ΑΕΚ

ΑΕΚ: Τι μας δείχνει η σύνδεση Ρεμπρόφ με Λουτσέσκου

Ο Σεργκέι Ρεμπρόφ
Ο Σεργκέι Ρεμπρόφ EUROKINISSI

Η ΑΕΚ επιθυμεί να συνεργαστεί με έναν προπονητή που θα γνωρίζει από πρωταθλητισμό και θα έχει γαλόνια σε αυτό, όπως φαίνεται από τη συζήτηση που είχε κάνει με τον Λουτσέσκου και την πρόθεση της τώρα να πείσει τον Ρεμπρόφ για την προοπτική της.

Από τον τρόπο με τον οποίο η ΑΕΚ κινείται στο θέμα του προπονητή, με μία μεθοδικότητα να διακρίνεται στις ενέργειες του Γιάννη Παπαδημητρίου, οι οποίες σε σημαντικό βαθμό εξηγούν και την προαγωγή του σε ρόλο εκτελεστικού διευθυντή, καταλαβαίνει κανείς ότι το club θέλει να αποφύγει τα πειράματα και να αποφασίσει με το μικρότερο δυνατό ρίσκο. Αυτό άλλωστε είχε από την αρχή στο μυαλό του ο Δημήτρης Μελισσανίδης, όταν προσέγγισε τον Ραζβάν Λουτσέσκου.

Οι ομοιότητες στο προφίλ του Ρουμάνου τεχνικού με αυτές σε εκείνο του Σεργκέι Ρεμπρόφ, είναι εύκολα διακριτές. Αμφότεροι έχουν γαλόνια στον πρωταθλητισμό και έχουν αποδείξει την ικανότητά τους στο να οικοδομούν ομάδες οι οποίες θα διεκδικούν και θα κατακτούν τίτλους. Για αυτό και είναι ένα πολύ μεγάλο στοίχημα για την ΑΕΚ να καταφέρει να φτάσει σε συνεργασία με έναν τέτοιον προπονητή, γνώστη της πίεσης που πρέπει να ανταποκριθεί ώστε να επιτευχθούν μεγάλοι στόχοι. Αυτή είναι η προτεραιότητα και εκεί έχει επικεντρωθεί ο οργανισμός.

ΣΤΟ ΠΙΚ ΤΗΣ ΚΑΡΙΕΡΑΣ ΤΟΥΣ

Σίγουρα η υπόθεση του Ουκρανού δεν είναι εύκολη όταν παρουσιάζεται μία ομάδα από τα αραβικά Εμιράτα, όπως εν προκειμένω η Αλ Αίν, η οποία έχει την ικανότητα να προσφέρει τα διπλάσια και τριπλάσια χρήματα στον προπονητή και στο επιτελείο του. Ούτε η επιλογή της εθνικής Ουκρανίας είναι μία προοπτική χαμηλής δυναμικής, αυτό εξαρτάται από το πως ίδιος ο Ρεμπρόφ το έχει στο μυαλό του και πόσο μεγάλη τιμή θεωρεί αυτή την ευκαιρία για εκείνον. Στην Τουρκία πάντως θεωρούν ότι η Ένωση έχει τον πρώτο λόγο για να συμφωνήσει μαζί του.

Όπως ο Λουτσέσκου έτσι και ο Ρεμπρόφ, μοιάζουν να βρίσκονται στο πικ της καριέρας τους και αυτό είναι ένα πρόβλημα καθώς μέσα στο μυαλό τους υπάρχει το μεγαλύτερο σκαλί και κατά πόσο αυτό θα μπορούσε να πατηθεί τώρα από εκείνους.

Από μόνη της όμως η προσπάθεια της ΑΕΚ να ανοίξει αυτές τις δύο πόρτες, καταδεικνύει τη μεγάλη επιθυμία της να βρει έναν προπονητή που θα αποτελεί το σημείο αναφοράς για την ομάδα και θα είναι πάνω από όλους στα αποδυτήρια. Τώρα το τι θα γίνει αν Ρεμπρόφ απαντήσει αρνητικά, θα το συζητήσουμε όταν θα γνωρίζουμε και ποιες θα είναι οι επόμενες επιλογές του Γιάννη Παπαδημητρίου, ο οποίος εμφανίζεται έτοιμος και έχει κάνει προεργασία (και) για αυτές.

Είναι πολύ σημαντικό για την ΑΕΚ να έχει τον επόμενο προπονητή της έως το τέλος του μήνα και να είναι αυτού του προφίλ. Διαφορετικά η ανάγκη θα την οδηγήσει σε κάτι άλλο, χωρίς απαραίτητα αυτό να σημαίνει ότι θα υπολείπεται σε ποιότητα, άλλωστε εξασφαλισμένη την επιτυχία δεν την έχει κανείς πριν δουλέψει. Για παράδειγμα ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς δεν είναι από τις περιπτώσεις που μπορούν να χαρακτηριστούν ως πισωγύρισμα. Ίσα-ίσα που (με χαμηλό βαθμό ρίσκο) ενδέχεται να αποδειχθούν και πιο συμβατές γιατί γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις στον ελληνικό χώρο.

Photo Credits: 2021 Steven Governo/Associated Press

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ