EUROPEAN SUPER LEAGUE

European Super League: Νέο format με 60-80 ομάδες και 14 αγώνες ανά σεζόν

Ο πρόεδρος της Ρεάλ, Φλορεντίνο Πέρεθ, παρακολουθεί προπόνηση της ομάδας του στο Παρκ Ντε Πρενς πριν από αγώνα στο Champions League με την Παρί | 14 Φεβρουαρίου 2022
Ο πρόεδρος της Ρεάλ, Φλορεντίνο Πέρεθ, παρακολουθεί προπόνηση της ομάδας του στο Παρκ Ντε Πρενς πριν από αγώνα στο Champions League με την Παρί | 14 Φεβρουαρίου 2022 @2022 FRANCOIS MORI/AP IMAGES

Η πρότζεκτ της European Super League επιστρέφει με νέο format, σύμφωνα με το οποίο θα πρόκειται για μία ανοικτή διοργάνωση από 60 μέχρι 80 ομάδες, όπως ανακοίνωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας Α22, Μπερντ Ράιχαρτ, στην Die Welt.

Το πρότζεκτ της European Super League όχι μόνο δεν έχει εγκαταλειφθεί από τις Ρεάλ, Μπαρτσελόνα και Γιουβέντους, αλλά επιστρέφει στο προσκήνιο με νέο, ανανεωμένο format.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε στη γερμανική Die Welt ο Μπερντ Ράιχαρτ, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας Α22, που είναι υπεύθυνη για την προώθηση και το μάρκετινγκ της λίγκας, το πλάνο προϋποθέτει τη δημιουργία μία ανοιχτής της διοργάνωσης, που θα μπορούσε να περιλαμβάνει από 60 έως και 80 ομάδες διαφόρων κατηγοριών.

Δεν θα υπάρχουν μόνιμα μέλη στη Λίγκα, ενώ οι ομάδες θα παίζουν τη σεζόν τουλάχιστον 14 αγώνες. Όπως ανέφερε μεταξύ άλλων ο Ράιχαρτ: "Τα θεμέλια του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου κινδυνεύουν να καταρρεύσουν. Ήρθε η ώρα για αλλαγή".

Θυμίζουμε ότι πρόσφατα η European Super League κέρδισε την έφεση σχετικά με τη δυνατότητα της FIFA και της UEFA να επιβάλλουν κυρώσεις στους συλλόγους που ανήκουν ήδη σε αυτήν, δηλαδή Ρεάλ, Μπαρτσελόνα, Γιουβέντους, αλλά και σε όποιους ενταχθούν στο μέλλον.

TAGS EUROPEAN SUPER LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ