ΑΡΗΣ

Χαλκιάς:"Όπως στην έδρα μας"

Χαλκιάς:"Όπως στην έδρα μας"
Χαλκιάς

Ο τερματοφύλακας του Άρη, μίλησε στην Δημοτική Τηλεόραση Θεσσαλονίκης TV100 για τον αγώνα με την Σαραγόσα και την Εθνική

Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στον αγώνα-πρόκληση του Άρη με την Σαραγόσα το βράδυ της Πέμπτης για τον επαναληπτικό του Κυπέλλου UEFA αλλά και για την Εθνική ομάδα.
Για το παιχνίδι της Πέμπτης του Άρη με την Σαραγόσα στο "Λα Ρομαρέδα" ο Κώστας Χαλκιάς δήλωσε: "Είχαμε την ατυχία να κληρωθούμε με μία ομάδα που στοχεύει να φτάσει τουλάχιστον στον τελικό του UEFA. Από την αρχή ήταν και είναι δύσκολο το έργο μας.

Ήδη πετύχαμε κάτι πολύ δύσκολο και πολύ μεγάλο στο "Κλεάνθης Βικελίδης", απέναντι σε μία ομάδα με μεγάλο μπάτζετ, μεγάλους ποδοσφαιριστές και που παίζει σε ένα μεγάλο πρωτάθλημα. Θα ΄λεγε κανείς ότι το 1-0 μας δίνει ένα μικρό προβάδισμα. Εγώ είμαι πάντα συγκρατημένα αισιόδοξος.

Λίγες μέρες πριν η Σαραγόσα νίκησε τη Σεβίλλη, που όταν βρέθηκε απέναντι στην ΑΕΚ, δεν έδιναν ελπίδες στην ελληνική ομάδα. Φανταστείτε τη δυσκολία της αποστολής μας. Ποδόσφαιρο είναι όμως. 11 εκείνοι, 11 και εμείς. Θα μπούμε στο γήπεδο για να διαφυλάξουμε την εστία μας από ένα δύσκολο βράδυ και από κει και πέρα ό,τι μπορούμε να πετύχουμε. Θα μπούμε να παίξουμε όπως παίξαμε στην έδρα μας".







Για τις πιθανότητες πρόκρισης ο Χαλκιάς δήλωσε: "Έδινα από την αρχή ελάχιστες πιθανότητες πρόκρισης στον Άρη, περίπου 10%. Μετά το 1-0, δίνω 20%. Αυτό που σκέφτομαι είναι πως εμείς θα χαρούμε το παιχνίδι, θα παίξουμε ελεύθερα και με πάθος. Θα χρειαστεί να υπερβάλλουμε εαυτούς.

Το 1-0 είναι ένα καλό σκορ, πονηρό. Ίσως καλύτερο από το 2-0. Αλλά θεωρώ ότι θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε το παιχνίδι σαν να ήταν το πρώτο ματς στο 0-0. Αν μπούμε στους ομίλους, θα είναι μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του Άρη. Αλλά ας μην προτρέχουμε".





Σε ερώτηση για τις αδυναμίες της Σαραγόσα ο Χαλκιάς απάντησε: "Και η καλύτερη ομάδα στον κόσμο έχει αδυναμίες, άρα έχει και η Σαραγόσα. Πάντως οι Ισπανοί έχουν πολύ καλή επιθετική γραμμή και κέντρο. Ο κόσμος του Άρη έχει ενθουσιαστεί και καλά κάνει. Στήριξε στα δύσκολα την ομάδα, τώρα που είναι μία γιορτή του ποδοσφαίρου δεν θα το κάνει;".



Όσο για την Εθνική ομάδα ο διεθνής τερματοφύλακας του Άρη δήλωσε: "Η Εθνική ομάδα είναι κάτι διαφορετικό από τους συλλόγου. Είναι τιμή για κάθε παίκτη και μόνο να είναι στην αποστολή. Είτε αγωνίζεσαι για ένα λεπτό, είτε για ενενήντα.

Όταν σε εμπιστεύεσαι ο προπονητής, τα δίνεις όλα. Υπάρχει πολύ καλό κλίμα, δέσιμο, και φαίνεται στον αγωνιστικό χώρο. Αυτό φάνηκε και στα προκριματικά του Euro 2004 και στα γήπεδα της Πορτογαλίας. Φαίνεται και τώρα. Δεν έχουμε συνηθίσει την Εθνική ομάδα να δίνει το παρόν σε μεγάλες διοργανώσεις. Η απόδειξη ότι υπάρχει ελληνικό ποδόσφαιρο είναι και από την ομάδα των Ανδρών και από εκείνη των Νέων".





Για την πρόκριση στην τελική φάση του προσεχούς Euro 2008 που θα γίνει το προσεχές καλοκαίρι στα γήπεδα της Αυστρίας και της Ελβετίας ο Χαλκιάς τόνισε: "Πιστεύω ότι η πρόκριση στα τελικά του 2008, θα έρθει, αν όλα πάνε καλά, πολύ νωρίτερα, από ότι περιμέναμε και εμείς.

Αν νικήσουμε τη Βοσνία και πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα από την Τουρκία κατά 90% θεωρώ ότι η πρόκριση εξασφαλίζεται. Στη Νορβηγία δείξαμε ότι η Εθνική μας είναι πολύ μεγάλη ομάδα. Είναι τεράστια διαφήμιση της χώρας στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.

Η θέση του τερματοφύλακα έχει ιδιαιτερότητα. Εγώ αυτό που προσπαθώ είναι να είμαι απόλυτα έτοιμος είτε παίζω στην Εθνική, είτε στον Άρη. Είναι πάντως μεγάλη τιμή που συμμετείχα σε θετικά αποτελέσματα της Εθνικής".




TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ