EUROPEAN SUPER LEAGUE

ECA για European Super League: "Πότε θα προχωρήσει απ' την εναλλακτική πραγματικότητά της η A22;"

Ο πρόεδρος της Παρί Σεν Ζερμέν, Νασέρ Αλ-Κελαϊφί
Ο πρόεδρος της Παρί Σεν Ζερμέν, Νασέρ Αλ-Κελαϊφί © 2022 EMRAH GUREL / AP IMAGES

Η ECA επιτέθηκε στην Α22 για το ζήτημα της European Super League υποστηρίζοντας ότι είναι εκτός πραγματικότητας.

Η ECA αποτελεί τον φορέα που εκπροσωπεί τα συμφέροντα των ευρωπαϊκών συλλόγων από τη σύστασή της το 2008 και η οποία έχει το θεσμικό δικαίωμα να κάθεται στο ίδιο τραπέζι με FIFA και UEFA για κάθε ζήτημα.

Η αντίθεσή της με τη European Super League είχε εκπεφραστεί από την αρχή του σχίσματος στο ποδόσφαιρο και συνεχίζεται μέχρι σήμερα, με την ενημέρωση της A22 για το μέλλον της λίγκας.

Με ασυνήθιστα σκληρή ανακοίνωση, η ECA επιτέθηκε στην Α22, υποστηρίζοντας ότι βρίσκεται εκτός πραγματικότητας.

Η ανακοίνωση της ECA

"Η ECA σημειώνει την τελευταία τοποθέτηση από την Α22 της εναλλακτικής πραγματικότητάς της. Ωστόσο, στον πραγματικό κόσμο, αυτή η ανακατασκευασμένη ιδέα ήδη έχει προταθεί, συζητηθεί και απορριφθεί πλήρως από όλους τους φορείς του ποδοσφαίρου από το 2019.

Αυτή είναι απλώς άλλη μια σκόπιμα παραποιημένη και παραπλανητική προσπάθεια αποσταθεροποίησης της εποικοδομητικής δουλειάς που πραγματοποιείται αυτήν τη στιγμή μεταξύ των πραγματικών φορέων του ποδοσφαίρου για να προχωρήσουν τα πράγματα προς το γενικό συμφέρον του ευρωπαϊκού διασυλλογικού παιχνιδιού.

Ως ο μοναδικός οργανισμός που αναγνωρίζεται από τη FIFA και την UEFA που εκπροσωπεί συλλόγους σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο, και ο μόνος φορέας μέσω του οποίου οι σύλλογοι έχουν πραγματική εκπροσώπηση στη λήψη αποφάσεων, η ECA επαναλαμβάνει τη μακροχρόνια αντίθεσή της στη European Super League και σε οποιοδήποτε αποσχιστήριο σχέδιο.

Τα τελευταία χρόνια έχει επιτευχθεί μεγάλη πρόοδος και θετική αλλαγή από την ECA σε συνεργασία με όλους τους φορείς του ποδοσφαίρου –UEFA, FIFA και τις συνομοσπονδίες, εθνικές ομοσπονδίες, λίγκες, φιλάθλους, παίκτες και συλλόγους όλων των μεγεθών– που εργάζονται προς όφελος ολόκληρου του ευρωπαϊκού ποδοσφαιρικού οικοσυστήματος.

Από το 2024 περισσότεροι σύλλογοι από περισσότερες χώρες θα συμμετέχουν στις ευρωπαϊκές διασυλλογικές διοργανώσεις ανδρών κάθε σεζόν, μεγεθύνοντας το πάθος για το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο και αυξάνοντας σημαντικά το ποσό των εσόδων που μοιράζονται. Αξιοσημείωτη πρόοδος μπορεί να παρατηρηθεί σε άλλες πτυχές του παιχνιδιού, από το ποδόσφαιρο γυναικών, τη νεολαία και την ανάπτυξη των ακαδημιών, τα οικονομικά, τη ρύθμισή τους έως τη βιωσιμότητα και τον κοινωνικό αντίκτυπο.

Έτσι μοιάζει η πραγματική αλλαγή. Εμείς προχωρήσαμε, πότε θα κάνει το ίδιο η Α22;"

TAGS EUROPEAN SUPER LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ