EUROPA LEAGUE

Χέλσινμποργκ-Πανιώνιος 1-1

Χέλσινμποργκ-Πανιώνιος 1-1
heslipanioniosgiamesa

Ο Πανιώνιος γυρνά στην Ελλάδα, με 1 υπερπολύτιμο βαθμό, αν και προηγούταν μέχρι το 83ο λεπτό με 1-0

Χωρίς να αποδώσουν ιδιαίτερα καλό ποδόσφαιρο, οι ποδοσφαιριστές του Έβαλντ Λίνεν, κατάφεραν να προηγηθούν στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου και να διατηρήσουν το προβάδισμά τους μέχρι το 83ο λεπτό της αναμέτρησης, όταν ο Λάρσον ισοφάρισε μετά από πολλές χαμένες ευκαιρίες για την ομάδα του, αφήνοντας τον Πανιώνιο με έναν μεν, υπερπολύτιμο δε βαθμό στις αποσκευές του για την επιστροφή στην Ελλάδα.
td> Οι συνθέσεις των ομάδων
Χέλσινμποργκ (Στιούαρτ Μπάξτερ): Άντερσον, Βαλσταντ, Ρόνινμπεργκ, Ταμπούρα, Άντερσον, Γιάκομπσον, Νταλ, Σκίλασον, Λάρσον, Μακεντέλε, Ομοτογιόσι

Πανιώνιος (Έβαλντ Λίνεν): Κρέσιτς, Μανιάτης, Μπερτέ, Καπετάνος, Τζίμπουρ, Μάκος, Κουμορτζί, Μαϊστόροβιτς, Γουνδουλάκης, Σπυρόπουλος, Νικολάου
td> Με μια ματιά
Ο Έβαλντ Λίνεν,γνώριζε από πριν πως η αναμέτρηση με την Χέλσινμποργκ, είναι ίσως η καθοριστικότερη για την πρόκριση στην επόμενη φάση, καθώς ο Πανιώνιος είχε την ατυχία να κληθεί να αντιμετωπίσει τις ομάδες με τις οποίες λίγο πολύ βρίσκεται στα ίδια "κυβικά" μακριά από τη Νέα Σμύρνη.

Στο "Ολύμπια" του Χέλσινμποργκ, λοιπόν, ο Έβαλντ Λίνεν, παρέταξε τον Κρέσιτς κάτω από τα γκολπόστ, τους Σπυρόπουλο, Μανιάτη, Μπερτέ, Μαϊστόροβιτς να αποτελούν την αμυντική τετράδα. Μάκος και Νικολάου, ως αμυντικά χαφ, ενώ λίγο πιο μπροστά από τους δύο και σε πιο δημιουργικό ρόλο ο Κουμορτζί, από δεξιά στην μεσαία γραμμή ξεκίνησε ο Γουνδουλάκης, αριστερά ο Καπετάνος, ενώ μοναδικός προωθημένος ήταν ο Τζιμπούρ.

Η Χέλσινμποργκ ήταν εκείνη που μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι και πάτησε μόλις στο 4ο λεπτό του παιχνιδιού με αξιώσεις την περιοχή του Πανιωνίου με τον Ομοτογιόσι όμως να στέλνει την μπάλα στα χέρια του Κρέσιτς. Οι ποδοσφαιριστές του Έβαλντ Λίνεν, άργησαν να μπουν στον ρυθμό του παιχνιδιού, αφήνοντας τους αντιπάλους τους να ελέγχουν την αναμέτρηση.

Οι "κυανέρυθροι" βλέποντας πως δεν μπορούν να μπουν στην περιοχη της σουηδικής ομάδας, από την στιγμή μάλιστα, που ο Τζιμπούρ έβγαινε πολύ μακριά από αυτήν για να πάρει την μπάλα, προσπάθησαν να ανησυχήσουν τον Άντερσον με κάποια σουτ, όπως αυτό του Νικολάου στο 11' και του Καπετάνου δύο λεπτά αργότερα χωρίς όμως κανένα από τα δύο να φτάσει στον στόχο.

Ο Γαλλοαλγερινός επιθετικός του Πανιωνίου, ήταν αυτός που απείλησε για πρώτη φορά τον τερματοφύλακα της Χέλσινμποργκ, όταν ο Σπυρόπουλος σέντραρε από αριστερά, μετά από απόκρουση των αμυντικών της σουηδικής ομάδας, η μπάλα έφτασε στον Γουνδουλάκη που με κεφαλιά πάσαρε στον Καπετάνε, ο οποίος με πλάτη προς το τέρμα έστρωσε στον Τζιμπούρ που πριν προλάβει να σουτάρει με πολύ καλές προϋποθέσεις κόπηκε από την άμυνα της Χέλσινμποργκ.

Η Χέλσινμποργκ, ανέβασε και πάλι τον ρυθμό της για να φτάσει δύο φορές κοντά στο τέρμα σε διάστημα δέκα λεπτών. Στο 23' ο Νικολάου έσωσε κόβοντας την μπάλα πριν αυτή καταλήξει στα δίχτυα, από την κεφαλιά του Λάρσον, ενώ στο 33' η κεφαλιά του Ρένινμπεργκ, έφυγε ελάχιστα ψηλότερα από το οριζόντιο δοκάρι του Κρέσιτς.

Στο μεταύ διάστημα, ο επόπτης που ήλεγχε το "μισό" της Χέλσινγμποργκ, είχε ανακόψει τον Γουνδουλάκη, ο οποίος βρέθηκε απέναντι από τον Άντερσον με λανθασμένη υπόδειξη για οφσάιντ, κάτι που επανέλαβε 12 λεπτά αργότερα, προκαλώντας τον εκνευρισμό τόσο στους παίκτες όσο και στον πάγκο του Πανιωνίου.

Στο 43ο λεπτό,οι γηπεδούχοι έφτασαν ακόμα μια φορά κοντά στο τέρμα, με τον Ομορογιόσι να περνά την μπάλα από δεξιά στον Λάρσον, ο οποίος από το ύψος του πέναλτι, πέρασε τον Μπερτέ προσωρινά, ο Κρέσιτς μπερδεύτηκε με τους αμυντικούς και βρέθηκε εκτός θέσης, όμως πριν ο έμπειρος επιθετικός σουτάρει προ κενής εστίας, ο Μπερτέ με καταπληκτικό τάκλιν, έσωσε την ομάδα του.

Ό,τι δηλαδή δεν κατάφερε να κάνει τρία λεπτά αργότερα (στο 1ο λεπτό των καθυστερήσεων) η άμυνα και ο τερματοφύλακας της Χέλσινμποργκ, όταν ο Μάριος Νικολάου, βρήκε με μπαλιά ακριβείας τον Γουνδουλάκη που με σουτ στην κίνηση πέτυχε ένα πανέμορφο τέρμα, δίνοντας το προβάδισμα για την μεγάλη εκτός έδρας νίκη στην ομάδα του.

Έχοντας 45 λεπτά ακόμα για να υπερασπιστεί το υπέρ του 1-0, ο Πανιώνιος φάνηκε νωθρός στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, το οποίο ξεκίνησε με ένα σουτ του Μακοντέλε μέσα από την περιοχή του Πανιωνίου να καταλήγει λίγο έξω από το δεξί κάθετο δοκάρι του Κρέσιτς. Οι φιλοξενούμενοι πέρασαν ιδιαίτερα δύσκολες στιγμές στο 5λεπτο 51'-55' με τους ποδοσφαιριστές της Χέλσινμποργκ να χάνουν τρείς ευκαιρίες σημαντικότερη εκ των οποίων, η κεφαλιά του Ομοτογιόσι στο 55' που κατέληξε στην συμβολή των δοκαριών του Κρέσιτς, πριν η άμυνα του Πανιωνίου διώξει.

Οι ποδοσφαιιστές του Πανιωνίου, ανέβασαν αισθητά την απόδοσή τους, με αποτέλεσμα να καταφέρουν να παγώσουν για περίπου 20 λεπτά τον ρυθμό του παιχνιδιού, κατά την διάρκεια των οποίων δεν σημειώιθηκε ούτε μία αξιόλογη φάση μπροστά από τις δύο εστίες.

Κάπου στο 75' οι ποδοσφαιριστές του Πανιωνίου, έμοιαζαν όμως κουρασμένοι και αν και οι γηπεδούχοι τους προειδοποίησαν με το χαμένο τετ-α-τετ του Μακοντέλε, όμως οι "κυανέρυθροι" δεν συμμορφώθηκαν και συνεχίζοντας στους ίδιους ρυθμούς έχασαν την ευκαιρία να φύγουν με μια νίκη-μισή πρόκριση- από την Σουηδία, καθώς ο Λάρσον μετά από γέμισμα από την άμυνα και κεφαλιά πάσα του Ρένινμπεργκ δεν αστόχησε και ισοφάρισε στο 83ο λεπτό.

Στα λεπτά που απέμεναν μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή, ο Έβαλντ Λίνεν, απουσία στράικερ στον πάγκο της ομάδας του πέρασε στην θέση του Καπετάνου και έπειτα στην κορυφή της επίθεσης τον Μαρσέλο Πλετς (!!!), ο οποίος μάλιστα έχασε μεγάλη ευκαιρία να σκοράρει και να χαρίσει την νίκη στην ομάδα του, ελάχιστα δευτερόλεπτα πριν από την εκπνοή, όμως το γυριστό του σουτ, μετά από την απόκρουση του Άντερσον στο σουτ του Γουνδουλάκη, έφυγε ψηλά άουτ, σφραγίζοντας έτσι το ισόπαλο αποτέλεσμα.
td> Όλα τα λεφτά...
- Οι οπαδοί των "κυανέρυθρων" που συνέχισαν την καλή παράδοση που θέλει τους Έλληνες οπαδούς να "επιβάλλουν" το άκουσμα μόνο της δικής τους φωνής σε κάθε ευρωπαϊκό γήπεδο, (πλην ελαχίστων εξαιρέσεων)

- Ο υπερπολύτιμος βαθμός που κατέκτησε ο Πανιώνιος στην Σουηδία

- To καταπληκτικό τέρμα του Φανούρη Γουνδουλάκη. Ο χαφ του Πανιωνίου, είναι ο άνθρωπος που καταφέρνει να κάνει τους οπαδούς του Πανιωνίου από εκεί που δυσανασχετούν με μερικές εμπνεύσεις του, να τον θεωρούν αναπόσπαστο κομμάτι του δημιουργήματος του Έβαλντ Λίνεν με μία και μοναδική κίνησή του.
td> Ας ξεχάσουμε καλύτερα...
- Το 5λεπτο 51'-55'. Οι κυανέρυθροι έμοιαζαν σαν υπνωτισμένοι. Έρμαιο στις διαθέσεις της Χέλσινμποργκ, η οποία ευτυχώς αποδείχτηκε αναποτελεσματική.
td> Βαθμολογία Ομίλου
Ομάδες Αγώνες Βαθμοί
1. Μπορντό 1 3
2. Πανιώνιος 1 1
3. Χέλσινμποργκ 1 1
4. Αούστρια Βιέννης 0 0
5. Γαλατασαράι 1 0
td> To Live του αγώνα...
Η 11άδα των φιλοξενούμενων Πανιώνιος
(Έβαλντ Λίνεν): Κρέσιτς, Μανιάτης, Μπερτέ, Καπετάνος, Τζίμπουρ, Μάκος, Κουμορτζί, Μαϊστόροβιτς, Γουνδουλάκης, Σπυρόπουλος, Νικολάου
Η 11άδα των γηπεδούχων Χέλσινμποργκ
(Στιούαρτ Μπάξτερ): Άντερσον, Βαλσταντ, Ρόνινμπεργκ, Ταμπούρα, Άντερσον, Γιάκομπσον, Νταλ, Σκίλασον, Λάρσον, Μακεντέλε, Ομοτογιόσι
1' Έναρξη αγώνα
2' Σουτ Πανιώνιος Κουμορτζί
Ο Γκανέζος μέσος του Πανιωνίου, σουτάρει όμως η μπάλα καταλήγει άουτ.
4' Σουτ Χέλσινμποργκ Ομοτογιόσι
Ο επιθετικός της Χέλσινμποργκ μπαίνει μέσα στην περιοχή σουτάρει, όμως ο Κρέσιτς αποκρούει.
7' Σχόλιο
Η Χέλσινμποργκ ήταν αυτή που ξεκίνησε πιο δυνατά στο παιχνίδι, όμως οι κυανέρυθροι μοιάζουν να ανεβάζουν την απόδοσή τους.
11' Σουτ Πανιώνιος Νικολάου
Μετά από πάσα του Κουμορτζί, ο Μάριος Νικολάου, πιάνει το σουτ, όμως αυτό είναι αδύναμο και η μπάλα καταλήγει στα χέρια του Άντερσον
13' Σουτ Πανιώνιος Καπετάνος
Ο αριστερός μέσος του Πανιωνίου, σουτάρει λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή, όμως η μπάλα καταλήγει πολύ ψηλά άουτ.
17' Κίτρινη κάρτα Χέλσινμποργκ Κ. Άντερσον
20' Σχόλιο
Ο Πανιώνιος έχει ισορροπήσει το ματς και πιέζει για ένα τέρμα.
21' Ευκαιρία Πανιώνιος Τζιμπούρ
Ο Σπυρόπουλος σεντράρει από αριστερά, η άμυνα της Χέλσινποργκ διώχνει προσωρινά, η μπάλα φτάνει στον Γουνδουλάκη, εκείνος με κεφαλιά πασάρει στον Καπετάνο, ο οποίος βρίσκεται με πλάτη στο ύψος της μικρής περιοχής στρώνει στον Τζιμπούρ, του οποίου το σουτ όμως κόβεται από αμυντικό της σουηδικής ομάδας
23' Κεφαλιά Χέλσινμποργκ Λάρσον
Έπειτα από κόρνερ από δεξιά, ο Λάρσον σηκώνεται πιο ψηλά από όλους στην περιοχή του Πανιωνίου πιάνει την κεφαλιά, η μπάλα κοντράρει στον Μανιάτη και ο Νικολάου πάνω στην γραμμή διώχνει σε κόρνερ.
29' Οφσάιντ Πανιώνιος Γουνδουλάκης
Όμορφη μπαλιά του Σπυρόπουλου, που βγάζει τον Γουνδουλάκη στην πλάτη της σουηδικής άμυνας, όμως ο επόπτης "βλέπει" οφσάιντ
33' Κεφαλιά Χέλσινμποργκ Ρένινμπεργκ
Ο Πανιώνιος αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα στις στημένες φάσεις. Από εκτέλεση φάουλ του Νταλ, ο Ρένινμπεργκ παίρνει ανενόχλητος την κεφαλιά, όμως η μπάλα καταλήγει ελάχιστα ψηλότερα από το οριζόντιο δοκάρι του Κρέσιτς
34' Κεφαλιά Πανιώνιος Καπετάνος
Ο Γουνδουλάκης σεντράρει από δεξιά, για τον Καπετάνο, ο οποίος παίρνει την κεφαλιά όμως ο Άντερσον δεν έχει πρόβλημα καθώς βλέπει την μπάλα να περνά πάνω από τα δοκάρια του
36' Κίτρινη κάρτα Πανιώνιος Νικολάου
38' Σχόλιο
Ο διαιτητής κλείνει τα μάτια σε χέρι του Νικολάου μέσα στην περιοχή του Πανιωνίου, μετά από σέντρα από αριστερά.
41' Οφσάιντ Πανιώνιος Γουνδουλάκης
Ο επόπτης που "ελέγχει" την περιοχή της Χέλσινμποργκ, κόβει και πάλι τον Γουνδουλάκη, χωρίς να συντρέχει κανένας λόγος.
43' Ευκαιρία Χέλσινμποργκ Λάρσον
Ο Ομοτογιόσι από δεξιά, πασάρει στον Λάρσον, ο οποίος από το ύψος του πέναλτι αποφεύγει προσωρινά τον Μπερτέ, ο Κρέσιτς μπερδεύται με τους αμυντικούς του και βρίσκεται εκτός θέσης, όμως πριν ο Λάρσον σκοράρει σε κενή εστία, ο Μπερτέ με εξαιρετικό τάκλιν σώζει την ομάδα του.
45' Γκολ Πανιώνιος Γουνδουλάκης
Ο Μάριος Νικολάου σεντράρει από αριστερά με το δεξί πόδι, ο Φανούρης Γουνδουλάκης στην κίνηση πιάνει καταπληκτικό σουτ και ανοίγει το σκορ! 1-0!
45' Λήξη ημιχρόνου
46' Σέντρα 2ου ημιχρόνου
47' Σουτ Χέλσινμποργκ Μακοντέλε
Ο επιθετικός της σουηδικής ομάδας, σουτάρει από θέση πλάγια δεξιά στην περιοχή του Πανιωνίου, όμως η μπάλα καταλήγει άουτ.
48' Κίτρινη κάρτα Πανιώνιος Γουνδουλάκης
51' Ευκαιρία Χέλσινμποργκ Λάρσον
Ο Μακοντέλε μπαίνει από δεξιά στην περιοχή του Πανιωνίου, η παράλληλη μπαλιά του βρίσκει τον Λάρσον, ο οποίος από το ύψος της περιοχής στέλνει την μπάλα πάνω από τα δοκάρια του Κρέσιτς.
53' Σουτ Χέλσινμποργκ Ομοτογιόσι
Ο Ομοτογιόσι μπαίνοντα μέσα στην περιοχή, ξεπερνά σχετικά εύκολα τον Μπερτέ, σουτάρει όμως ο Κρέσιτς διώχνει σε κόρνερ.
54' Δοκάρι Χέλσινμποργκ Ομοτογιόσι
Και πάλι σύγχυση στα καρέ του Κρέσιτς μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Ομοτογιόσι είναι εκείνος που παίρνει την κεφαλιά και στέλνει την μπάλα στην συμβολή των δοκαριών πριν η άμυνα του Πανιωνίου, απομακρύνει την μπάλα.
57' Σουτ Χέλσινμποργκ Λάρσον
Ο Ομοτογιόσι σεντράρει παράλληλα, η μπάλα φτάνει στον Λάρσον, ο οποίος και πάλι από κοντά στέλνει την μπάλα άουτ.
68' Σχόλιο Πανιώνιος
Ο Πανιώνιος έχει καταφέρει να παγώσει τον ρυθμό του παιχνιδιού και να κρατά με σχετική ευκολία το μέχρι στιγμής αποτέλεσμα.
76' Σουτ Χέλσινμποργκ Μακοντέλε
Ο Μακοντέλε βρίσκεται μόνος του απέναντι στον Κρέσιτς μετά από πάσα του Ομοτογιόσι, όμως ο Κρέσιτς σώζει και πάλι την εστία της ομάδας του
83' Γκολ Χέλσινμποργκ Λάρσον
Γέμισμα από την άμυνα της Χέλσινμποργκ, ο Ρένινμπεργκ παίρνει την κεφαλιά στρώνοντας την μπάλα στον Λάρσον, ο οποίος απέναντι από τον Κρέσιτς δεν αστοχεί και ισοφαρίζει.
84' Αλλαγή παίκτη Χέλσινμποργκ
Ο Κρίστοφερ Άντερσον εκτός παιχνιδιού στην θέση του ο Λάντγκρεν
85' Αλλαγή παίκτη Πανιώνιος
Ο Πλετς παίρνει την θέση του Καπετάνου
88' Κίτρινη κάρτα Πανιώνιος Πλετς
90' Λήξη αγώνα































TAGS EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ