ΑΕΚ

ΑΕΚ: Ο Αλμέιδα θα αρχίσει να βάζει ιδέες σε clubs από μεγαλύτερα πρωταθλήματα

Ο Ματίας Αλμέιδα στον πάγκο της ΑΕΚ
Ο Ματίας Αλμέιδα στον πάγκο της ΑΕΚ EUROKINISSI SPORTS

Ο Ματίας Αλμέιδα είδε στην ΑΕΚ αυτό που απέφυγαν να ψάξουν ή αγνόησαν άλλοι κι εδώ στην Ελλάδα πλέον, δημιουργεί κάτι όμορφο για το σήμερα και τη μετέπειτα ευρωπαϊκή καριέρα του.

Το πέρασμα στην Ευρώπη, ήταν κάτι που πάντοτε ο Ματίας Αλμέιδα είχε κατά νου. Του πήρε 11 χρόνια από την ημέρα που κλήθηκε, μόλις στα 37 του να σηκώσει στους ώμους του το τεράστιο βάρος της Ρίβερ Πλέιτ, όμως έπρεπε και οι συνθήκες να ωριμάσουν.

Ασφαλώς να βρεθεί και η πρόταση που θα τον έκανε να ενθουσιαστεί με την προοπτική της. Άνθρωπος που δένεται με τις ομάδες που εργάζεται και προσδοκά σε πολυετή συμπόρευση μαζί τους, δεν παίρνει εύκολα αποφάσεις.

Όταν η ΑΕΚ τον κάλεσε, ο Αλμέιδα διέκρινε το όραμα που κρυβόταν πίσω από την κουρτίνα, αποφεύγοντας να σταθεί σε όσα κακώς κείμενα είχε να παρουσιάσει η βιτρίνα της.

Οι παθογένειες που την κατέκλυζαν και ο αγωνιστικός κατήφορος που η ομάδα είχε λάβει τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια δεν αποτελούσαν αποτρεπτικούς παράγοντες αλλά μια ξεκάθαρη ευκαιρία: να δημιουργήσει κάτι που σπουδαίο εκεί που άλλοι απέτυχαν και να δει με αγάπη αυτό που άλλοι είχαν σνομπάρει.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Κάμποσοι, πριν αλλά και κατά τη διάρκεια των συζητήσεων με τον Αργεντινό, θεώρησαν ρίσκο για τις καριέρες τους το project της Ένωσης. Είτε την απέρριπταν, είτε ζητούσαν περισσότερο χρόνο για να το σκεφτούν και να αποφασίσουν, προφανώς κρατώντας την ως αποκούμπι.

Όχι ο Αλμέιδα! Διέκρινε αμέσως ότι εδώ θα έβρισκε αυτό που αναζητούσε, την ευκαιρία να χτίσει κάτι δικό του και να βάλει τη σφραγίδα του για τις επόμενες δουλειές του. Η πρώτη του στην Ευρώπη, θα έπρεπε να είναι και η ιδανική.

Ξεκινώντας τη δουλειά σε έναν ποδοσφαιρικό σύλλογο που έμοιαζε στα χαμένα και έψαχνε το ιδανικό πρόσωπο για να τον οδηγήσει σε μία νέα πορεία επενδύοντας στο υπάρχον έμψυχο υλικό αλλά κυρίως στοχεύοντας εύστοχα στις προσθήκες που θα έπρεπε να γίνουν, ο Αλμέιδα είχε να αντιμετωπίσει μία ιδιαίτερα περίπλοκη συνθήκη.

Το club λειτουργούσε πολύ διαφορετικά από αυτό που είχε συνηθίσει έχοντας γύρω του κάμποσα στελέχη και δίχως να υπάρχει αρχικώς η απευθείας επαφή με τον Μελισσανίδη που εκείνος επιθυμούσε.

Η τριπλή αποστολή παράλληλα με το να "χτίζει" ομάδα

Ταυτόχρονα, έπρεπε να δώσει αφοσίωση στη σκοτωμένη ψυχολογία ποδοσφαιριστών που ήταν ήδη στην ομάδα, να τιθασεύσει τον εγωισμό άλλων για να τους βάλει στο ομαδικό καλούπι του και να επιμείνει σε νέα πρόσωπα για τα οποία θα ήταν απόλυτα σίγουρος, παρακάμπτοντας πολλές φορές μεταγραφικές εισηγήσεις το αρμόδιου επιτελείου.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Δεν ήταν εύκολο να συμβούν όλα αυτά μαζί σε τόσο κοντινό χρονικό διάστημα και παράλληλα να δημιουργείται αυτό το σύνολο που τώρα βλέπουμε και θαυμάζουμε.

Διότι πέραν του ότι ο Αλμέιδα έχει βρει πολύ γρήγορα τα πρόσωπα που θα υπηρετήσουν επακριβώς το πλάνο που έχει κατά νου, ξέχωρα από το γεγονός ότι πολύ γρήγορα κατάφερε να παρουσιάσει ένα σύνολο το οποίο είναι κυριαρχικό και δεν προσαρμόζει το πλάνο του απέναντι στον εκάστοτε αντίπαλο παρά επιβάλλεται με το δικό του, κατάφερε με τον τρόπο που λειτουργεί να φέρει την απαιτούμενη ισορροπία και στις δομές της ομάδας.

Όλα αυτά μαζί συνθέτουν ένα πολύ ενδιαφέρον προφίλ το οποίο δεν μπορεί παρά να γίνεται ελκυστικό κι εκτός των ελληνικών συνόρων.

Ο τρόπος δουλειάς του Αλμέιδα στην Ελλάδα και αυτή η προσέγγιση που σπάνια βλέπουμε από εγχώριες ομάδες σε επίπεδα πίεσης, έντασης και άψογης εφαρμογής ενός πλάνου που προϋποθέτει τρομερή συγκέντρωση και υψηλού βαθμού αλληλοκάλυψη, σύντομα θα γίνει αντικείμενο συζήτησης στο εσωτερικό ομάδων μεγαλύτερων πρωταθλημάτων.

Ειδικότερα, δε, εφόσον η ΑΕΚ συνεχίσει να βελτιώνεται κι από τη νέα σεζόν με τον Αλμέιδα στον πάγκο, επεκτείνει τη δραστηριότητά της με τον ίδιο ελκυστικό τρόπο στους ευρωπαϊκούς αγώνες της, καθώς πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι θα έχει ξανά τέτοιους.

Το ευχάριστο για την ΑΕΚ είναι ότι ο Αργεντινός δεν είναι ένας καιροσκόπος. Δένεται πολύ με τις ομάδες που δουλεύει όταν είναι χαρούμενος σε αυτές κι αυτό εύκολα μπορεί να διαπιστωθεί από τις προηγούμενες συνεργασίες του καθώς πάντοτε έμενε στους συλλόγους με τους οποίους έχει συνεργαστεί για μεγάλο χρονικό διάστημα.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ουδέποτε έκανε βιαστικά βήματα όταν ένιωθε πως υπάρχουν ακόμα περιθώρια για καλύτερα πράγματα κι ότι ο κύκλος του δεν είχε κλείσει.

Όσο είναι ευτυχισμένος στην ΑΕΚ, όσο εργάζεται σε αυτήν με χαρά και βεβαιότητα ότι όλα γίνονται για να προοδεύει η ομάδα, δύσκολα θα δελεαστεί από κάτι άλλο, εκτός αν πρόκειται για κάτι ακαταμάχητο.

Μέσα του έχει ως προτεραιότητα το να οδηγήσει ξανά την Ένωση σε τίτλους. Κι όταν θα το καταφέρει, όταν θα νιώθει γεμάτος και πλήρης για όλα αυτά που θα έχει πετύχει στην Ελλάδα, τότε θα κοιτάξει και μακρύτερα από αυτήν.

Παρακολουθήστε την Game Night:

TAGS ΑΕΚ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ