THE SPORTS ECONOMIST

Δημήτρης Νικολάου: Χορός μνηστήρων για τον Έλληνα στόπερ

Ο Δημήτρης Νικολάου
Ο Δημήτρης Νικολάου GIUSEPPE MAFFIA/NURPHOTO/NURPHOTO VIA AFP

Όντως η Άιντραχτ παρακολουθεί τον Δημήτρη Νικολάου, ο οποίος εκτός Ιταλίας βρίσκεται στις λίστες (κυρίως) και της Φράιμπουργκ, με το πιο ζεστό ενδιαφέρον να προκύπτει από ομάδες του καμπιονάτο (Νάπολι, Φιορεντίνα) και να προοιωνίζει δεύτερο διαδοχικό καλοκαίρι μεταγραφής για τον στόπερ της Σπέτσια, η οποία αντιδρώντας στη ζήτηση του Έλληνα αμυντικού, ολοένα και αυξάνει τις αξιώσεις της.

Μπορεί τα κατά καιρούς δημοσιεύματα που θέλουν την Άιντραχτ Φρανκφούρτης να ενδιαφέρεται για παίκτες από τη Super League Interwetten να διαψεύδονται συνεχώς και αδιαλείπτως από τους υπευθύνους του γερμανικού συλλόγου (ακόμη και τα πιο πρόσφατα που έκαναν λόγο για παρουσία ανθρώπων του club στο προ εβδομάδας ντέρμπι των "αιωνίων" στη Λεωφόρο διαψεύστηκαν κατηγορηματικά σε επικοινωνία που είχε το SPORT24), αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν υπάρχουν Έλληνες στη λίστα των "αετών".

Χτεσινό δημοσίευμα στη Γερμανία έφερε τον Δημήτρη Νικολάου σε πρώτο πλάνο για τον γερμανικό σύλλογο, επισημαίνοντας πως είναι από τους βασικούς υποψηφίους να αντικαταστήσει τον Μάρτιν Χιντερέγκερ, ο οποίος – προς αναζήτηση ρευστού- αναμένεται να πωληθεί το επόμενο καλοκαίρι. Ξεκαθαρίζεται μάλιστα πως άνθρωποι της Άιντραχτ θα παρακολουθήσουν από κοντά αύριο, Μεγάλο Σάββατο, τον Νικολάου στην αναμέτρηση της Σπέτσια με την Τορίνο.

Η αλματώδης εξέλιξη, η Εθνική και η Φράιμπουργκ

Δείγμα μόνο της αλματώδους εξέλιξης του 24χρονου κεντρικού αμυντικού. Αριστεροπόδαρος, με μπόι που φτάνει το 1.90, διεθνής μετά τις τελευταίες κλήσεις του Γκουστάβο Πογέτ, μετρώντας 3,5 πλέον σεζόν στα ιταλικά γήπεδα και με επιβεβαίωση δυναμικής από τη φετινή του εξαιρετική εικόνα στη Serie A. Πακέτο που προφανώς δεν περνάει απαρατήρητο και δεν αφορά μόνο ιταλικές ομάδες.

Πέραν της Φρανκφούρτης, ο Νικολάου βρίσκεται στη λίστα και της Φράιμπουργκ ως πιθανός αντικαταστάτης του Νίκο Σλότερμπεκ (οδεύει προς Ντόρτμουντ, κίνηση που αν γίνει, ελαχιστοποιεί τις πιθανότητες μετακίνησης στους Βεστφαλούς για έναν άλλον Ελληνα, τον Ντίνο Μαυροπάνο), ενώ ακόμη και ομάδες από την Αγγλία έχουν καταγράψει την πρόοδο του διεθνή στόπερ.

Στο στόχαστρο και ιταλικών ομάδων

Αυτονόητο πάντως πως και λόγω… εντοπιότητας, το πλέον προχωρημένο ενδιαφέρον προκύπτει από ιταλικές ομάδες, με το πιο "καυτό" και πάγιο να είναι αυτό της Νάπολι. Την περασμένη άλλωστε μεταγραφική περίοδο οι "παρτενοπέι" το εξέφρασαν, χτυπώντας την πόρτα της Σπέτσια, χωρίς όμως τότε να βρεθεί βάση διαπραγμάτευσης. Δεν είναι το μόνο, αφού και η Φιορεντίνα – και ειδικά ο τεχνικός της, Βιτσέντζο Ιταλιάνο – έχει ήδη φροντίσει να ενημερώσει σχετικά.

Υπό φυσιολογικές συνθήκες θα έμοιαζε λιγότερο πιθανό να περιμένει κανείς δεύτερη μεταγραφή για έναν ποδοσφαιριστή μέσα σε δύο διαδοχικά καλοκαίρια. Κατά πως φαίνεται όμως, το πιθανότερο σενάριο είναι πως αυτό θα συμβεί για τον Νικολάου, μετά την περυσινή του μετακόμιση στην Σπέτσια, οι απαιτήσεις της οποίας – ακόμη ένα στοιχείο ενδεικτικό προόδου, αλλά και ζήτησης… - για την παραχώρηση του 24χρονου αμυντικού προσεγγίζουν πλέον τα 10 εκατ. ευρώ.

TAGS THE SPORTS ECONOMIST ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ