ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Ο Σκίμπε έμεινε και είδε τα λάθη

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ / NATIONS LEAGUE (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ / NATIONS LEAGUE (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Μίχαελ Σκίμπε έμεινε στην Αθήνα και βρίσκεται στον Άγιο Κοσμά με τους αναλυτές του, περνώντας από "κόσκινο" τα ματς με Εσθονία και Ουγγαρία για τα λάθη που έγιναν. Το ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας και οι τραυματίες.

Τα παιχνίδια με την Εσθονία και την Ουγγαρία ανήκουν στο παρελθόν για την Εθνική μας ομάδα, η οποία νίκησε στο Ταλίν στην πρεμιέρα, αλλά ηττήθηκε στη Βουδαπέστη τρεις ημέρες αργότερα, πραγματοποιώντας κακή εμφάνιση. Η αλήθεια είναι πως η γαλανόλευκη ναι μεν επικράτησε δίκαια στο πρώτο ματς, αλλά δεν ικανοποίησε με την εικόνα της στο β' μέρος, ενώ με τους Ούγγρους είχε προβληματική εικόνα σε όλο το 90λεπτο.

Όπως είναι φυσιολογικό, ο Μίχαελ Σκίμπε έγινε αποδέκτης αυστηρής -και εν πολλοίς δικαιολογημένης- κριτικής για τις εμφανίσεις και για κάποιες από τις αποφάσεις που πήρε κατά την διάρκεια των αγώνων. Όπως ακούει καλά λόγια για το συμμάζεμα που έχει κάνει στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, ισχύει και το ανάποδο όταν η Εθνική δεν παρουσιάζεται όπως πρέπει, ειδικά με αντιπάλους κατώτερης δυναμικότητας.

ΒΙΝΤΕΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΗ ΛΑΘΩΝ

Αντιλαμβανόμενος, λοιπόν, ότι τα ματς του Οκτωβρίου είναι πολύ σημαντικά για την συνέχεια του UEFA Nations League, όπου στόχος δεν είναι άλλος από την πρώτη θέση στον όμιλο, ο Γερμανός δεν επέστρεψε στη χώρα του όπως συνέβαινε άλλες φορές μετά τα ματς, άλλα έμεινε στην Αθήνα και δεν προτίθεται να αποχωρήσει από την πρωτεύουσα ως τις επόμενες κλήσεις για το επόμενο ζευγάρι παιχνιδιών.

Ο Σκίμπε μάζεψε τους συνεργάτες του (βοηθούς και αναλυτές αγώνων) στις εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά και επιδόθηκε σε βιντεοθεραπεία. Ξαναείδαν τα δυο παιχνίδια με την Εσθονία και την Ουγγαρία, εντόπισαν τα λάθη που έγιναν, συζήτησαν ενδελεχώς την εικόνα της ομάδας και το τι πρέπει να διορθωθεί στην συνέχεια, ώστε η γαλανόλευκη να παρουσιαστεί με αισθητά πιο βελτιωμένο πρόσωπο.

ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΚΑΤΟΧΗΣ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΙΣ ΙΣΟΡΡΟΠΙΕΣ

Αυτό που ομολογεί πλέον ο Σκίμπε και οι συνεργάτες του είναι πως η Εθνική παίζει πλέον ποδόσφαιρο κατοχής και αυτό δημιουργεί νέες ισορροπίες και νέα προσέγγιση. Όπως τονίζουν και οι ίδιοι, χρειάζεται χρόνος για να μετουσιωθεί σε αποτελέσματα, χωρίς να παραγνωρίζουν ότι οι νίκες πρέπει να έρχονται και η ομάδα να είναι καλύτερη από παιχνίδι σε παιχνίδι. Πάντως, ξεφεύγει σιγά σιγά από το αμυντικό παιχνίδι και προσπαθεί να παίξει κάπως διαφορετικά, αφού έχει πλέον τους παίκτες για να το κάνει.

Βαθμολογικά δεν έχει χαθεί κάτι και τονίζουν πως μόνος στόχος είναι η νίκη στο επόμενο παιχνίδι με την Ουγγαρία στις 12 Οκτωβρίου και μετέπειτα ακολουθεί ο αγώνας με τη Φινλανδία στο Ελσίνκι (15/10), η οποία είναι πρώτη ως τώρα με έξι βαθμούς.

ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΜΕ ΜΠΑΚΑΚΗ, ΖΕΚΑ ΚΑΙ ΜΗΤΡΟΓΛΟΥ

Αναφορικά με τους Μπακάκη και Ζέκα, οι οποίοι δεν έπαιξαν στα δυο ματς, ο ακραίος μπακ της ΑΕΚ ήταν ανέτοιμος και γι' αυτό άλλωστε έμεινε εκτός αποστολής από το πρώτο ματς με την Εσθονία, ενώ ο Ζέκα πήγε στον Άγιο Κοσμά με θλάση στον δικέφαλο και με διάστρεμμα στον αστράγαλο. Ο ίδιος ήθελε σαν τρελός να παίξει, αλλά δεν μπορούσε να βοηθήσει και γι' αυτό δεν αγωνίστηκε.

Όσο για τον Μήτρογλου, είχε αποφασιστεί από κοινού με τον παίκτη ότι στη Βουδαπέστη θα έμπαινε μόνο αν χρειαζόταν, αναλόγως με την εξέλιξη του παιχνιδιού λόγω του τραυματισμού του στο προηγούμενο παιχνίδι. Έτσι, λοιπόν, πέρασε αλλαγή στο β' μέρος, με την Εθνική να κυνηγάει την ισοφάριση.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ