STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Χειρονομίες στο ΟΑΚΑ που "έγραψαν" ιστορία

Χειρονομίες στο ΟΑΚΑ που "έγραψαν" ιστορία

Μετά και από το επεισοδιακό πέρασμα του Αμρ Ουάρντα εντός και εκτός ΟΑΚΑ στον αγώνα με την ΑΕΚ, το Sport24.gr θυμάται και θυμίζει χειρονομίες και αντιδράσεις που σημειώθηκαν στο "Σπύρος Λούης" και δεν έχουν ξεχαστεί.

Κάτι παθαίνουν οι ποδοσφαιριστές στο Ολυμπιακό Στάδιο, σε κάποιους δεν έχει ταιριάξει η αύρα αυτού του γηπέδου και τους έκανε ν' αντιδράσουν απρεπώς. Δεν θ' αναφερθούμε σ' ένα ή δύο γεγονότα, αλλά σε δέκα! Δεν τα λες και λίγα...

Με αφορμή το επεισοδιακό πέρασμα τον Αμρ Ουάρντα -που τσακώθηκε και με τα... δοκάρια- στο Ολυμπιακό Στάδιο, στο δεύτερο ματς της ΑΕΚ με τον Ατρόμητο, το Sport24.gr σας θυμίζει ανάλογες περιπτώσεις, παρόμοιες με του Αιγύπτιου. Στιγμές που συνάδελφοι του ξέφυγαν, έβαλαν στην άκρη την ιδιότητα του επαγγελματία, ξέχασαν πως γύρω υπήρχαν κάμερες και ενήργησαν με χειρονομίες και βωμολοχίες.

Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι, αρχίζουμε το θέμα μας από τη σεζόν 1987 - 1988. Στον τελικό του Κυπέλλου, σ' ένα φοβερό παιχνίδι, ο Παναθηναϊκός πήρε την κούπα στα πέναλτι από τον Ολυμπιακό.

Οι "πράσινοι" είχαν ισοφαρίσει σε 2-2 στην παράταση, στο 102', με τον Χρήστο Δημόπουλο. Ο επιθετικός του Τριφυλλιού αμέσως μόλις σκόραρε έκανε αυτό που θα δείτε παρακάτω. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο ίδιο ματς, όταν ο Σαργκάνης έπιασε το τελευταίο πέναλτι ενήργησε όπως ο Σιμεόνε με την Γιουβέντους:

Χειρονομίες στο ΟΑΚΑ που "έγραψαν" ιστορία

Συνεχίζουμε με το πιο χαρακτηριστικό της κατηγορίας αυτής. Ο πρώτος διδάξας των χειρονομιών δεν ήταν Έλληνας, αλλά Αργεντινός. Εννοείται πως αναφερόμαστε στον περίφημο τρόπο που ο Νάβας της ΑΕΚ έδειξε το... σκορ ενός ντέρμπι της Ένωσης με τον Ολυμπιακό τη σεζόν 2000 - 2001:

Χειρονομίες στο ΟΑΚΑ που "έγραψαν" ιστορία

Οκτώ χρόνια αργότερα, ξανά, σε ΑΕΚ - Ολυμπιακός συναντούμε την περίπτωση του Σωτήρη Κυργιάκου. Το περιστατικό συνέβη στον ιστορικό τελικό του Κυπέλλου το 2009. Ο Κυργιάκος, τραυματισμένος ενώ καθόταν στον πάγκο, μετά το γκολ του Νάτσο Σκόκο για το 3-2 γύρισε προς τους "ερυθρόλευκους" και έκανε το παρακάτω:

Χειρονομίες στο ΟΑΚΑ που "έγραψαν" ιστορία

Βέβαια, δεν ήταν μόνο ο Κυργιάκος που ξέφυγε στο συγκεκριμένο ματς. Και ο Γκαλέτι το παράκανε όταν ο Ντάρμπισιρ ισοφάρισε σε 3-3 στα τελευταία δευτερόλεπτα της κανονικής διάρκειας του τελικού. Ιδού τα πειστήρια:

Χειρονομίες στο ΟΑΚΑ που "έγραψαν" ιστορία

Τη σκυτάλη από τον Νάβας στο πώς να δείχνει ένας ποδοσφαιριστής το... σκορ πήρε το 2010 - 2011 ο Χοσέ Χολέμπας. Ο πρώην αριστερός μπακ του Ολυμπιακού, καθώς πήγαινε προς τ' αποδυτήρια για το 15λεπτο μπρέικ του ημιχρόνου, ύψωσε τα δυο του χέρια και όλα τα υπόλοιπα έμειναν στην ελληνική ποδοσφαιρική ιστορία και στο μυαλό των οπαδών της ΑΕΚ που ήταν οι αποδέκτες της χειρονομίας του παίκτη της Γουότφορντ:

Χειρονομίες στο ΟΑΚΑ που "έγραψαν" ιστορία

Πάμε στον Γιώργο Κατίδη και στο απόλυτο παράδειγμα "αυτοκαταστροφής" το 2013. Σ' ένα ΑΕΚ - Βέροια (2-1), όταν η Ένωση πάλευε για να σωθεί (και δεν τα κατάφερε) ο Κατίδης σκόραρε το νικητήριο γκολ και επέλεξε να πανηγυρίσει με το δεξί του χέρι υψωμένο. Ο τρόπος ήταν τέτοιος που παρέπεμπε σε ναζιστικό χαιρετισμό. Οι δικαιολογίες του Κατίδη δεν έπιασαν τόπο και από εκείνο το βράδυ της 16ης Μαρτίου η καριέρα του ουσιαστικά διαλύθηκε:

Χειρονομίες στο ΟΑΚΑ που "έγραψαν" ιστορία

Το 2014 - 2015, για μία ακόμη φορά σε ΑΕΚ - Ολυμπιακός, είχαμε κρούσμα άσεμνης χειρονομίας. Στον επαναληπτικό του Κυπέλλου, ο Χάρα με γκολ στις καθυστερήσεις απέκλεισε τους "κιτρινόμαυρους". Ο συμπαίκτης του σκόρερ, Παϊτίμ Κασάμι δεν συγκράτησε τον ενθουσιασμό του και έκανε προς τον κόσμο της Ένωσης αυτό που θα δείτε στο καρέ που ακολουθεί:

Χειρονομίες στο ΟΑΚΑ που "έγραψαν" ιστορία

Στις 7 Οκτωβρίου του 2018, ο Κώστας Φορτούνης στο ντέρμπι (μην ξαφνιαστείτε) ΑΕΚ - Ολυμπιακός πέτυχε ένα πανέμορφο γκολ και... τιμωρήθηκε. Γιατί; Έτρεξε προς τις κερκίδες και οι κάμερες τον "συνέλαβαν" να λέει: " Εγώ σας γ@μ@ω..."

Χειρονομίες στο ΟΑΚΑ που "έγραψαν" ιστορία

Ντέρμπι ΑΕΚ - ΠΑΟΚ! Το ημερολόγιο έγραφε 3/2/2019 και ο Πέτρος Μάνταλος πανηγυρίζοντας το γκολ του 1-1 από τον Πόνσε, κλήθηκε από το Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό όργανο σε απολογία, επειδή η συμπεριφορά του θεωρήθηκε. Όπως και ο Φορτούνης, έτσι και ο Μάνταλος τιμωρήθηκε με μία αγωνιστική για τη χειρονομία του:

Χειρονομίες στο ΟΑΚΑ που "έγραψαν" ιστορία

Το κρούσμα της "κατάρας" του ΟΑΚΑ με πρωταγωνιστή τον αρχηγό της ΑΕΚ ήταν το τελευταίο μέχρι τα καμώματα του Αμρ Ουάρντα. Θα ανανεωθεί η παρούσα λίστα ή θα μπει "ΣΤΟΠ" σε τέτοιου είδους ενέργειες, εσείς τι λέτε;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ SPORT24.GR:

Ατρόμητος: "Εμείς θα επιληφθούμε για Ουάρντα, εσείς να απολογηθείτε"
ΑΕΚ - Ατρόμητος 3-0: Με πειστική εμφάνιση στα ημιτελικά του Κυπέλλου
ΑΕΚ - Ατρόμητος: Ο Ουάρντα απάντησε με τα Κύπελλα του ΠΑΟΚ στις αποδοκιμασίες
ΑΕΚ - Ατρόμητος: Ανέβασε χυδαίο μήνυμα ο Ουάρντα και μετά το κατέβασε
Η ένταση ανάμεσα σε Ουάρντα και Λυμπερόπουλο (VIDEO)
Το VIDEO της έντασης Ουάρντα με οπαδούς της ΑΕΚ έξω από τη μεικτή ζώνη
TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ