ΑΕΚ

Η ανάσα της ΑΕΚ θα είναι εκεί για τον Παναθηναϊκό

SUPERLEAGUE 2022-2023 /  -  (  / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE 2022-2023 / - ( / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου γράφει για την ΑΕΚ που διαρκώς βελτιώνεται όσο τα πράγματα δυσκολεύουν οι απαιτήσεις μεγαλώνουν.

Η αλήθεια είναι ότι ο Παναθηναϊκός θέτει κάθε φορά και πιο ψηλά τον πήχη για την ΑΕΚ. Σε μία περίοδο θαυμαστής δημιουργίας για εκείνη, με τον Αλμέιδα να βάζει σφραγίδα και να δίνει ταυτότητα σε ένα σύνολο που σε πείθει ότι είναι ικανό να κερδίσει κάθε αντίπαλο, βρίσκεται μία άλλη ομάδα να προχωρά με το απόλυτο των νικών. Και μάλιστα να το καταφέρνει με τρόπο που θα μπορούσε να απογοητεύσει τους άλλους διεκδικητές.

Αυτή η συνθήκη που δημιουργήθηκε αμέσως μετά το παιχνίδι του Βόλου ήταν πολύ ιδιαίτερη και πρωτόγνωρα απαιτητική για μία ομάδα που προσπαθεί να επιστρέψει σε ρόλο διεκδικήτριας του τίτλου.

Στο -9 από την κορυφή και με παιχνίδι κόντρα στον ΠΑΟΚ για να μειώσει ξανά τη διαφορά στους 6, δηλαδή απέναντι σε μία ομάδα που είχε νικήσει μόλις μία φορά στα τελευταία 20 μεταξύ τους ματς. Κι όμως, έκανε το υποτιθέμενο ντέρμπι να μοιάζει με παιχνιδάκι.

Στέλνει τα μηνύματα του ο πολύ καλός φέτος Παναθηναϊκός προς όλους αλλά στέλνει και η ΑΕΚ τα δικά της προς εκείνον. Δεν πτοείται βλέποντας αυτό το τρομερό σερί του και συνεχίζει το δικό της νικηφόρο ανήφορο.

Έφτασε ήδη τις έξι συνεχόμενες από τότε που ηττήθηκε στο μεταξύ τους ντέρμπι το οποίο πάντα θα της αφήνει μία πικρή γεύση και παράπονα. Είναι όμως κι αυτό το γεγονός εξίσου σημαντικό. Κατάφερε να το αφήσει πίσω της, να το προσπεράσει και να μην μεμψιμοιρεί γύρω από αυτό ή να στέκεται περισσότερο για να δικαιολογήσει τη βαθμολογική διαφορά.

Ψάχνεις να βρεις κάποιον που να υστέρησε και δεν μπορείς να τον εντοπίσεις

Ψάχνεις να βρεις κάποιον που να υστέρησε σε κάτι και πραγματικά δεν μπορείς να τον εντοπίσεις. Μόνο μικρά λαθάκια που γρήγορα καλύφθηκαν λόγω της τρομερής αλληλοκάλυψης και αλληλεγγύης που χαρακτηρίζουν την ομάδα, όχι κάνα για να της δημιουργήσουν πρόβλημα και να τη βάλουν σε μπελάδες μέσα στο ματς.

Ψάχνεις να βρεις τον πλέον διακριθέντα και θα ακούσεις από διαφορετικούς ανθρώπους, διαφορετικά ονόματα, διότι πράγματι ήταν όλοι τους πολύτιμοι. Δεν υπήρχε κάποιος που να μην ακολούθησε κατά γράμμα τις εντολές και το σχέδιο του προπονητή, όπως επίσης δεν υπήρχε κάποιος που να υστερούσε σε πνευματική ετοιμότητα για αυτή την τόσο ιδιαίτερη αναμέτρηση.

Αυτή ήταν μία παλιά καλή Φιλαδελφιωτικη για όσους θυμούνται τα παιχνίδια κόντρα στον ΠΑΟΚ στο συγκεκριμένο χώρο, έστω και υπό άλλη μορφή. Μία νίκη έδρας από μία καλά δουλεμένη ομάδα η οποία ουδέποτε μέσα στο 90λεπτο δημιούργησε την υπόνοια πώς θα μπορούσε κάτι να της ξεγλιστρήσει.

Αυτή ήταν πράγματι η ΑΕΚ που εμείς οι παλαιότεροι θυμόμασταν να καλπάζει με τη δύναμη της έδρας της όταν είχε αληθινά καλές ομάδες. Αυτή πράγματι, είναι η ΑΕΚ που σε πείθει ότι μέχρι το τέλος θα κάνει πρωταθλητισμό.

Ας μην λησμονούμε όμως και κάτι σημαντικό γιατί δύσκολες στιγμές μπορεί επίσης να έρθουν. Η ΑΕΚ είναι μία ομάδα που έχει βρει τον κορμό της εδώ και έξι ματς, διότι μέχρι πρότινος ψαχνόταν. Είναι ακόμα μια φρέσκια διαδικασία.

Το μεγάλο, λοιπόν, ζητούμενο για εκείνη παραμένει το να συνεχίσει τη βελτίωση της, να παγιώσει τον αντωγωνιστικό εαυτό της και να προοδεύσει ώστε να αποκτήσει μονιμότητα μεταξύ όταν club που θα διεκδικούν το πρωτάθλημα κάθε χρόνο. Αν δεν συμβεί φέτος, μπορεί να έρθει την επόμενη σεζόν.

Επιτυχία θα είναι, λοιπόν και το να έχει ολοκληρώσει τη χρονιά με την ικανοποίηση ότι το πλάνο της πέτυχε και ότι με τον ίδιο προπονητή θα συνεχίσει να το ακολουθεί. Έτσι μπαίνουν οι βάσεις, έτσι έρχονται οι τίτλοι.

Δείτε τη Game Night για το ντέρμπι της OPAP Arena:

TAGS ΑΕΚ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ