» στην διάρκεια της προπονητικής του καριέρας στην χώρα μας.
Ο Μπάγεβιτς αναμένεται αύριο να βρίσκεται στην Θεσσαλονίκη και στη συνέχεια θα μεταβεί στο Σαντάνσκι της Βουλγαρίας για να παρακολουθήσει το φιλικό παιχνίδι του Άρη με την τοπική ομάδα.

Εκεί ο Σερβοέλληνας τεχνικός θα έχει την ευκαιρία να πάρει μία πρώτη γεύση από το υλικό της ομάδας που παραλαμβάνει απόντος πάντως των διεθνών Χαλκιά και Γκαρσία.

H ανακοίνωση

H ανακοίνωση που εξέδωσε η ΠΑΕ Άρης αναφέρει:" Η ΠΑΕ Αρης συμφώνησε σήμερα με τον Ντούσαν Μπάγεβιτς, που θα αναλάβει την τεχνική ηγεσία της ομάδας για τα επόμενα τρία χρόνια. Ο κύριος Μπάγεβιτς θα αφιχθεί αύριο στη Θεσσαλονίκη με τον συνεργάτη του Δημήτρη Μπουρουτζίκα και στη συνέχεια θα ταξιδέψει στη Βουλγαρία για να παρακολουθήσει τον φιλικό αγώνα του Αρη με την Σαντάνσκι Βίρεν (ώρα έναρξης 17:00)"


Το φλερτ της ΠΑΕ Άρης με τον «πρίγκιπα» ξεκίνησε το απόγευμα της Τρίτης όταν και πλέον έγινε φανερή η διαφωνία τους προέδρου της Λάμπρου Σκόρδα με τον Μανέλ Φερέρ και παράλληλα της οριστικής απόφασης ο Ισπανός Χουάν Κάρλος Ολίβα να αποτελέσει παρελθόν από την τεχνική ηγεσία της ομάδας.

Το φλερτ δεν άργησε να προχωρήσει και το απόγευμα της Τετάρτης ο πρόεδρος της ΠΑΕ Άρης, Λάμπρος Σκόρδας, παρουσία του πρώην διεθνή διαιτητή, Νίκου Αγγελάκη, είχε τετ α τετ με τον Ντούσαν Μπάγεβιτς στην Αθήνα.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε μέσα σε πολύ καλό κλίμα όπως επιβεβαιώθηκε στην πορεία με τον «πρίγκιπα» να κρατά την υπόσχεση του χρονικού ορίου της απάντησής του στην πρόταση που του έγινε με το σημερινό ναι. Χθες το απόγευμα μάλιστα είχε αναπτυχθεί έντονη φημολογία στην Θεσσαλονίκη ότι ο Μπάγεβιτς θα έλεγε το ναι και παρά το θρίλερ που φάνηκε να δημιουργείται αργά χθες το βράδυ τελικά το φλερτ της ΠΑΕ Άρης με τον πετυχημένο Σερβοέλληνα τεχνικό μετουσιώθηκε σε γάμο.

Όσο για αυτό που θεωρείται σίγουρο είναι ότι ο «πρίγκιπας» θα έχει και πάλι στο πλευρό του τους γνώριμούς του συνεργάτες Τάκη Περσία, Δημήτρη Μπουρουτζίκα και Αντώνη Δρακόπουλο.

Μπάγιεβιτς: "Θέλω να γίνει ο Άρης ισχυρός..."

Λίγες ωρές μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας με τον Άρη, ο Ντούσαν Μπάγιεβιτς μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό "ΕΡΑ ΣΠΟΡ" για το νέο σταθμό της καριέρας του, το λόγο της αποχής του απο τους πάγκους, την διοικητική σταθερότητα του Ολυμπιακό και την πρόταση που είχε απο τον Παναθηναϊκό.

Ο 49χρονος τεχνικός είπε τους λόγους που τον έφεραν στον ΆΡΗ, εμφανίστηκε απόλυτα ικανοποιημένος απο το υλικό και τις βλέψεις της νέας του ομάδας, ενώ αναφέρθηκε και στο προσωπικό οικογενειακό πρόβλημα που τον κράτησε μακρυά απο τους πάγκους λέγοντας:

"Είχα ένα προσωπικό οικογενειακό πρόβλημα το οποίο με ανάγκασε να μην εργαστώ όλον αυτόν τον καιρό, ήταν ο λόγος που με κράτησε έξω από το ποδόσφαιρο. Το συγκεκριμένο πρόβλημα εξακολουθεί και με απασχολεί – γι αυτό άλλωστε καθυστέρησα να απαντήσω στην πρόταση του Άρη – , αλλά τελικά αποφάσισα να πω το ναι και… ό,τι βγει.

Δέχτηκα την πρόταση, καθώς πρώτα απ’ όλα πιστεύω ότι ο Άρης έχει καλή ομάδα, παίκτες ταλέντα και είναι μία ομάδα με την οποία μπορείς να δουλέψεις και μπορείς να φτιάξεις αυτά που θέλεις, για να δημιουργήσεις ένα σύνολο με υψηλούς στόχους.

Ο Άρης προσφέρεται γι αυτό, γιατί προσωπικά δεν μου αρέσει να έχω παθητικό ρόλο. Ο δεύτερος λόγος για τον οποία αποδέχτηκα την πρόταση ήταν ότι δεν ήθελα να μείνω τόσο καιρό εκτός ποδοσφαίρου. Η αλήθεια είναι ότι μου έλειψε ο πάγκος.

Η απουσία, βέβαια, μου έκανε καλό, γιατί ειδικά τα δύο τελευταία χρόνια ως προπονητής στην Ελλάδα είχα κουραστεί αρκετά. Εάν, όμως, συνέχιζα εκτός ποδοσφαίρου δεν θα ήταν καλό για μένα".









Ο "πρίγκηπας" έθεσε ως στόχος την ισχυροποίησει του Άρη τονίζοντας πως αυτό που θέλει είναι να φτιάξει μια μεγάλη ομάδα υπογραμμίζοντας συγκεκριμένα:

"Ο στόχος μου είναι να φτιάξω μία ομάδα, η οποία θα έχει υψηλούς στόχους. Δεν μ αρέσει να παίζω παθητικό ρόλο στο πρωτάθλημα δεν είναι καλό να έχεις μία ομάδα, αυτή να βρίσκεται στη μέση της βαθμολογίας και εσύ να είσαι ευχαριστημένος από αυτό….

Όχι, δεν το θέλω αυτό. Επιθυμώ να φτιάξουμε μία ομάδα δυνατή, καλή και ισχυρή. Άλλωστε και η ομάδα - αλλά και ο κόσμος - του Άρη θέλει πολύ να πρωταγωνιστήσει, καθώς έχει καιρό να το πράξει".





Σ' ότι αφορά τις υποσχέσεις στους φίλους του Άρη, ο Ντούσκο εμφανίστηκε συγκρατημένος τονίζοντας: "Εγώ υπόσχομαι ότι θα προσπαθήσω να φτιάξουμε μια ομάδα η οποία θα είναι σε δύο χρόνια ισχυρή, δυνατή και θα παίζει όμορφο ποδόσφαιρο που θα αρέσει στον κόσμο και από εκεί και πέρα θα δούμε.

Αν αυτό ικανοποιήσει και τη διοίκηση από εκεί και πέρα θα θέσουμε ακόμη πιο υψηλούς στόχους. Αν σε δύο χρόνια μπορούμε να πάμε για πρωτάθλημα θα πάμε. Αν δεν μπορούμε δεν θα πάμε. Δεν μπορώ να μιλήσω για πρωτάθλημα, καθώς δεν ξέρουμε τι θα γίνει ακριβώς στη συνέχεια, Πάντως αν σε δύο χρόνια δεν έχουμε την ομάδα που θέλουμε και μπορούμε θα έχουμε αποτύχει".





Για το υλικό του που ίσως δεν γνωρίζει πλήρως και τους λάτιν του Άρη ο Μπάγιεβιτς δήλωσε με απόλυτη ειλικρίνεια: "Η αλήθεια είναι δεν ξέρω όλα τα ονόματα. Γνωρίζω τα ονόματα αυτών που έχουν χρησιμοποιηθεί στα παιχνίδια.

Από τον περυσινό Άρη έχουν φύγει αρκετοί παίκτες, γι αυτό και δεν μπορώ ακόμη να μιλήσω για το τι δυνατότητες υπάρχουν αυτήν τη στιγμή. Παντού υπάρχουν ορισμένα πράγματα που πρέπει να διορθώσουμε. Λάθη και όλα αυτά που μας εμποδίζουν. Έτσι καις τον Άρη. Ότι αρνητικό υπάρχει θα προσπαθήσουμε να το βγάλουμε εκτός".





Για τους πάικτες που αποκτήθηκαν επι Φερέρ ο "πρίγκηπας" δήλωσε: "Ο Κύριος Σκόρδας μου έχει δώσει το λόγο του ότι ο παίκτες είναι ευχαριστημένοι, δεν έχουν κανένα πρόβλημα, πως είναι επαγγελματίες και ότι θέλουν να μείνουν στην ομάδα".

Σ' ότι αφορά τον δύσκολο αγώνα του UEFA κόντρα στην Σαραγόσα, ο Ντούσκο δεν φαίνεται να προβληματίζεται λέγοντας μάλιστα πως; θα βγουν χρήσιμα συμπεράσματα: "Τι να με τρομάζει; Η Σαραγόσα είναι μια ομάδα καλή και δυνατή, είναι γνωστό αυτό. Από την άλλη είναι καλό για εμάς γιατί θα ξέρουμε σε τι επίπεδο βρισκόμαστε, αντιμετωπίζοντας τη Σαραγόσα. Τα συμπεράσματα που θα βγουν θα είναι πάρα πολύ χρήσιμα".





Τέλος ο 59χρονος τεχνικός αναφέρθηκε στην θητεία του στον Ολυμπιακού, όπου δεν αντιμετώπισε πρόβλημα διοικητικό αλλά και στην κρούση του Παναθηναϊκού τονίζοντας: "Παντού είχα προβλήματα στο διοικητικό κομμάτι πλην του Ολυμπιακού.

Εκεί δεν υπήρχε διοικητικά αστάθεια, αλλά μέσα στην δουλειά μας είναι αυτά. Με τον Παναθηναϊκό είχα συζητήσεις όταν γύρισα από το Βελιγράδι. Αλλά μέχρι εκεί. Όλα τα άλλα που γράφονταν δεν ίσχυαν. Ούτε για τον Παναθηναϊκό, ούτε για την Εθνική ομάδα. Εκτός της συζήτησης που σας ανέφερα, πρόταση είχα μόνο ξένες ομάδες".























TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ