ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ

Ο Άρνε Σλοτ νέος προπονητής της Λίβερπουλ

Feyenoord's head coach Arne Slot gestures during the Champions League, Group E soccer match between Feyenoord and Lazio, at the Feyenoord stadium, in Rotterdam, Netherlands, Wednesday, Oct. 25, 2023. (AP Photo/Patrick Post)
Ο Άρνε Σλοτ @ 2023 PATRICK POST / AP IMAGES

Η Λίβερπουλ ανακοίνωσε την πρόσληψη του Άρνε Σλοτ ως τον αντικαταστάτη του Γιούργεκ Κλοπ στη θέση του προπονητή.

Πλέον είναι επίσημο. Η 1η Ιουνίου θα είναι η πρώτη μέρα μετά από σχεδόν εννέα χρόνια στην οποία στο προπονητικό κέντρο της Λίβερπουλ θα βρεθεί άλλος προπονητής εκτός του Γιούργκεν Κλοπ.

Η ομάδα του Μέρσεϊσαϊντ ανακοίνωσε την πρόσληψη του Άρνε Σλοτ, με τον Ολλανδό να έχει πλέον και τυπικά το δύσκολο έργο του να "μπει στα παπούτσια" του Γερμανού τεχνικού που έγραψε τη δική του ιστορία στους "κόκκινους" οδηγώντας τους στην κορυφή της Premier League μετά από 30 χρόνια.

Ο 45χρονος είναι από τους πλέον επιτυχημένους προπονητές στη χώρα του τις τελευταίες σεζόν, με τη δουλειά του να φαίνεται αρχικά στην Άλκμααρ τη σεζόν 2019-20, όταν αμφισβήτησε στα ίσα την ανωτερότητα του Άγιαξ (ήρθε δεύτερη στη διαφορά τερμάτων σε σύγκριση με τον Αίαντα), ενώ από το 20221 έχει αφήσει το δικό του αποτύπωμα στη σύγχρονη ιστορία της Φέγενορντ.

Πέρυσι οδήγησε την ομάδα του Ρότερνταμ στην κορυφή της Eredivisie και στον πρώτο της τίτλο πρωταθλήτριας μετά από έξι χρόνια και φέτος πανηγύρισε την κατάκτηση του Κυπέλλου Ολλανδίας, με την εφημερίδα "Times" να υπογραμμίζει ότι "η ικανότητά του να βελτιώνει παίκτες και το επιθετικό στιλ ποδοσφαίρου είναι αρετές που εκτιμήθηκαν ιδιαίτερα από τους ανθρώπους των κόκκινων".

TAGS ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ ΑΓΓΛΙΑ PREMIER LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ