EUROPEAN SUPER LEAGUE

European Super League: Επίσημη αντίδραση από τις εγχώριες λίγκες για το νέο μοντέλο

Το τρόπαιο του Champions League
Το τρόπαιο του Champions League @ 2020 DAVID RAMOS / AP IMAGES

Η ένωση των ευρωπαϊκών λιγκών ανακοίνωσε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με το υπάρχον μοντέλο και αντιτέθηκε και στο νέο σχεδιασμό της European Super League.

Οι Ευρωπαϊκές Λίγκες, ο φορέας που εκπροσωπεί την πλειονότητα των εγχωρίων διοργανωτριών αρχών στην Ευρώπη, εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία αντιτίθεται πλήρως και στο νέο σχέδιο της European Super League, όπως το γνωστοποίησε την Πέμπτη η A22, εταιρία που έχει το management του οργανισμού.

Στην ανακοίνωση οι Ευρωπαϊκές Λίγκες εξηγούν ότι η A22 δεν ζήτησε την άποψή τους και επισημαίνει ότι δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα με το υπάρχον μοντέλο των διοργανώσεων, ώστε να χρειαστεί κάποια αλλαγή.

Η ανακοίνωση

"Οι Ευρωπαϊκές Λίγκες είναι έκπληκτες από τις σημερινές δηλώσεις της Α22, στις οποίες αναφέρεται σε ανοιχτή διαβούλευση και στα αποτελέσματά της.

Οι Ευρωπαϊκές Λίγκες -το σώμα που επίσημα εκπροσωπεί τα συμφέροντα σαράντα εγχωρίων διοργανωτών από 34 χώρες στην Ευρώπη και 1.092 συλλόγους- ποτέ δεν συναντήθηκε με την Α22, ούτε δεν τη συμβουλεύτηκαν.

Η Λίγκες υποστηρίζει πλήρως το νυν μοντέλο του ευρωπαϊκού διασυλλογικού ποδοσφαίρου, το οποίο βασίζεται σε μια ανοιχτή δομή με τη μορφή πυραμίδας, με προβιβασμό και υποβιβασμό από τις ακαδημίες μέχρι το επαγγελματικό επίπεδο σε εγχώριο επίπεδο και όπου η πρόκριση στις διασυλλογικές διοργανώσεις της UEFA βασίζονται στην ετήσια απόδοση στις εγχώριες διοργανώσεις.

Αυτό το μοντέλο δεν έχει υποστεί κάποια ζημιά και δεν χρειάζεται επιδιόρθωση".

TAGS EUROPEAN SUPER LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ