STOIXIMAN SUPER LEAGUE

ΑΕΚ - Λαμία 3-0: Ο Φαν Βερτ ήρθε από τον πάγκο και "συστήθηκε" στην OPAP Arena με δύο γκολ

Ο Τόμας Φαν Βερτ
Ο Τόμας Φαν Βερτ EUROKINISSI SPORTS

Η Λαμία περιόρισε στα πρώτα 60 λεπτά την ΑΕΚ, παρότι δέχθηκε αρκετές τελικές, όμως ο Φαν Βερτ ήρθε από τον πάγκο και με δύο γκολ λύτρωσε την Ένωση. Ένα γκολ σημείωσε και ο Γκαρσία με ωραία ατομική ενέργεια στο 87ο λεπτό.

Η επιστροφή στην OPAP Arena συνδυάστηκε με νίκη για την ΑΕΚ. Η Ένωση έκανε το καθήκον της, καθώς νίκησε τη Λαμία 3-0 με τον Τομ Φαν Βερτ να δίνει τη λύση για την ομάδα του Ματίας Αλμέιδα, κάνοντάς του έτσι δώρο για τα γενέθλιά του. Ο Γκαρσία στο 87' έκανε το 2-0 με ωραία ενέργεια, ενώ ο Φαν Βερτ με νέα κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

ΑΕΚ - Λαμία 3-0: Ο Φαν Βερτ ήρθε από τον πάγκο και "συστήθηκε" στην OPAP Arena με δύο γκολ
SPORT24

Ο Ολλανδός φορ ήρθε από τον πάγκο και σκόραρε στο 67ο λεπτό. Ο Μάνταλος έκανε τη γλυκιά σέντρα από τα δεξιά και ο Φαν Βερτ με ωραία κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Η Ένωση πέτυχε και δεύτερο γκολ με τον Λιβάι Γκαρσία στο 87ο λεπτό. Ο 25χρονος επιθετικός, έπειτα από πάσα του Φαν Βερτ, νίκησε τον προσωπικό του αντίπαλο στην προσωπική μονομαχία και βγήκε σε θέση τετ-α-τετ. Απέφυγε με ωραία κίνηση τον Σαράνοφ και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Ωστόσο η Ένωση δεν είπε την τελευταία της λέξη, καθώς ο Φαν Βερτ στο 90+4' με νέα κεφαλιά, έπειτα από γέμισμα του Ρότα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και σφράγισε τον θρίαμβο της Ένωσης.

Η ΑΕΚ ήταν καλύτερη σε γενικές γραμμές στο παιχνίδι, δημιουργώντας πολλές ευκαιρίες κυρίως στο πρώτο μέρος, όμως έλυσε τον γόρδιο δεσμό στο δεύτερο. Με αυτό το τρίποντο έφτασε τους 32 βαθμούς και μείωσε προσωρινά στους πέντε τη διαφορά από τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό, ενώ η Λαμία παρέμεινε στους εννιά.

Το ματς

Το παιχνίδι στο πρώτο μέρος κύλησε όπως αναμενόταν. Η ΑΕΚ είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και πίεσε τη Λαμία για να βρει γρήγορα το γκολ, ενώ η ομάδα του Σάββα Παντελίδη περίμενε στο δικό της μισό και προσπάθησε να απειλήσει μέσω αντεπιθέσεων.

Οι παίκτες της ΑΕΚ απείλησαν για πρώτη φορά μόλις στο 2'. Ο Ρότα έκανε "κατεβασιά" στην περιοχή του Σαράνοφ και έκανε το γύρισμα στον Πινέδα από τα δεξιά, αλλά ο Σαράνοφ μπλόκαρε το σουτ του Μεξικανού. Ο Σέρβος κίπερ σταμάτησε και τον Μάνταλο στο 10ο λεπτό με ωραία επέμβαση.

Η Ένωση απείλησε ξανά με τον Μάνταλο στο 22ο λεπτό, όμως και πάλι ο Σαράνοφ τον σταμάτησε, ενώ στο 29' το δυνατό σουτ του Αραούχο κατέληξε άουτ. Η πρώτη τελική της Λαμίας έγινε στο 31ο λεπτό με τον Νούνιες, όμως ο Αθανασιάδης μπλόκαρε την μπάλα.

Η ΑΕΚ στο τελευταίο κομμάτι του πρώτου μέρους έριξε την απόδοσή της, με τη Λαμία να χάνει την καλύτερη στιγμή της στο 44', όταν το σουτ του Τζανδάρη κατέληξε ελάχιστα άουτ.

Στο δεύτερο μέρος, το παιχνίδι κύλησε στο ίδιο μοτίβο. Οι παίκτες της Λαμίας αμύνθηκαν πιο χαμηλά και δυσκόλεψαν τις επιθετικές προσπάθειες των παικτών του Ματίας Αλμέιδα.

Ο Αραούχο βρέθηκε σε θέση τετ-α-τετ με τον Σαράνοφ στο 52', αλλά ο Σέρβος κίπερ επενέβη και απομάκρυνε σε κόρνερ. Η Ένωση πίεζε διαρκώς και περιόρισε στα καρέ του τη Λαμία, με τον Φαν Βερτ να μπαίνει στον αγωνιστικό χώρο και να φορτώνει την περιοχή.

Ο Ολλανδός έδωσε τη λύση για την Ένωση στο 67ο λεπτό και ουσιαστικά έβγαλε την πίεση από τους παίκτες τους. Οι παίκτες του Αλμέιδα ήλεγξαν τον ρυθμό του παιχνιδιού μέχρι το τέλος.

Η Λαμία προσπάθησε να πάρει κάτι στο ματς, δίχως όμως να απειλήσει τα καρέ του Αθανασιάδη. Αντίθετα η Ένωση βρήκε τα γκολ με τον Γκαρσία στο 87' και τον Φαν Βερτ στο 90+4' και επικράτησε με 3-0.

ΑΕΚ - Λαμία 3-0: Ο Φαν Βερτ ήρθε από τον πάγκο και "συστήθηκε" στην OPAP Arena με δύο γκολ
SPORT24

ΑΕΚ: Αθανασιάδης, Ρότα, Μήτογλου, Μουκουντί, Χατζισαφί, Σιμάνσκι (62' Φαν Βερτ), Γιόνσον, Μάνταλος (87' Γαλανόπουλος), Πινέδα, Αραούχο, Γκαρσία (90+1' Χριστόπουλος).

Λαμία: Σαράνοφ, Σιμόν, Αντέτζο, Κορνέζος, Γκοράνοφ (84' Σαραμαντάς), Τσιλούλης, Τζανδάρης, Μπεχαράνο (79' Μπάμπης), Νούνιες (84' Μποάκιε), Μανούσος (72' Γιακουμάκης), Σλίβκα (72' Ντε Βινσέντι).

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΑΕΚ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΛΑΜΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ