ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ

ΠΑΣ Γιάννινα-Πανιώνιος 2-3

ΠΑΣ Γιάννινα-Πανιώνιος 2-3
Κούσας

Ο Πανιώνιος πήρε σπουδαία νίκη επί του ΠΑΣ Γιάννινα στους Ζωσιμάδες με 3-2 (2-2 ημίχρονο)

Σε ένα καταπληκτικό παιχνίδι από πλευρά θεάματος αλλά και διακύμανσης του σκορ, ο Πανιώνιος πέτυχε μια σπουδαία νίκη επί του ΠΑΣ Γιάννινα με 3-2, με μεγάλους πρωταγωνιστές τους Μανιάτη και Τζαβέλλα.
Στο πρώτο ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι "αυτοκτόνησαν", αφού αν και προηγήθηκαν με 2-0 χάρη στα γκολ των Τσότσαλιτς(7') και Ριέρα(18'), κατάφεραν να δεχθούν την ισοφάριση από τον ΠΑΣ που σκόραρε με τους Μενδρινό(30') και Σαϊτιώτη (44')

Το δεύτερο μέρος δεν είχε τον ίδιο ρυθμό, όμως ο ΠΑΣ ήταν αυτός που πίεζε στο μεγαλύτερο διάστημα. Παρόλα αυτά στο 85ο λεπτό ο Μανιάτης με καταπληκτική κεφαλιά νίκησε τον Ελευθερόπουλο, διαμορφώνοντας το τελικό 3-2.

Οι συνθέσεις των ομάδων


Γήπεδο: "Ζωσιμάδες"
Διαιτητής: Σταθόπουλος (Αχαϊας)
Βοηθοί: Γενναίος (Αθηνών), Σωτηρόπουλος (Αχαϊας)
4ος: Γιάχος (Χίου)
Παρατηρητής: Νταμπώσης (Πιερίας)

Αναστόπουλος(ΠΑΣ Γιάννινα): Ελευθερόπουλος, Ντάσιος(Κασναφέρης 58'), Κανακούδης, Κούσας, Κώτσιος(Τζάνης 68'), Ανδράλας, Ρόβας, Μενδρινός, Σίσιτς, Σαϊτιώτης(Ντιμπαλά 78'), Μπακαγιόκο.

Παράσχος(Πανιώνιος): Ανδριόλας, Μανιάτης, Γιόνσον, Όμο(Κοντόες 81'), Σκούφαλης(Μπουβάλ 69'), Ριέρα, Κουμορτζί, Κούκετς(Γουνδουλάκης 56'), Σιόβας, Τσότσαλιτς, Τζαβέλλας.

Κίτρινες: Ανδράλας (6' ΠΑΣ Γιάννινα), Μανιάτης (43' Πανιώνιος), Ρόβας (47' ΠΑΣ Γιάννινα), Κασναφέρης (60' ΠΑΣ Γιάννινα), Κώτσιος (73' ΠΑΣ Γιάννινα), Όμο (Πανιώνιος 74'), Κανακούδης (84' ΠΑΣ Γιάννινα), Μπουβάλ(84' Πανιώνιος), Ανδριόλας (88' Πανιώνιος).

Κόκκινες: -

Με μια ματιά


Οι δυο ομάδες μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο με σκοπό τη νίκη, αφού ο ΠΑΣ Γιάννινα από την πλευρά του με τρεις βαθμούς θα απομακρυνόταν από την 15η θέση που οδηγεί στην Β' Εθνική, ενώ ο Πανιώνιος πλέον έχει να κερδίσει σε αρκετά παιχνίδια, με αποτέλεσμα να βρίσκεται τέσσερις πόντους από την επικίνδυνη ζώνη.

Ευκαιρίες εσείς; Γκολ εμείς!

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον ΠΑΣ να μπαίνει φουριόζος και μόλις στο πρώτο λεπτό της αναμέτρησης να δημιουργεί μια σπουδαία ευκαιρία. Συγκεκριμένα ο Σίσιτς με ατομική ενέργεια από τα αριστερά γύρισε μέσα στην περιοχή στον Σαϊτιώτη, ο οποίος δεν μπόρεσε να κάνει το πλασέ. Οι αμυντικοί του Πανιώνιου έδιωξαν πάνω στον Μενδρινό που έκανε το σουτ, με την μπάλα να περνά δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Ανδριόλα.

Δυο λεπτά αργότερα ο ΠΑΣ έχασε άλλη μια καλή ευκαιρία, όταν ο Μπακαγιόκο έστρωσε με τακουνάκι στον Ντάσιο στο ύψος της μεγάλης περιοχής, με τον αμυντικό του ΠΑΣ να κάνει το σουτ και τον Ανδριόλα να μπλοκάρει.

(0-1) Η απάντηση του Πανιώνιου ήρθε στο 7ο λεπτό με τον καλύτερο τρόπο. Συγκεκριμένα ο Τζαβέλλας εκτέλεσε κόρνερ από τα αριστερά, με τον Τσότσαλιτς να εκμεταλλεύεται την άστοχη έξοδο από του Δημήτρη Ελευθερόπουλου, και με κεφαλιά έκανε το 0-1.

* (Ο Γιώργος Τζαβέλλας έχει επτά ασιστ για γκολ στο φετινό πρωτάθλημα, μια μόλις λιγότερη από τον Τσεσνάουσκις που βρίσκεται στην πρώτη θέση).

Διαβολεμένος ρυθμός...

Ο Πανιώνιος στη συνέχεια πήρε τα ηνία του αγώνα και με τον Σκούφαλη έχασε μια πολύ καλή ευκαιρία να κάνει δυο τα τέρματα του. Συγκεκριμένα μετά από εκτέλεση κόρνερ, η μπάλα στρώθηκε στον 30χρονό μέσο, ο οποίος έκανε δυνατό σουτ με την μπάλα να πηγαίνει στο αριστερό παραθυράκι του Ελευθερόπουλου, που τινάχτηκε και έδιωξε σε κόρνερ.

Οι γηπεδούχοι απάντησαν στο 16ο λεπτό με τον Μίρνες Σίσιτς, όταν σε φάουλ που κέρδισε ο Μπακαγιόκο πάνω στη γραμμή της μεγάλης περιοχής, ο Σλοβένος άσος εκτέλεσε πολύ ωραία αναγκάζοντας τον Ανδριόλα να πέσει στην αριστερή του γωνία, βγάζοντας την μπάλα κόρνερ.

Δυο στα δυο... από τον "Ελέ"

Με μεγάλο πρωταγωνιστή... τον Ελευθερόπουλο, ο Πανιώνιος έκανε δυο τα τέρματα του στο παιχνίδι, όταν σε μια βαθιά μπαλιά του Μανιάτη στον Ριέρα από τα δεξιά, ο Ισπανός συνέκλινε προς την περιοχή, με τους αμυντικούς να τον ακολουθούν.

Ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος βγήκε από την εστία του υπολογίζοντας λάθος, με αποτέλεσμα ο Ριέρα να τον "κρεμάσει" στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα του στο 18ο λεπτό.

Ένα λεπτό αργότερα ο ΠΑΣ έχασε την μεγαλύτερη του ευκαιρία στο παιχνίδι. Συγκεκριμένα ο Κανακούδης εκτέλεση φάουλ από τα δεξιά, με την μπάλα στο δοκάρι του Ανδριόλα στο 20ο λεπτό.

* (Στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια με αντίπαλο τον ΠΑΣ, ο Πανιώνιος μετρά τέσσερις νίκες)

Η άμυνα του ΠΑΣ θυμίζει ελβετικό τυρί, αφού στο 25' ο Κουμορτζί έχασε μοναδική ευκαιρία για να κάνει τρία τα τέρματα της ομάδας του. Ο Κούκετς έβγαλε ωραία μπαλιά στον Γκανέζο μέσο που βρέθηκε απέναντι από τον Ελευθερόπουλο, με τον Έλληνα πορτιέρο να διώχνει το πλασέ του Αφρικανού.

Δυο φάσεις ένα γκολ

(1-2) Μέσα σε ένα λεπτό ο ΠΑΣ έχασε μοναδική ευκαιρία να φέρει το ματς στα ίσα. Συγκριμένα ο Μενδρινός με καταπληκτικό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής νίκησε τον Ανδριόλα, που γλίστρησε στην λάσπη, μειώνοντας στο 30ο λεπτό.

Στο ίδιο λεπτό χάθηκε μοναδική ευκαιρία για τον "Άγιαξ" να κάνει δυο τα τέρματα του, όταν ο Γιόνσον στην προσπάθεια του να διώξει την μπάλα την έστειλε πάνω στον Κούκετς, με αποτέλεσμα να πάει μέσα στην περιοχή και πάνω στον Μπακαγιόκο.

Ο Αφρικανός επιθετικός μόνος του με εξουδετερωμένο τον Ανδριόλα κατάφερε και έστειλε την μπάλα άουτ, αφού πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι!

Ελευθερόπουλος-Ανδριόλας 2-1... στα λάθη

(2-2) Στο 43ο ο Ανδριόλας ζήλεψε τον Δημήτρη Ελευθερόπουλο και είπε να κάνει ένα μοιραίο λάθος. Συγκεκριμένα σε μια σέντρα από τα αριστερά, ο πορτιέρο του Πανιώνιου έσπρωξε τον Μπακαγιόκο μέσα στην περιοχή, με τον κ. Σταθόπουλο να σφυρίζει αμέσως την εσχάτη των ποινών.

Ο μέτρ του είδους Γιώργος Σαϊτιώτης εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι, φέρνοντας το ματς στα ίσα στο 44ο λεπτό. Αυτή ήταν και η τελευταία φάση του πρώτου μέρους.

* (Ο Κώστας Μενδρινός είναι ο παίκτες που έχει υποστεί τα περισσότερα φάουλ στο πρωτάθλημα, 91 συνολικά)

Ο Γιάννης το θεριό και το θεριό τον Γιάννη

Το δεύτερο ημίχρονο στο ξεκίνημα του δεν είχε καμία σχέση με το πρώτο, αφού στα είκοσι πρώτα λεπτά της επανάληψης καμία ομάδα δεν δημιούργησε ευκαιρία.

Μοναδικό σημείο αναφοράς είναι οι δυο αναγκαστικές αλλαγές του ΠΑΣ, που είδε τους Ντάσιο και Κώτσιο να αποχωρούν, ενώ τη θέση τους πήραν οι Κασναφέρης και Τζάνης.

Στο 81ο λέπτό ο ΠΑΣ έχασε τεράστια ευκαιρία για να πάρει κεφάλι στο σκορ, όταν ο Σίσιτς ανέβηκε από τα αριστερά, με τον Τζάνη να κάνει πλασέ με το τακουνάκι και τον Ανδριόλα να αποκρούει εντυπωσιακά.

Ψυχρολουσία στους Ζωσιμάδες!

(2-3) Στο 85ο λεπτό ο Πανιώνιος πήρε και πάλι κεφάλι στο σκορ, όταν σε μια καταπληκτική σέντρα του Τζαβέλλα από εκτέλεση φάουλ, ο Μανιάτης πήδηξε πιο ψηλά από όλους στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα του Ελευθερόπουλου.

Το παιχνίδι έλειξε με τον Πανιώνιο να παίρνει σπουδαία νίκη στους Ζωσιμάδες, φτάνοντας τους 28 βαθμούς.

Συνέντευξη Τύπου




Όλα τα λεφτά...


Ο Γιώργος Τζαβέλλας, που με δυο ασιστ πάρε-βάλε έπαιξε μεγάλο ρόλο στην διαμόρφωση του τελικού αποτελέσματος.

Ας ξεχάσουμε καλύτερα...


Τον Δημήτρη Ελευθερόπουλο, που με δυο τραγικά λάθη έδωσε το δικαίωμα στον Πανιώνιο να προηγηθεί στο σκορ με 0-2. Στη συνέχεια ανέβασε την απόδοση του, αλλά το κακό είχε γίνει...

To Live του αγώνα...


Η 11άδα των γηπεδούχων ΠΑΣ Γιάννινα
(Νίκος Αναστόπουλος): Ελευθερόπουλος, Ντάσιος, Κανακούδης, Κούσας, Κώτσιος, Ανδράλας, Ρόβας, Μενδρινός, Σίσιτς, Σαϊτιώτης, Μπακαγιόκο.
Η 11άδα των φιλοξενούμενων Πανιώνιος
(Γιώργος Παράσχος): Ανδριόλας, Μανιάτης, Γιόνσον, Όμο, Σκούφαλης, Ριέρα, Κουμορτζί, Κούκετς, Σιόβας, Τσότσαλιτς, Τζαβέλλας.
1' Έναρξη αγώνα
1' Ευκαιρία ΠΑΣ Γιάννινα Μενδρινός
Οι γηπεδούχοι έχουν μπει δυνατά στον αγώνα και λίγο έλειψε να ανοίξουν το σκορ στο 1ο μόλις λεπτό. Ωραία προσπάθεια του Σίσιτς από τα αριστερά, ο Σιόβας προλαβαίνει τον Σαϊτιώτη πριν γίνει επικινδύνος και ο Μενδρινός σουτάρει αλλά η μπάλα καταλήγει άουτ.
4' Σουτ ΠΑΣ Γιάννινα Ντάσιος
Ο Μπακαγιόκο στρώνει για τον Ντάσιο, εκείνος αμέσως κάνει το σουτ λίγο έξω από την περιοχή, αλλά ο Ανδριόλας θα μπλοκάρει.
6' Κίτρινη κάρτα ΠΑΣ Γιάννινα Ανδράλας
7' Γκολ Πανιώνιος Τσότσαλιτς
Ο Πανιώνος παίρνει από νωρίς κεφάλι στο σκορ. Κόρνερ από τον Τζαβέλλα, ο Τσότσαλιτς ανενόλχητος κάνει την κεφαλιά ψαράκι μέσα από την περιοχή και ανοίγει το σκορ για τον Πανιώνιο.
12' Ευκαιρία Πανιώνιος Κουμορτζί
Ο κακός αγωνιστικός χώρος λίγο έλειψε να κάνει ζημιά στους γηπεδούχους. Η μπάλα κόλλησε στη μεγάλη περιοχή του Ελευθερόπουλου, όμως ούτε ο Κουμορτζί, ούτε ο Ριέρα προλάβαν να σουτάρουν.
13' Ευκαιρία Πανιώνιος Σκούφαλης
Άλλη μια καλή στιγμή για τον Πανιώνιο. Ο Σκούφαλης βρίσκει χώρο στα όρια της μεγάλης περιοχής, κάνει ένα δυνατό σουτ, όμως ο Ελευθερόπουλος θα διώξει εντυπωσιακά σε κόρνερ.
16' Ευκαιρία ΠΑΣ Γιάννινα Σαϊτιώτης
Ωραία εκτέλεση φάουλ του Σαϊτιώτη με δυνατό σουτ λίγο έξω από την περιοχή, όμως ο Ανδριόλας θα πέσει δεξιά και θα διώξει σε κόρνερ.
18' Γκολ Πανιώνιος Ριέρα
Προβάδισμα δύο γκολ από νωρίς για τον Πανιώνιο. Μακρινή μπαλιά του Μανιάτη, ο Ριέρα στην αντεπίθεση εκμεταλλεύεται το λάθος του Ελευθερόπουλου που βγήκε από την εστία του και με ψηλοκρεμαστό σουτ, στέλνει την μπάλα στα δίχτυα του ΠΑΣ. Τραγικό λάθος από τον Έλληνα πορτιέρο.
20' Δοκάρι ΠΑΣ Γιάννινα Κανακούδης
Καλή στιγμή για τον ΠΑΣ που θα μπορούσε να μειώσει στο σκορ. Ο Κανακούδης εκτέλεσε ένα φάουλ από δεξιά πλάγια θέση, η μπάλα χτυπάει στο δοκάρι και καταλήγει άουτ.
24' Σουτ ΠΑΣ Γιάννινα Κανακούδης
Δυνατό μακρινό σουτ του Κανακούδη, η πορεία της μπάλας δεν ανησυχεί τον Ανδριόλα.
25' Ευκαιρία Πανιώνιος Κουμορτζί
Μεγάλη ευκαιρία για τους γηπεδούχους να κάνουν το 3-0. Ο Κουμορτζί στην αντεπίθεση ύστερα από ασίστ του Κούκετς, βγαίνει απέναντι από τον Ελευθερόπουλο, όμως δεν θα καταφέρει να τον νικήσει.
30' Γκολ ΠΑΣ Γιάννινα Μενδρινός
Ο ΠΑΣ ξαναμπαίνει στο παιχνίδι. Εξαιρετικό σουτ του Μενδρινού έξω από την περιοχή και η μπάλα καταλήγει στα δίχτυα του Ανδριόλα που δεν μπορεί να αντιδράσει.
31' Ευκαιρία ΠΑΣ Γιάννινα Μπακαγιόκο
Απίστευτη ευκαιρία από τον Μπακαγιόκο, απ' αυτές που δεν χάνονται! Η μπάλα κόντραρε στον Κούκετς και κατέληξε στον Ιβοριανό επιθετικό του ΠΑΣ, που αφύλαχτος μπροστά από την εστία στέλνει την μπάλα δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Ανδριόλα.
43' Πέναλτι ΠΑΣ Γιάννινα
Ο Ανδριόλας σπρώχνει από πίσω τον Μπακαγιόκο μέσα στην περιοχή και ο διαιτητής σωστά καταλόγιζει πέναλτι.
43' Κίτρινη κάρτα Πανιώνιος Μανιάτης
44' Γκολ ΠΑΣ Γιάννινα Σαϊτιώτης
Εύστοχη εκτέλεση πέναλτι, με τον Σαϊτιώτη να στέλνει την μπάλα χαμηλά αριστερά με δυνατό σουτ και το 2-2 είναι γεγονός! Το παιχνίδι ξεκινά από την αρχή...
45' Έναρξη καθυστερήσεων +1 λεπτό
45' Λήξη ημιχρόνου
Τέλος σ' ένα εντυπωσιακό, θεαματικό και γεμάτο γκολ (4) πρώτο ημίχρονο. Ελπίζουμε σε ανάλογη συνέχεια στο δεύτερο μέρος.
46' Σέντρα 2ου ημιχρόνου
47' Κίτρινη κάρτα ΠΑΣ Γιάννινα Ρόβας
56' Αλλαγή παίκτη Πανιώνιος
Ο Γουνδουλάκης στη θέση του Κούκετς.
58' Αλλαγή παίκτη ΠΑΣ Γιάννινα
Ο Καζναφέρης στη θέση του Ντάσιου.
58' Κίτρινη κάρτα ΠΑΣ Γιάννινα Καζναφέρης
61' Σχόλιο
Το δεύτερο μέρος δεν θυμίζει σε τίποτα το ματς που είδαμε στο πρώτο ημίχρονο. Κακός ρυθμός και καμία φάση μέχρι στιγμής.
68' Αλλαγή παίκτη ΠΑΣ Γιάννινα
Ο Τζάνης στη θέση του Κώτσιου. Αναγκαστική κι αυτή η αλλαγή για τον ΠΑΣ.
69' Αλλαγή παίκτη Πανιώνιος
Ο Μπουβάλ στη θέση του Σκούφαλη.
74' Κίτρινη κάρτα Πανιώνιος Όμο
78' Αλλαγή παίκτη ΠΑΣ Γιάννινα
Ο Ντιμπαλά στη θέση του Σαϊτιώτη.
80' Σχόλιο
Πολύ κακό παιχνίδι στο δεύτερο μέρος, δίχως φάσεις και μετριότατο θέαμα.
81' Ευκαιρία ΠΑΣ Γιάννινα Τζάνης
Σέντρα του Σίσιτς από τα αριστερά, ο Τζάνης προσπαθεί με τακουνάκι να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, όμως ο Ανδριόλας διώχνει σωτήρια.
81' Αλλαγή παίκτη Πανιώνιος
Ο Κοντοές στη θέση του Όμο.
84' Κίτρινη κάρτα ΠΑΣ Γιάννινα Κανακούδης
84' Κίτρινη κάρτα Πανιώνιος Μπουβάλ
85' Γκολ ΠΑΣ Γιάννινα Μανιάτης
Κόντρα στην ροή του αγώνα, ο Πανιώνιος παίρνει προβάδισμα στο σκορ. Ο Τζαβέλλας εκτελεί το φάουλ, ο Μανιάτης κερδίζει την κεφαλιά μέσα στην περιοχή και στέλνει την μπάλα στα δίχτυα του Ελευθερόπουλου. Δεύτερη ασίστ στο ματς από τον Τζαβέλλα.
89' Κίτρινη κάρτα Πανιώνιος Ανδριόλας
90' Έναρξη καθυστερήσεων +4 λεπτά
90' Λήξη αγώνα


Videos με τα γκολ της αναμέτρησης







































































































TAGS ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ