THE SPORTS ECONOMIST

Νικολάου: Το ενδιαφέρον της Νάπολι και όχι μόνο

Ο Δημήτρης Νικολάου με τη φανέλα της Σπέτσια
Ο Δημήτρης Νικολάου με τη φανέλα της Σπέτσια ACTION PLUS SPORT IMAGES/ALAMY/VISUALHELLAS.GR

Ο Δημήτρης Νικολάου όντως βρίσκεται μεταξύ των επιλογών της Νάπολι για τη διαδοχή του Κώστα Μανωλά, χωρίς όμως ακόμη να έχει γίνειεπαφή μεταξύ των εμπλεκομένων πλευρών. Στα 7 εκατ. ευρώ οι απαιτήσεις της Σπέτσια, ενώ Φιορεντίνα και Αταλάντα καραδοκούν.

Παρακολουθώντας τα φετινά παιχνίδια της Σπέτζια στη Serie A, μόνο παράλογο δεν είναι πως το πρώτο πρώτο όνομα που - αξιόπιστα και έγκυρα - ιταλικά media ανέφεραν ως βασική υποψηφιότητα για να διαδεχτεί τον Κώστα Μανωλά στο δυναμικό της Νάπολι ήταν αυτό του Δημήτρη Νικολάου.

Ο 23χρονος κεντρικός αμυντικός πραγματοποιεί καταπληκτικό πρώτο μισό σεζόν -και δεύτερο στην καριέρα του μετά το εξάμηνο του δανεισμού του στην Έμπολι, τον Ιανουάριο του 2019- στην κορυφαία κατηγορία του ιταλικού ποδοσφαίρου. Ξεχωρίζει, προσελκύοντας συνεχώς ολοένα και περισσότερα βλέμματα, ανεβάζοντας σταθερά και το επίπεδο των ομάδων που τον τσεκάρουν. Και όχι μόνο.

Η Νάπολι, μετά και την αποχώρηση του Μανωλά, θα κινηθεί στο μεταγραφικό παζάρι του Ιανουαρίου για 1+1 κεντρικούς αμυντικούς, αφού το Κύπελλο Εθνών Αφρικής θα της στερήσει για σημαντικό διάστημα και τον Καλιντού Κουλιμπαλί.

Ο Νικολάου, όντως είναι μεταξύ των επιλογών που τσεκάρουν οι "παρτενοπέι", συγκεντρώνοντας όλα όσα και επενδυτικά και άμεσα αναζητούν. Στα 23 του μόλις, αριστεροπόδαρος, με εξαιρετική τεχνική και συμμετοχή στο build up, δείχνει ήδη και απόλυτα προσαρμοστικός στις απαιτήσεις του καμπιονάτο. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως τόσο η Αταλάντα όσο (κυρίως) η Φιορεντίνα έχουν ήδη διερευνήσει προθέσεις, γνωστοποιώντας το δικό τους ενδιαφέρον.

Η Νάπολι, ακόμη, δεν το έχει κάνει. Ούτε προς τη Σπέτσια ούτε προς την πλευρά του Νικολάου. Το σίγουρο πάντως είναι πως μπορεί να χρηματοδοτήσει την αγορά του Ελληνα στόπερ μόνο και μόνο από τα χρήματα που γλιτώνει από το υπόλοιπο του συμβολαίου του Μανωλά (συνυπολογίζοντας μάλιστα και όσα χρειαστούν για τις απολαβές του Νικολάου), χωρίς δηλαδή να χρειαστεί κάποια έξτρα εκταμίευση.

Και αυτό παρότι οι απαιτήσεις της Σπέτσια είναι κατά τι υψηλότερες από αυτές που ανέφεραν τα δημοσιεύματα στη γειτονική χώρα και κυμαίνονται γύρω στα 7 εκατ. ευρώ. Ενδεικτικό και αυτό της εξέλιξης και της δυναμικής του Νικολάου, ο οποίος αποκτήθηκε το περασμένο καλοκαίρι (υπογράφοντας πενταετές συμβόλαιο) έναντι 3 εκατ. ευρώ και μέσα σε μισή σεζόν έχει υπερδιπλασιάσει την αγοραστική του τουλάχιστον αξία.

Κάτι που δεν επηρεάζεται ούτε και από την τιμωρία που έχει επιβληθεί στην Σπέτσια από το περασμένο καλοκαίρι, τιμωρία που δεν της επιτρέπει να πραγματοποιήσει μεταγραφές στις επόμενες τέσσερις μεταγραφικές περιόδους, αρχής γενομένης από τον προσεχή Ιανουάριο ως και το καλοκαίρι του 2023 (εκκρεμεί προσφυγή στο CAS, αλλά στην καλύτερη η ποινή να μειωθεί στο μισό). Παράλληλα όμως δεν κλείνει και τον δρόμο κανενός, με τον Νικολάου να γνωρίζει πως σε περίπτωση που έρθει – απ' οπουδήποτε – πρόταση που θα ικανοποιεί τις απαιτήσεις της Σπέτσια, τότε κανείς στο "Αλμπέρτο Ρίκο" δεν θα του κλείσει τον δρόμο.

Ακόμη και αν – όπως δείχνει ήδη η δραστηριότητα που τον αφορά και τον εμπλέκει – προκύψει στην επερχόμενη μεταγραφική περίοδο.

TAGS THE SPORTS ECONOMIST ΝΑΠΟΛΙ SERIE A
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ