ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Εθνική Ελλάδος: Χωρίς Μανωλά, Σωκράτη οι πρώτες κλήσεις του Πογέτ, έκπληξη με Κουρφαλίδη

Ο Γκουστάβο Πογέτ στην παρουσίασή του ως ο νέος προπονητής της Εθνικής Ελλάδας
Ο Γκουστάβο Πογέτ στην παρουσίασή του ως ο νέος προπονητής της Εθνικής Ελλάδας EUROKINISSI

Ο Γκουστάβο Πογέτ έκανε τις πρώτες του κλήσεις στην Εθνική και δεν συμπεριλαμβάνονται τελικά οι Μανωλάς και Παπασταθόπουλος, ενώ έκπληξη αποτελεί η επιλογή για πρώτη φορά του 19χρονου, Χρήστου Κουρφαλίδη. Μίλησε με τον Μανωλά και τον Κουρμπέλη ο Ουρουγουανός και συμφωνήθηκε να μην κληθούν τώρα λόγω μεγάλης επιβάρυνσης.

Είκοσι έξι ποδοσφαιριστές περιλαμβάνει η πρώτη πρόσκληση του νέου ομοσπονδιακού προπονητή, Γουστάβο Πογέτ, για τους εκτός έδρας φιλικούς αγώνες με την Ρουμανία (25/3) και το Μαυροβούνιο (28/3).

Ο 54χρονος Ουρουγουανός εκλέκτορας δεν κάλεσε αυτή την φορά τους Μανωλά, Παπασταθόπουλο και Σιόβα, ενώ έκπληξη αποτελεί η παρθενική κλήση του Χρήστου Κουρφαλίδη της Κάλιαρι. Η πρώτη προπόνηση είναι προγραμματισμένη για την Δευτέρα το απόγευμα στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά.

Να τονιστεί πάντως πως ο Πογέτ έχει μιλήσει με όλους τους παίκτες και μάλιστα στην αποστολή επρόκειτο να είναι κανονικά για τα δύο φιλικά οι Μανωλάς και Κουρμπέλης, με τους οποίους συζήτησε και συμφωνήθηκε να μην κληθούν αυτή την φορά, διότι είναι πολύ επιβαρυμένοι.

Με τον αμυντικό του Ολυμπιακού συνομίλησαν χθες (15/3) και οι Κωνσταντινίδης - Φύσσας και τονίστηκε ότι δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα. Άπαντες, λοιπόν, είναι πλέον κανονικά στην διάθεση του Πογέτ για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα.

Ο 19χρονος Κουρφαλίδης που κλήθηκε, είναι μέσος, παίζει στην Primavera με την Κάλιαρι, ενώ ο Βάλτερ Ματσάρι τον χρησιμοποίησε για πρώτη φορά στη Serie Α στις 23 Ιανουαρίου με τη Φιορεντίνα, όπου αγωνίστηκε 26' . Η επόμενη συμμετοχή του ήταν με την Αταλάντα για ένα λεπτό.

Αναλυτικά οι κλήσεις του:

Οδυσσέας Βλαχοδήμος, Αλέξανδρος Πασχαλάκης, Γιώργος Αθανασιάδης, Γιώργος Τζαβέλλας, Παντελής Χατζηδιάκος, Κωνσταντίνος Μαυροπάνος, Κώστας Τσιμίκας, Κώστας Σταφυλίδης, Δημήτρης Γούτας, Γιώργος Κυριακόπουλος, Δημήτρης Νικολάου, Λάζαρος Ρότα, Μανώλης Σιώπης, Μάριος Βρουσάι, Ανδρέας Μπουχαλάκης, Χρήστος Κουρφαλίδης, Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος, Δημήτρης Λημνιός, Πέτρος Μάνταλος, Γιώργος Μασούρας, Τάσος Μπακασέτας, Τάσος Δουβίκας, Δημήτρης Πέλκας, Γιώργος Γιακουμάκης, Ευθύμης Κουλούρης, Βαγγέλης Παυλίδης.

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΠΟ ΓΚΟΥΣΤΑΒΟ ΠΟΓΕΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ