ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Ατρόμητος-Αστέρας Τρίπολης 0-0

Ατρόμητος-Αστέρας Τρίπολης 0-0
Ατρόμητος-Αστέρας-φάση

Αν και με 10 παίκτες για ένα ημίχρονο, ο Αστέρας Τρίπολης πήρε "λευκή" ισοπαλία στο Περιστέρι κόντρα στον Ατρόμητο

Το πρώτο ημίωρο της αναμέτρησης βρήκε τους γηπεδούχους να έχουν τον έλεγχο και να ασκούν αρκετή πίεση στα καρέ του Αναστασόπουλου και τον Αστέρα να έχει τη μεγαλύτερη ευκαιρία στο 39' με τον Ουντότζι, ενώ στο 45' άλλαξαν τα δεδομένα της αναμέτρησης: ο Φυτανίδης αντίκρυσε σωστά τη δεύτερη κίτρινη κάρτα για επικίνδυνο παίξιμο και έκανε σαφώς δυσκολότερο το έργο της ομάδας του στο δεύτερο μέρος.
Η επανάληψη βρήκε τους παίκτες του Δώνη να χάνουν 2-3 μεγάλες ευκαιρίες, με αποκορύφωμα την κεφαλιά του Περόνε στις καθυστερήσεις που αποκρούστηκε πάνω στη γραμμή από τον Λαδάκη, όμως η άμυνα του Αστέρα "άντεξε" και έτσι το τελικό 0-0 ήταν μάλλον δίκαιο μετά το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή Κύρκου.
Οι συνθέσεις των ομάδων
Ατρόμητος (Γιώργος Δώνης): Μιχαηλίδης, Νάστος, Μπαζίνσκι, Μελισσάς (59' Ατεμπά Μπιλαγί), Νεμπεγλέρας, Ολιβέιρα (80' Τάτος), Φαβάλι (67' Σαγκανόφσκι), Σαρμιέντο, Περόνε, Αναστασάκος, Μπρίτο

Αστέρας Τρίπολης (Βαγγέλης Βλάχος): Αναστασόπουλος, Αργυρόπουλος (75' Λαμπρόπουλος), Λαζαρίδης, Ουριμπάρι, Μπαρτολίνι, Φυτανίδης, Ουντότζι (81' Ρόκας), Καρέρα, Τσέζαρεκ (63' Λαδάκης), Μπαστία, Έντερ

Γήπεδο: Δημοτικό Περιστερίου

Διαιτητής: Κύρκος (Ηπείρου)

Βοηθοί διαιτητή: Μποζατζίδης (Μακεδονίας), Γούκος (Ηπείρου)

4ος διαιτητής: Κωνσταντινέας (Μεσσηνίας)

Κίτρινες κάρτες: Νεμπεγλέρας (79'), Τάτος (83') / Λαζαρίδης (45'), Φυτανίδης (13'), Ουριμπάρι (74'), Ουντότζι (80')

Κόκκινες κάρτες: Φυτανίδης (45', δεύτερη κίτρινη)
Με μια ματιά
Με κεκτημένη ταχύτητα από τα τελευταία καλά αποτελέσματα στο πρωτάθλημα (3 σερί εντός έδρας νίκες και ισοπαλία την περασμένη αγωνιστική στη Λιβαδειά), ο Ατρόμητος μπήκε δυνατά στο ματς με τον Αστέρα Τρίπολης προσπαθώντας να κλείσει τον αντίπαλό του στα καρέ του, και στο πρώτο δεκάλεπτο είχε ήδη καταφέρει να αποκτήσει τον έλεγχο στο χώρο του κέντρου αλλά και την πρωτοβουλία των κινήσεων.

Στο 17' η ομάδα του Γιώργου Δώνη είχε την πρώτη καλή στιγμή της με το σουτ του Αναστασάκου από το ύψος του πέναλτι να κόβεται σωτήρια από τον Μπαρτολίνι, ενώ πέντε λεπτά αργότερα ο Αναστασόπουλος είπε "όχι" σε σουτ του Μπρίτο, με τον διαιτητή να έχει υποδείξει πάντως προηγουμένως επιθετικό φάουλ του Αναστασάκου στον Λαζαρίδη.

Το πρώτο ημίωρο βρήκε τους γηπεδούχους να έχουν το πάνω χέρι αν και δεν απείλησαν με κλασική ευκαιρία τα καρέ του Αστέρα, με τους φιλοξενούμενους από την πλευρά τους να δείχνουν στη συνέχεια κάποια σημάδια ανάκαμψης, όπως φάνηκε από τη φάση του 34': ο Μιχαηλίδης βγήκε έγκαιρα και έδιωξε προ του Τσέζαρεκ μετά από κάθετη πάσα του Καρέρα, ενώ κατόπιν μπλόκαρε τη μπάλα στο πλασέ εκτός περιοχής που επιχείρησε ο Ουντότζι.

Η φάση αυτή άνοιξε την... όρεξη για την ομάδα της Τρίπολης, με αποτέλεσμα να ανοιχτεί περισσότερο και στο 39' να δημιουργήσει την καλύτερη ευκαιρία στο πρώτο 45άλεπτο.

Ο Μπαστία πήρε τη μπάλα μετά από λάθος του Σαρμιέντο και βγήκε τετ α τετ με τον Μιχαηλίδη για να στρώσει στον Ουντόζι, όμως το σουτ του δεύτερου απέκρουσε ο Έλληνας γκολκίπερ για να διατηρήσει το μηδέν στην εστία του.

Εκεί όμως που ο Αστέρας έδειχνε να ανεβαίνει και να κερδίζει ψυχολογία έναντι του αντιπάλου του ήρθε η φάση του 45' που ανέτρεψε τα (αριθμητικά) δεδομένα: ο Φυτανίδης, ο οποίος είχε ήδη κάρτα από το 13' (ο μοναδικός από τους 22 παίκτες στο γήπεδο) δέχτηκε δεύτερη κίτρινη κάρτα για επικίνδυνο παίξιμο στο χώρο του κέντρου πάνω στον Περόνε, και έτσι άφησε την ομάδα του με 10 παίκτες για όλο το δεύτερο ημίχρονο.

Σε αντίθεση με το ξεκίνημα, το δεύτερο μέρος απέκτησε γρήγορο ρυθμό με το... καλημέρα, και έτσι στο πρώτο δεκάλεπτο χάθηκαν τέσσερις ευκαιρίες, 3 για τους γηπεδούχους και 1 για τους φιλοξενούμενους.

Στο 46' ο Αναστασάκος έστειλε τη μπάλα δίπλα από το δεξί δοκάρι με κεφαλιά στην καρδιά της άμυνας, ο Αστέρας "απάντησε" στο 48' με φάουλ του Ουριμπάρι που πέρασε κοντά από το αριστερό δοκάρι του Μιχαηλίδη, ενώ στο δίλεπτο 53'-54' οι Αναστασάκος και Νεμπεγλέρας δεν κατάφεραν με σουτ να νικήσουν τον γκολκίπερ Αναστασόπουλο.

Οι γρήγορες αυτές φάσεις προδίκαζαν ανάλογη συνέχεια όμως ο Αστέρας Τρίπολης κατάφερε να κλείσει καλά όλους τους διαδρόμους προς την περιοχή του, και έτσι παρά την μεγάλη πίεση των γηπεδούχων το αριθμητικό μειονέκτημα δεν φαινόταν σχεδόν καθόλου.

Η επόμενη φάση για τους γηπεδούχους ήρθε στο 70' με τον Αναστασάκο να στέλνει τη μπάλα στο πάνω μέρος των δίχτυων με κεφαλιά, ενώ ο Ατρόμητος μπορεί να τα βάζει με την ατυχία του στη φάση του 78': από σέντρα του Μπρίτο από τα αριστερά ο Περόνε βρέθηκε αμαρκάριστος σε θέση βολής στο δεύτερο δοκάρι αλλά έστειλε τη μπάλα να περάσει δίπλα από το δεξί δοκάρι.

Στα τελευταία λεπτά ο Αστέρας είχε "ταμπουρωθεί" για να φύγει με τον πολύτιμο βαθμό από το Περιστέρι έχοντας για κορυφαίο τον Λαζαρίδη που δέσποζε στο κέντρο της άμυνας, με την ομάδα του Δώνη να χάνει την τελευταία μεγάλη της ευκαιρία στις καθυστερήσεις.

Εκεί ο Περόνε βρέθηκε σε εξαιρετική θέση και με κεφαλιά ήταν έτοιμος να πανηγυρίσει το γκολ (εξουδετερωμένος ο Αναστασόπουλος), όμως ο Λαδάκης βρέθηκε ως "από μηχανής Θεός" και έδιωξε πάνω στη γραμμή για να διατηρηθεί το 0-0 μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή Κύρκου.
Συνέντευξη Τύπου
Γιώργος Δώνης (τεχνικός Ατρομήτου): "Μετά το 30’ ήμασταν μέτριοι, δεν μπορέσαμε να εκμεταλλευθούμε την αριθμητική μας υπεροχή. Βέβαια ο συγκεκριμένος διαιτητής μάς έχει κόψει πέντε βαθμούς, στα ματς με την ΑΕΚ και σήμερα. Η φάση του Σαγκανόφσκι ήταν πέναλτι.

Τώρα πια κοιτάμε μπροστά και στόχος μας είναι ότι καλύτερο στα επόμενα ματς. Θα κατεβαίνουμε για τη νίκη σε κάθε ματς."



Βαγγέλης Βλάχος (τεχνικός Αστέρα Τρίπολης): "Ο σημερινός βαθμός ήταν υπερπολύτιμος, ειδικά αν υπολογίσει κανείς πως τον κατακτήσαμε με δέκα παίκτες, ύστερα από τη δίκαιη κόκκινη που δεχθήκαμε. Καταφέραμε να αφήσουμε έξω από τον αγωνιστικό χώρο τα προβλήματα που είχαμε όλη τη βδομάδα. Καταφέραμε να μην επηρεαστούμε και πήραμε αυτό τον βαθμό.

Συγχαρητήρια στον Γιώργο Δώνη γιατί έχει φτιάξει μια υπέροχη ομάδα για 3η φορά. Ο Ατρόμητος ήταν η καλύτερη από τις μικρομεσαίες ομάδες που έχουμε αντιμετωπίσει.

Όλα τα λεφτά...
Το γεγονός ότι ο Αστέρας Τρίπολης κράτησε το "μηδέν" στην άμυνα αν και αγωνίστηκε σε όλο το δεύτερο ημίχρονο με 10 παίκτες, λόγω της αποβολής στο 45' με δεύτερη κίτρινη κάρτα του Φυτανίδη. Αναμφίβολα, οι παίκτες του Βαγγέλη Βλάχου έδωσαν "απαντήσεις" στους εαυτούς τους καθώς στα δύο προηγούμενα παιχνίδια με Εργοτέλη και Ολυμπιακό είχαν μαζέψει επτά φορές τη μπάλα από τα δίχτυα τους.

Η σωτήρια απόκρουση του Λαδάκη πάνω στη γραμμή στις καθυστερήσεις, που χάρισε ουσιαστικά στην ομάδα του τον έναν πολύτιμο βαθμό.
Ας ξεχάσουμε καλύτερα...
Τις λίγες φάσεις που δημιουργήθηκαν στο πρώτο ημίχρονο, με τον Ατρόμητο να έχει τον έλεγχο και την πρωτοβουλία αλλά να μην καταφέρνει να δημιουργεί μεγάλους κινδύνους για την εστία του Αναστασόπουλου.
To Live του αγώνα...
Η 11άδα των γηπεδούχων
(Γιώργος Δώνης): Μιχαηλίδης, Νάστος, Μπαζίνσκι, Μελισσάς, Νεμπεγλέρας, Ολιβέιρα, Φαβάλι, Σαρμιέντο, Περόνε, Αναστασάκος, Μπρίτο
Η 11άδα των φιλοξενούμενων
(Βαγγέλης Βλάχος): Αναστασόπουλος, Αργυρόπουλος, Λαζαρίδης, Ουριμπάρι, Μπαρτολίνι, Φυτανίδης, Ουντότζι, Καρέρα, Τσέζαρεκ, Μπαστία, Έντερ
1' Έναρξη αγώνα
4' Σχόλιο
O Aτρόμητος ξεκινά με επιθετική διάθεση και επιχειρεί να πιέσει ψηλά.
10' Σχόλιο
Ο Ατρόμητος κυκλοφορεί περισσότερο τη μπάλα, με τους προσανατολισμούς να είναι σαφώς πιο επιθετικοί σε σύγκριση με τον Αστέρα Τρίπολης.
13' Κίτρινη κάρτα Αστέρας Τρίπολης Φυτανίδης
17' Ευκαιρία Ατρόμητος Αναστασάκος
Σέντρα του Σαρμιέντο από τα δεξιά, ο Αναστασάκος πιάνει το σουτ από το ύψος του πέναλτι, όμως ο Μπαρτολίνι παρεμβαίνει με τάκλιν ώστε να αλλοιώσει την πορεία της μπάλας προς την εστία.
34' Ευκαιρία Αστέρας Τρίπολης
Πρώτη καλή ευκαιρία για τον Αστέρα στο ματς. Ο Μιχαηλίδης διώχνει έγκαιρα με τα πόδια τη μπάλα προ του Τσέζαρεκ μετά από κάθετη πάσα του Καρέρα, για να μπλοκάρει στη συνέχεια τη μπάλα στο πλασέ που επιχείρησε εκτός περιοχής ο Ουντότζι.
45' Κόκκινη κάρτα Αστέρας Τρίπολης Φυτανίδης
Ο Φυτανίδης αντικρύζει δεύτερη κίτρινη κάρτα από τον διαιτητή Κύρκο και έτσι η ομάδα του Βαγγέλη Βλάχου θα αναγκαστεί σε όλο το δεύτερο μέρος να αγωνιστεί με 10 παίκτες.
45' Λήξη ημιχρόνου
45' Κίτρινη κάρτα Αστέρας Τρίπολης Λαζαρίδης
46' Σέντρα 2ου ημιχρόνου
54' Ευκαιρία Ατρόμητος Αναστασάκος
Σουτ του Αναστασάκου μετά από πάσα του Περόνε, ο Αναστασόπουλος απομακρύνει σε κόρνερ.
59' Αλλαγή παίκτη Ατρόμητος
Πρώτη αλλαγή για τον Ατρόμητο, με τον Ατεμπά Μπιλαγί να παίρνει τη θέση του Μελισσά.
64' Αλλαγή παίκτη Αστέρας Τρίπολης
Πρώτη αλλαγή για τον Αστέρα Τρίπολης, με τον Λαδάκη να παίρνει τη θέση του Τσέζαρεκ.
67' Αλλαγή παίκτη Ατρόμητος
Ο Σαγκανόφσκι παίρνει τη θέση του Λαδάκη.
74' Κίτρινη κάρτα Αστέρας Τρίπολης Ουριμπάρι
75' Αλλαγή παίκτη Αστέρας Τρίπολης
Ο Λαμπρόπουλος παίρνει τη θέση του Αργυρόπουλου.
79' Κίτρινη κάρτα Ατρόμητος Νεμπεγλέρας
80' Κίτρινη κάρτα Αστέρας Τρίπολης Ουντότζι
80' Αλλαγή παίκτη Ατρόμητος
Ο Τάτος στη θέση του Ολιβέιρα.
81' Αλλαγή παίκτη Αστέρας Τρίπολης
Ο Ρόκας στη θέση του Ουντότζι.
83' Κίτρινη κάρτα Ατρόμητος Τάτος
90' Ευκαιρία Ατρόμητος Περόνε
Ο Περόνε κάνει την κεφαλιά μέσα από την περιοχή με εξουδετερωμένο τον Αναστασόπουλο και ο Λαδάκης διώχνει πάνω στη γραμμή.
90' Λήξη αγώνα









































TAGS ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ