OPINIONS

Καλή νίκη για Εθνική, κακή βραδιά για Σκίμπε

NATIONS LEAGUE / ÅÓÈÏÍÉÁ - ÅËËÁÄÁ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI)
NATIONS LEAGUE / ÅÓÈÏÍÉÁ - ÅËËÁÄÁ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η Εθνική με τον Σκίμπε παραμένει αήττητη εκτός έδρας σε προκριματικά, έχει αποκτήσει ξανά μέταλλο και ο Γερμανός έχει καλό υλικό στα χέρια του για να δουλέψει και να μας στείλει στο Euro. Αρκεί να αποφύγει τις "ανορθογραφίες".

Αυτό που έμοιαζε ζητούμενο για την Εθνική ομάδα στη διετή μεταβατική (και εφιαλτική) περίοδο μετά τον Φερνάντο Σάντος, με τον Μίχαελ Σκίμπε έχει γίνει και πάλι δεδομένο. Η γαλανόλευκη ξέρει να παίρνει τα παιχνίδια που δεν θαμπώνει με την απόδοσή της, αλλά έχει τον τρόπο να τα κάνει δικά της.

Δεν είναι τυχαίο πως με εξαίρεση το μπαράζ με τους Κροάτες στο Ζάγκρεμπ στον δρόμο για το Μουντιάλ, με τον Γερμανό στον πάγκο είναι αήττητη εκτός έδρας σε προκριματικά από τότε που ανέλαβε. Δεν έχασε σε Βέλγιο και Βοσνία, νίκησε την Εσθονία, την Κύπρο, το Γιβραλτάρ για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ξανά νίκη στο Ταλίν για την πρεμιέρα του UEFA Nations League. Τίποτα δεν είναι τυχαίο...

ΝΙΚΑΕΙ ΚΑΙ ΜΕ "ΑΝΟΡΘΟΓΡΑΦΙΕΣ" ΤΟΥ ΣΚΙΜΠΕ

Και όσο και αν σηκώνει πολλή κουβέντα η διαχείριση του αγώνα με τους Εσθονούς από τον Μίχαελ Σκίμπε, εντούτοις η γαλανόλευκη πήρε δίκαια τη νίκη με 1-0 χάρη στο γκολ του Φορτούνη (14') και έκανε ονειρεμένο ξεκίνημα στον όμιλό της στη League C. Η ήττα, δε, των Ούγγρων από τους Φινλανδούς στο Ελσίνκι με 1-0, μας κάθισε "κουτί" στον δρόμο για την πρώτη θέση και τη συνέχεια στο θεσμό.

Ναι, ο Σκίμπε θα έπρεπε να έχει χρησιμοποιήσει τον Λάζαρο είτε από την αρχή είτε μετά το 60'. Είναι παίκτης που μπορεί να κρατήσει μπάλα, να την κουβαλήσει, να πάρει φάουλ, να μην επιτρέψει στους αντιπάλους να κερδίσουν μέτρα και να απειλήσουν.

Ναι, η επιλογή του Μπακασέτα αντί του τραυματία Μήτρογλου δεν βοήθησε την ομάδα και εκ του αποτελέσματος δεν κρίνεται επιτυχημένη. Ίσως θα έπρεπε να έχει παρέμβει καλύτερα ο Γερμανός, όμως η ομάδα νίκησε για μια ακόμη φορά εκτός έδρας. Με λίγα λόγια, νικάει και στις μέτριες βραδιές του Γερμανού.

ΟΙ ΗΤΤΕΣ ΑΠΟ ΨΑΡΑΔΕΣ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ

Οι εποχές... Φερόε ανήκουν πλέον στο παρελθόν. Η περίοδος που η Εθνική έχανε δυο φορές από τους ψαράδες (χωρίς εισαγωγικά), άλλες δυο... σβηστά από τη Βόρεια Ιρλανδία και έπρεπε να φτάσει η τελευταία αγωνιστική για να πανηγυρίσει τρίποντο άνευ ουσίας με την Ουγγαρία, έχει μπει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας. Η γαλανόλευκη, πέρα από περισσότερο ταλέντο, έχει ξανά μέταλλο και χαρακτήρα. Μπαίνει στο γήπεδο με αυτοπεποίθηση, ξέρει τι ζητάει και πώς θα το πάρει.

Και αν στο Μουντιάλ δεν πήγε, γιατί πολύ απλά δεν γινόταν να βγει πρώτη σε όμιλο με το Βέλγιο ή να αποκλείσει στα μπαράζ την μετέπειτα φιναλίστ του Μουντιάλ, Κροατία, στο Euro 2020 έχει τα φόντα να πάει και... θα πάει.

Είτε μέσω του Νations League είτε μέσω των προκριματικών, έχει τους παίκτες για να βρεθεί στην τελική φάση και να μην δουν από την τηλεόραση τους αγώνες οι διεθνείς μας. Δυο σερί τελικές φάσεις ήταν αρκετές. Δεν χρειάζεται να... τριτώσει το κακό.

ΔΥΟ ΠΡΟΣΩΠΑ ΣΤΟ ΤΑΛΙΝ Η ΓΑΛΑΝΟΛΕΥΚΗ

Κόντρα στην Εσθονία η Εθνική έδειξε ένα πολύ καλό πρόσωπο στο πρώτο ημίχρονο, όπου κυριάρχησε, πέτυχε ένα πανέμορφο γκολ από κεφαλιά πάσα του Μήτρογλου και υπέροχο τελείωμα του φορμαρισμένου Φορτούνη, αλλά έβγαλε και άλλες φάσεις από καλές συνεργασίες. Το σκορ θα μπορούσε να ήταν μεγαλύτερο στην ανάπαυλα. Ένα νεκρό διάστημα από το 25' μέχρι το 35' ήταν η μόνη... κηλίδα για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η ατυχία με τον Μήτρογλου επηρέασε την ομάδα, η οποία φάνηκε υποτονική, άοσμη, έδωσε χώρους στην Εσθονία, δεν την βοήθησε πολύ ο προπονητής και αν ήταν απέναντι ένας αντίπαλος πιο ποιοτικός, μπορεί και να το πλήρωνε. Και πάλι όμως έβγαλε ορισμένες φάσεις για να τελειώσει το ματς, όπως το χαμένο τετ α τετ του Φορτούνη στις καθυστερήσεις από ωραία κάθετη του Μάνταλου.

Ο ΣΚΙΜΠΕ ΕΧΕΙ ΥΛΙΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΕΙ EURO

Ο Σκίμπε όλο το προηγούμενο διάστημα παραπονιόταν για την... λειψανδρία στη μεσοεπιθετική του γραμμή. Πλέον, αυτό δεν ισχύει. Έχει λύσεις και μάλιστα πολλές. Μπορεί στη γραμμή κρούσης να μην έχει δεύτερο σημείο αναφοράς επιπέδου Μήτρογλου, αλλά στις υπόλοιπες θέσεις είναι πλήρης. Έχει δεκάρια (τρία ξεκίνησαν με την Εσθονία!), έχει εξτρέμ και γενικά πληθώρα επιλογών. Το θέμα είναι να τους χειρίζεται σωστά και να κερδίσει ό,τι περισσότερο μπορεί απ' όλους.

Από 'κει και πέρα, δεν θυμόμαστε τουλάχιστον στην πρόσφατη ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου να υπάρχουν τόσες επιλογές στους τερματοφύλακες (Μπάρκας, Γιαννιώτης, Καρνέζης, Πασχαλάκης, Βλαχοδήμος, Καπίνο, Τσιντώτας, ίσως και άλλες εναλλακτικές), η άμυνα παραμένει το "όπλο" μας, στον άξονα υπάρχουν λύσεις, επομένως ο Γερμανός έχει υλικά να δουλέψει και να φέρει εις πέρας την αποστολή του, η οποία δεν είναι άλλη από την πρόκριση στο επόμενο ευρωπαϊκό. Όπως είπε πρόσφατα και ο Παπασταθόπουλος, οτιδήποτε άλλο θα είναι αποτυχία. Απλά και ξάστερα. Τώρα νίκη και στην Ουγγαρία...

Photo credits: eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ