ΑΕΚ

ΑΕΚ μεταγραφές: Θέλει τον Πογιάνπαλο και μίλησε με τη Λεβερκούζεν

Ο Τζόελ Πογιάνπαλο με τη φανέλα της Φινλανδίας σε ματς του Euro 2020 κόντρα στην Ρωσία | 16 Ιουνίου 2021
Ο Τζόελ Πογιάνπαλο με τη φανέλα της Φινλανδίας σε ματς του Euro 2020 κόντρα στην Ρωσία | 16 Ιουνίου 2021 @2021 DMITRI LOVETSKY/AP IMAGES

Η ΑΕΚ εντείνει τις προσπάθειές της για την ενίσχυσή της ενόψει της νέας σεζόν, με τον Αλμέιδα να ανάβει το πράσινο φως για τον Τζόελ Πογιάνπαλο και τους κιτρινόμαυρους να μιλούν με την Λεβερκούζεν για το ενδεχόμενο απόκτησης του Φινλανδού φορ.

Η ανάγκη αναμόρφωσης και αναβάθμισης του ρόστερ της σε σύγκριση με την περασμένη σεζόν έχει οδηγήσει την ΑΕΚ στο να κάνει σημαντικές προσθήκες στο ρόστερ της, με την προσπάθεια των ανθρώπων της να ικανοποιήσουν κάθε επιθυμία του Ματίας Αλμέιδα να συνεχίζονται.

Στην παρούσα φάση, η απόκτηση δύο κεντρικών αμυντικών βρίσκεται σε πρώτο πλάνο όμως παράλληλα γίνονται κινήσεις και για ενίσχυση και για άλλες θέσεις, όπως για παράδειγμα στην επιθετική γραμμή της.

Το τελευταίο μάλιστα όνομα που φέρεται να ενδιαφέρει την Ένωση είναι ο 27χρονος Φινλανδός επιθετικός (ύψος 1,86μ.) Τζόελ Πογιάνπαλο, ο οποίος ανήκει στην Μπάγερ Λεβερκούζεν και τη σεζόν που ολοκληρώθηκε "έβγαλε μάτια" στην Τουρκία με τη φανέλα της Ρίζεσπορ στην οποία έπαιξε ως δανεικός, πετυχαίνοντας 16 γκολ σε 33 συμμετοχές στην Super Lig.

Ο συγκεκριμένος παίκτης αρέσει στον Ματίας Αλμέιδα που τον έχει εγκρίνει, με τους κιτρινόμαυρους να έχουν έρθει ήδη σε επαφή με τους ομολόγους τους της Μπάγερ για να βολιδοσκοπήσουν τις προθέσεις τους γνωρίζοντας ωστόσο πως ο παίκτης έχει προσελκύσει αρκετές ομάδες λόγω της εξαιρετικής σεζόν που έκανε πέρυσι στην Τουρκία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του SPORT24 από γερμανικές πηγές, η ΑΕΚ επιδιώκει το δανεισμό του ποδοσφαιριστή, ωστόσο με δεδομένο πως ο Πογιάνπαλο έχει συμβόλαιο για έναν ακόμα χρόνο με την Λεβερκούζεν (το υπάρχον λήγει το καλοκαίρι του 2023), οι δύο ομάδες έχουν μπει και σε συζητήσεις αναφορικά με ενδεχόμενο αγοράς του.

Σημειώνεται πως πλην της Λεβερκούζεν, ο Πογιάνπαλο έχει να επιδείξει παρουσία και σε άλλες ομάδες της Γερμανίας όπως η Φορτούνα Ντίσελοντορφ, το Αμβούργο και η Ουνιόν (δανεικός από τις ασπιρίνες και στις τρεις περιπτώσεις), ενώ είναι και διεθνής εδώ και μία δεκαετία με την εθνική ομάδα της χώρας του, μετρώντας ως τώρα 11 γκολ σε 51 συμμετοχές.

TAGS ΑΕΚ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΕΚ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ