ΑΕΚ

ΑΕΚ: Ο Φερνάντες είναι επιτέλους διαθέσιμος, όμως ο Αλμέιδα έχει βρει έναν άλλον τρόπο

Ο Πάολο Φερνάντες στη διάρκεια του φιλικού της ΑΕΚ με τη Σέρεν
Ο Πάολο Φερνάντες στη διάρκεια του φιλικού της ΑΕΚ με τη Σέρεν EUROKINISSI

Ο Πάολο Φερνάντες αποκτά δικαίωμα συμμετοχής στους αγώνες της ΑΕΚ, όμως ο Ματίας Αλμέιδα, μέσα από δυσκολίες κι αναποδιές, έχει βρει ένα σχήμα που λειτουργεί πολύ καλά.

Μέσα από πολλούς μπελάδες και διαδοχικές αναποδιές, ο Ματίας Αλμέιδα κατάφερε να οδηγήσει την ΑΕΚ στα πιο ήρεμα και ελπιδοφόρα Χριστούγεννα των τελευταίων 14 ετών, με τη νίκη επί της Λαμίας. Φρόντισε επίσης να κλείσει το 2022 για να έλθει το νέο έτος με ιδανικό τρόπο, με την επικράτηση επί του Βόλου. Τώρα, ψάχνει το ιδανικό ποδαρικό για το 2023 στα Ιωάννινα.

Εκεί, αύριο στις 20.00 κόντρα στον ΠΑΣ (LIVE SPORT24, Novasports Prime), ο προπονητής της Ένωσης θα έχει περισσότερα όπλα στη φαρέτρα του. Θα απουσιάζουν οι Μάνταλος -προσπαθεί να προλάβει το κυριακάτικο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό-, Γκατσίνοβιτς και Ελίασον, αλλά με τον Τσούμπερ και τον Άμραμπατ απόλυτα ενεργούς, οι επιλογές για τις πτέρυγες αυξάνονται. Το πρόσωπο του αγώνα ωστόσο, πριν αυτός διεξαχθεί, είναι ο Πάολο Φερνάντες.

Ο Ισπανός μεσοεπιθετικός εντάχθηκε στην ΑΕΚ στις 27 του περασμένου Νοέμβρη, σε μια περίοδο που η ομάδα μετρούσε μόνο απουσίες στις πτέρυγες της επίθεσης. Ήταν εξαιρετικός κατά τη διάρκεια της μίνι προετοιμασίας στην Ολλανδία, ενώ έπαιξε καλά σε δύο φιλικά ματς. Ενδεχομένως τότε να αποτελούσε ιδανική λύση για τον Αλμέιδα, όμως δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής. Οι λύσεις έπρεπε να βρεθούν εκ των έσω.

Στο διάστημα αυτό, ο έτερος πρώην παίκτης του Βόλου, Τομ Φαν Βερτ, βγήκε από τη "ναφθαλίνη" που εξ ανάγκης είχε μπει λόγω τραυματισμού και με την παρουσία του, έδειξε έναν άλλο δρόμο στον προπονητή. Μπήκε ως αλλαγή στον αγώνα με τη Λαμία και "καθάρισε" το παιχνίδι με δύο γκολ και μία ασίστ και δικαιωματικά πήρε θέση βασικού κόντρα στον Βόλο, σκοράροντας ξανά. Δεν ήταν όμως μόνο η δική του "έκρηξη" αυτή που ενίσχυσε την παρουσία του στο αρχικό σχήμα ενόψει του αυριανού, δύσκολου εκτός έδρας αγώνα με τον ΠΑΣ.

Οι λόγοι για να μην αλλάξει καταστάσεις

Με τον Ολλανδό στην κορυφή, τόσο στα λίγα λεπτά που έπαιξαν μαζί κόντρα στη Λαμία, όσο και απέναντι στο Βόλο, εξαιρετικός ήταν επίσης ο Λιβάι Γκαρσία, με 2 τέρματα και 1 ασίστ, παίζοντας κυρίως στο δεξί φτερό της επίθεσης. Παράλληλα, ο Πινέδα ανταποκρίθηκε πολύ καλά εκκινώντας τις προσπάθειές του από αριστερά -σε ρόλο εφάμιλλο με εκείνο του Γκατσίνοβιτς-, ο Αραούχο βρήκε περισσότερες συνεργασίες με όλους και οι Σιμάνσκι-Γιόνσον ήταν οι κυματοθραύστες και δημιουργοί μαζί από την πίσω ζώνη. Η ομάδα λειτούργησε εξαιρετικά.

Κρίνοντας από τη γενικότερη στάση του Αλμέιδα στη διάρκεια της σεζόν, ουδέποτε έχει προχωρήσει σε αλλαγές όταν το υπάρχον σχήμα έχει αποκτήσει χημεία και οι ποδοσφαιριστές ρυθμό και συνεργασίες μεταξύ τους. Δεν έχει σοβαρό λόγο να το αλλάξει, ακόμα κι αν καταλαβαίνει ότι ο Φερνάντες με τον Φαν Βερτ βρίσκονται στο τυφλά μετά από την κοινή παρουσία τους στο Βόλο. Για να βάλει λοιπόν τον Ισπανό στο αρχικό σχήμα, θα πρέπει να βγάλει από την κορυφή τον Ολλανδό και να επαναφέρει τον Γκαρσία σε θέση φορ. Δεν είναι απίθανο, απλά δε μοιάζει ιδιαίτερα απαιτητό.

Υπάρχει ασφαλώς και η λύση της μετατόπισης του Φερνάντες αριστερά, με τον Πινέδα να έρχεται κεντρικά και έναν εκ των Γιόνσον ή Σιμάνσκι να μένει στον πάγκο. Κι εδώ, όμως, δημιουργείται το ίδιο ζήτημα. Γιατί να προκληθούν τόσες αναταράξεις, σε περίοδο που η ομάδα έχει βρει το συνδυαστικό ποδόσφαιρο που την κάνει να κυριαρχεί στο γήπεδο; Το να έχει στον πάγκο τους Φερνάντες, Τσούμπερ και Άμραμπατ είναι μια ευτυχής πολυτέλεια, εφόσον το ματς δεν κυλήσει καλά. Αυτός μοιάζει να είναι ο δρόμος του Αλμέιδα ενόψει ΠΑΣ.

TAGS ΑΕΚ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ