ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΑΕΚ - Ατρόμητος 3-0: Με πειστική εμφάνιση στα ημιτελικά του Κυπέλλου

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΟΣ / ΑΕΚ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΟΣ / ΑΕΚ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η ΑΕΚ επικράτησε με 3-0 του Ατρόμητου παίζοντας αρκετά καλά στην αναμέτρηση του ΟΑΚΑ όπου είχε και τρία δοκάρια και αρκετές ευκαιρίες για να αυξήσει και άλλο τον δείκτη του σκορ. (VIDEOS)

Μια άνετη, όπως εξελίχθηκε, πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος πήρε η ΑΕΚ επικρατώντας με 3-0 του Ατρόμητου στη ρεβάνς του Περιστερίου και με συνολικό σκορ 4-0 οι "κιτρινόμαυροι" θα βρεθούν στην κλήρωση της Παρασκευής.

Η ΑΕΚ παίζοντας αρκετά καλά στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης πέτυχε τρία γκολ ενώ είχε και τρία δοκάρια και αρκετές ακόμα ευκαιρίες για να αυξήσει τον δείκτη του σκορ.

Οι Πόνσε, Μάνταλος και Λιβάγια τα έκαναν όλα μέσα στον αγωνιστικό χώρο με τον Αργεντινό να ανοίγει το σκορ με πανέμορφο γκολ και τον αρχηγό να πετυχαίνει δυο τέρματα ενώ ο Κροάτης είχε δυο ασίστ. Ενώ ο Μπακασέτας αγωνίστηκε σε ρόλο αριστερού μπακ χαφ σε μια έκπληξη από πλευράς Μανόλο Χιμένεθ.

Οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύτηκαν κάθε λάθος της άμυνας του Ατρόμητου και δεν άφησαν κανένα περιθώριο στην ομάδα του Περιστερίου να διεκδικήσει κάτι αξιόλογο από την αναμέτρηση.

Η ΑΕΚ παρατάχθηκε με αλλαγές σε σχέση με το ματς κόντρα στον Απόλλωνα Σμύρνης με τους Μπάρκα, Μπακασέτα και Σιμόες να επιστρέφουν στο αρχικό σχήμα των "κιτρινόμαυρων". Μάλιστα ο Έλληνας διεθνής επιθετικός έπαιξε στον ρόλο του αριστερού μπακ χαφ με την ΑΕΚ να παίζει με τριάδα στην άμυνα με τον Τσόσιτς, Οικονόμου και Μπακάκη και τον Μπακασέτα να καλύπτει την αριστερή πλευρά των 'κιτρινόμαυρων".

Από την άλλη ο Ατρόμητος που παρατάχθηκε με απουσίες στο ΟΑΚΑ κατέβηκε στον αγωνιστικό χώρο με 3-4-3 με τον Μπρούνο να παίζει αριστερό μπακ.

ΔΟΚΑΡΙ ΚΑΙ ΓΚΟΛ ΣΕ 11' ΛΕΠΤΑ

Το ματς ξεκίνησε αρκετά καλά για τον Ατρόμητο που θα μπορούσε να βρεθεί μπροστά στο σκορ στο 5'. Ο Ουάρντα εκτέλεσε φάουλ από τα αριστερά με τη μπάλα να παίρνει περίεργη τροχιά, να σκάει προ του Μπάρκα, ο οποίος με όμορφη επέμβαση απομάκρυνε την τελευταία στιγμή.

Οι γηπεδούχοι απάντησαν στο 8' με τον ίδιο τρόπο. Ο Γκάλο εκτέλεσε το φάουλ και είδε τη μπάλα να πηγαίνει στο στο αριστερό κάθετο δοκάρι και εν συνεχεία στον ώμο του Θεοδωράκη και έξω με το 0-0 να παραμένει.

Τρία λεπτά αργότερα όμως η ΑΕΚ άνοιξε το σκορ με τον Πόνσε. Ο Γκάλο εκτέλεσε το πλάγιο από τα δεξιά με τους Ρσιβάνη και Χατζηισαΐας να συγκρούονται στον αέρα. Ο Αργεντινός πήρε τη μπάλα και με εξαιρετικό σουτ άνοιξε το σκορ.

Η ΑΕΚ συνέχισε να απειλεί με τον Γκάλο στο 17' να σουτάρει και τον Θεοδωράκη αυτή τη φορά να απομακρύνει. Ενώ και στο 24' ο γκολκίπερ του Ατρόμητου έπιασε το σουτ του Πόνσε και εν συνεχεία ο Λιβάγια δεν μπόρεσε να πιάσει το γυριστό.

ΔΕΥΤΕΡΟ ΔΟΚΑΡΙ ΜΕ ΤΟΝ ΛΙΒΑΓΙΑ

Ο Ατρόμητος απείλησε ξανά στο 38' όταν σε σέντρα από τα δεξιά ο Ουάρντα δεν μπόρεσε να πάρει την κεφαλιά από τον Οικονόμου και εν συνεχεία το σουτ του Μπρούνο κόντραρε πάνω στα σώματα.

Οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν να τελειώσουν το ματς στο 43' αλλά το σουτ του Λιβάγια από το ύψος του πέναλτι μετά την μπαλιά του Γκάλο σταμάτησε και πάλι στο αριστερό δοκάρι του Θεοδωράκη. Αυτή ήταν και η τελευταία καλή στιγμή στο πρώτο 45λεπτο.

ΚΑΘΑΡΙΣΕ ΤΗΝ ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΣΤΟ 51'

Ο Κάναντι θέλησε να κάνει με την έναρξη του δευτέρου μέρους περισσότερο επιθετική την ομάδα του βάζοντας στο ματς τον Κατράνη και βγάζοντας τον Χατζηισαΐα. Μάλιστα και το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με καλή στιγμή για την ομάδα του Περιστερίου αφού στο 49' ο Ουάρντα εκτέλεσε φάουλ από καλή θέση με τον Μπάρκα να μπλοκάρει.

Η ΑΕΚ όμως καθάρισε την πρόκριση στο 51' όταν ο Μάνταλος εκμεταλλεύτηκε νέο λάθος της άμυνας του Ατρόμητου. Ο Σάκιτς εκτέλεσε το πλάγιο με τον Άλεφ να κόβει, τον Λιβάγια να παίρνει την κεφαλιά πάσα προς τον Μάνταλο και ο αρχηγός των "κιτρινόμαυρων" δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 2-0.

Η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ συνέχισε να πιέζει και στο 55' είχε νέο δοκάρι, το τρίτο στο ματς. Σε παράλληλη σέντρα του Γκάλο από τα δεξιά ο Μάνταλος με πλασέ έστειλε τη μπάλα στο δεξί κάθετο δοκάρι του Θεοδωράκη.

Η μεγαλύτερη στιγμή του Ατρόμητου χάθηκε στο 60' της αναμέτρησης όταν ο Ουάρντα έδωσε στον Ενσικουλού ο οποίος βγήκε από τα δεξιά, πέρασε και τον Μπάρκα που είχε βγει εκτός περιοχής, αλλά το πλασέ που επιχείρησε έφυγε σύριζα από το αριστερό δοκάρι της ΑΕΚ. Τέσσερα λεπτά αργότερα και πάλι ο Ενσικουλού προσπάθησε από δύσκολη θέση να νικήσει τον Μπάρκα αλλά δεν τα κατάφερε.

ΕΚΡΥΨΑΝ ΤΗ ΜΠΑΛΑ ΛΙΒΑΓΙΑ-ΜΑΝΤΑΛΟΣ

Η ΑΕΚ έφτασε και σε τρίτο γκολ στο 71' της αναμέτρησης όταν Λιβάγια και Μάνταλος έκρυψαν τη μπάλα. Ο Κροάτης έδωσε στον αρχηγό των "κιτρινόμαυρων" ο οποίος με τακουνάκι του έδωσε ξανά τη μπάλα. Ο Λιβάγια μπήκε στην περιοχή και τη γύρισε παράλληλα με τον Μάνταλο με πλασέ να κάνει το 3-0.

Εν συνεχεία οι δυο ομάδες προχώρησαν σε αλλαγές και αυτό επηρέασε την απόδοση τους με την ΑΕΚ να συνεχίζει να έχει την υπεροχή στο παιχνίδι και την ομάδα του Νταμίρ Κάναντι να μην μπορεί να δημιουργήσει κάποια απειλεί προς την εστία του Μπάρκα.

Γήπεδο: ΟΑΚΑ

Διαιτητής: Αναστάσιος Παπαπέτρου

Γκολ: 11' Πόνσε, 51'-71' Μάνταλος

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Μπάρκας, Γκάλο, Τσόσιτς (81' Σβάρνας), Οικονόμου, Μπακάκης, Σιμόες (75' Κρίστιστιτς), Αλέφ, Μπακασέτας, Μάνταλος, Λιβάγια (84' Μπογιέ), Πόνσε.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Νταμίρ Κάναντι): Θεοδωράκης, Σάκιτς, Χατζηισαΐας (46' Κατράνης), Καρασαλίδης (73' Στρούγγης), Ρισβάνης, Μπρούνο, Μπουσουλάτζιτς, Βασιλακάκης, Ενσικουλού, Ουάρντα (75' Μανούσος), Κουλούρης.

Θυμηθείτε εδώ το LIVE της αναμέτρησης:

TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ